RUȘINEA CONSTANȚEI - Autogara Sud

2916
9
Mizerie, miros înțepător de urină, haos, vacarm, negustori ambulanți de toate condițiile, aceasta este imagina Autogării Sud Constanța, care le face viața un iad celor din zonă și le strică ziua trecătorilor sau celor care prestează diverse activități în spațiile comerciale din perimetru. 


Locuitorii din zonă sunt disperați, iar disperarea lor nu datează de ieri, de azi, ci de prin anul 2006, de când această zonă s-a transformat într-o veritabilă cloacă. În plus, de-a lungul timpului s-au deschis foarte multe "buticuri", al căror personal, din cauza lipsei spațiilor de parcare, parchează pe unde poate, blocând accesul locatarilor din zonă.

Gardul, pe post de WC public

Locuitorii din zonă ni s-au plâns că administrația autogării a montat un gard de plasă, în ideea de a delimita spațiul propriu, gard care a devenit imediat un WC public: "Nenorocirea cea mai mare vine din partea Autogării. Am făcut mai multe sesizări la Garda de Mediu, unde am cerut să se igienizeze spațiul, să se vopsească gardul și să pună o pază, să interzică trecătorilor, șoferilor, pasagerilor care vin acolo să folosească gardul ca WC public, după mașini se urinează într-o veselie. E un miros insuportabil, veșnic, veșnic miros ca din canalizare! Locuim vizavi de gardul autogării, la câțiva metri, suntem șapte familii și toate avem enorm de suferit. Greu de imaginat că în buricul Constanței poate să fie atâta mizerie, un pericol de infecție. O rușine, o mare rușine, iar primarului și celorlalți nu le pasă! Nu mai putem, am atins limita de suportare!"- ne-a spus, teribil de iritat, un locuitor din zonă.

Oamenii au discutat în repetate rânduri cu cei din administrația pieței, care, în loc să se ocupe de igienizarea perimetrului, s-au mulțumit să se scuze, susținând că n-au ce face: "Așa sunt românii noștri, n-avem ce face! Ăsta e răspuns? Chiar trebuie să suportăm și noi, și toată lumea care circulă pe aici toate mizeriile și infecția asta? Nu fac nimic, doar au tras gardul. Toți trecătorii își fac cruce când văd cloaca asta și nu știu cum să iasă mai repede din perimetrul Autogării!".



Garaje blocate, ambuteiaje infernale!


Locuitorii străzii Labirint se mai confruntă cu o altă problemă: din cauza faptului că mașinile unor firme de transport care au sediul în zonă nu au garaje și nici nu vor să plătească spațiu în incinta autogării, parchează pe stradă. Și tot în stradă repară defecțiunile sau fac curățenie în mașini: "După ce că ocupă toată strada și ne blochează mașinile în garaje, toată mizeria din mașini o dau pe jos și mereu ne certăm cu ei. Am făcut reclamații și la Poliția locală, și la Poliția Rutieră, și la Primărie, dar degeaba, haosul e în floare! Am avut de atâtea ori urgențe și n-am putut să ne scoatem mașinile din garaj, e jale, am chemat Poliția locală și de fiecare dată mi-au spus că nu sunt disponibili. Așteptăm cu orele, au venit o singură dată acum doi ani".

Oamenii susțin că deși s-au plâns în repetate rânduri Serviciului Rutier din cadrul Primăriei, după desființarea sensului unic de circulație, situație care favorizează ambute-iaje de nedescris: "Au schimbat sensul de circulație la intervenția celor de la autogară, se circulă din ambele părți și se fac ambuteiaje nebunești. Plus că pe trotuar și în intersecție sunt parcate taximetrele și pe o parte și pe alta, plus circulația privaților, veșnic e o nebunie aici, care ne-a înnebunit și pe noi".

Pasați de colo-colo!

Alți doi locuitori ni s-au plâns că au solicitat Serviciului Rutier din cadrul Primăriei să se revină la sensul unic, dar nu s-a ținut cont de rugămintea lor: "Au zis că o să vadă, că ține de Poliția Rutieră, am fost acolo și ne-au zis că ține de Primărie. Ne-au pasat de colo-colo. Din cauză că zona e foarte circulată i-am rugat să pună un indicator de interzicere a staționării măcar pe partea proprietarilor, noi ce facem, plătim și impozit și nu ne folosim de mașini? Sau un indicator cu staționare pentru proprietari, cum e în spate la Asirom! Noi am zis, noi am auzit!".

Ghena de gunoi, "în sufletul" patiseriei!

