Plânsul, cu bune, cu rele

291
Cu toate că plânsul este o reacție la o întâmplare ce nu ne face deloc plăcere, totuși, savanții americani au descoperit că nu doar râsul poate aduce beneficii pentru sănătate, ci și plânsul. Deși poate părea curios, cercetătorii de la Universitatea din Minnesota, SUA, au observat că plânsul a schimbat dispoziția în bine la aproximativ 88,8% din persoanele care au participat la studiu. De asemenea, lacrimile au avut proprietatea de a grăbi vindecarea unor boli, dar și de a întări sistemul imunitar. Mai mult, plânsul a putut reduce intensitatea stărilor nervoase și a stresului.

Ne simțim mai bine după ce plângem, este de părere omul de știință William Frey, deoarece în acest fel ne putem descărca de emoții și de starea tensionantă. Substanțele chimice care se dezvoltă în timpul stresului pot fi înlăturate prin lacrimi. Atunci când stresul nu este eliberat, se poate favoriza creșterea riscului de infarct și de degradare cerebrală.
Cercetătorii au descoperit că lacrimile produse atunci când ne simțim triști, nu cele provocate de dureri conțin un nivel mare de minerale, magneziu și potasiu. Magneziul este un nutrient care poate ajuta la scăderea colesterolului "rău", iar potasiul ajută la ținerea sub control a tensiunii arteriale. Lacrimile conțin și un hormon numit prolactină, care ajută la reducerea sentimentelor provocate de stres și la îmbunătățirea sistemului imunitar. Femeile au mai multă prolactină decât bărbații, în special femeile gravide, pentru că nivelul de prolactină se mărește în timpul sarcinii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.534 secunde