Pentru sănătatea dumneavoastră

319
Pentru sănătatea dumneavoastră - 51852caf3f31a2f4fb0b00ff3d4586f3.jpg
"Aș vrea să știu mai multe despre artroză și dacă o persoană care ia tratament are voie să facă efort? V-aș rămâne recunoscătoare dacă voi putea afla așa ceva din rubrica medicală Cuget liber?" – Elena Turda, 47 ani, din Năvodari.

Artroza este recunoscută ca o afecțiune cronică, ce apare în special după vârsta de 40 de ani și cu incidență mai crescută la femei, față de bărbați, cu o simptomatologie în care predomină durerea – ne-a explicat medicul primar Emil Bianu, specialist în medicină fizică. De asemenea, artroza este o afecțiune degenerativă, ce afectează mai ales articulațiile supuse la presiuni mari.
În ceea ce privește tratamentul artrozei, acesta se face în scop preventiv, curativ și medicamentos, implicând și măsuri în lupta împotriva factorilor de risc (traumatisme, microtraumatisme, obezitate, tulburări de statică, factori metabolici, endocrini).
Tratamentul curativ include repausul fizic al articulației dureroase, constituind o modalitate de combatere a durerii. Așadar, nici nu se pune problema unui efort fizic din partea bolnavului.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Joi, 11 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Budincă
Miercuri, 10 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Fotografii de la cititori
Marţi, 09 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Cum să evitați neplăcerile iernii
Marţi, 09 Februarie 2010
Stire din Cetățenești : Mere coapte
Pagina a fost generata in 2.7419 secunde