O altă problemă este și faptul că terenul pe care se depozita gunoiul a fost retrocedat, iar în aceste condiții, tomberoanele de gunoi sunt la doi pași de patiserie, de celelalte unități comerciale din zonă, dar și de piață. Ca și când nu ar fi suficient, și stația pentru pasageri e sufocată de gunoaie:

"Tot ce au aruncat de pe platformă a aterizat într-un colț spre piață. Cei de la Mediu au venit acum câțiva ani, s-a mai curățat un pic atunci, era în plină vară, jale pe linie, au spălat curtea, dar de atunci n-au mai făcut nimic. Plus că sunt mulți care vând direct pe trotuar, alții scormonesc prin gunoaie, iar pungile și hârtiile mizerabile zboară peste tot!", ne-a spus un alt locuitor din zonă, care s-a hotărât să nu-și mai plătească impozitele către Pri-mărie, din moment ce e obligat să trăiască într-o asemenea cloacă.



"Să intervină Sanepidul!"


O altă problemă care-i disperă pe cei din zonă este și faptul că mărfurile alimentare, carnea sunt manipulate neambalate de "boschetari nespălați". "Carnea e cărată pe burta boschetarilor, dimineața, să vină Sanepidul și să surprindă imaginile când vin buticarii cu marfă, iar oamenii ăștia manipulează produse alimentare fără a respecta nicio regulă de igienă", ne-a spus una dintre… vecinele Autogării Sud. Femeia a precizat că la fel sunt transportate și celelalte produse care se comercializează în piață. Speră ca dacă Direcția de Sănătate Publică își va face simțită prezența, manipularea unor alimente sensibile nu se va mai face fără ca acestea să fie ambalate în prealabil. Atât cei din zonă, pasagerii, dar și trecătorii speră că autoritățile "nu vor mai închide ochii la toate mizeriile din această importantă parte a orașului".


Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE
15 octombrie 2012
Atac in stil nazist si distrugerea vechiului ANR

REPORTERII DE LA ZIARUL DE MAINE Atac in stil nazist si distrugerea vechiului ANR reporterii nostri au capatat acces la informatii top secret privind demiterile si sefilor ANR aflate cel mai probabil in posesia FBI intitulate fictiv de noi Raport FBI privind destabilizarea structurilor statului ANR si amenintari la adresa sigurantei nationale O.Cojocea sef serviciu Tehnic- demisie D.Coval sef serviciu resurse umane –demisie;Banita sef Juridic –demisie ;Branza P. Director General ANR demis din functie;C. Matei. Director General ANR demis din functie;E. Olteanu Director General ANR intermar inlocuit din functie;Berescu Director General ANR interimar inlocuit din functie P. Chirobocea –Sef siguranta Navigatiei demisie(pensie);N. Grosu – Sef audit demisie(pensie)Demisie In prezent se fac Demiteri mascate a in jur de 50-70 Sefi servicii si capitanii din ANR prin organigrama schimbata de 2 ori in mai putin de 19 zile: DIRECTOR DIRECTIE INAMTRICULARI;TEHNIC;JURIDIC;SIGURANTA NAVIGATIEI;SEF SERVICIU pentru IT;VTS; RESURSE UMANE;CONTABILITATE;TEHNIC;ADMINISTRATIV;SIGURANTA NAVIGATIEI –CAPITANII ZONALE;CAPITAN SEF CONSTANTA TULCEA , GIURGIU , DROBETA, GALATI, AVIZARI PRODUSE NAVALE, INSPECTII TERMINALE,BIROU SAR ,BIROU POLUARE SEF DEEPARTAMENT CAPITANII MARITIME, SEF DEEPARTAMENT CAPITANII DUNARE MARITIME SEF DEPARTAMENT CAPITANII DUNARE

MIRUNA
15 octombrie 2012
rusinea nr 1 a CTEI e primarul drogy si sfidator la adresa constantenilor(repet,nu atat el ca persoan cat clanul pe care il reprezinta)

eu nu l-am ales dar ma intreb cat de prosti sau usor de cumparat cu un pui si un orez sau 1 ulei pot fi imbecilii care l-au reales desi a facut cele mai mari preturi la caldura,apa rece si calda din tara,pe langa ca a umplut orasul de gunoiae,caini maidanezi si infractori

ionica
15 octombrie 2012
autogara

Merita de laudat orasele TULCEA si SIBIU ! Ce autogari au ele ,nu se vor vedea niciodata la Constanta!

ath
15 octombrie 2012
Strunga oilor

A trecut vremea. Acum nu se mai spune "semneaza ca primarul" ,mai nou se spune ca "semneaza ca arhitectul" sau "semneaza ca pompierul". Intre gardul autogarii si magazine,trotuarul ala are cam 1-1.5m. Acolo este un trafic mare de pietoni. Pe acolo circula persoanele care vin cu autobuzul din zona Bratianu,sau de la cimitir si se indreapta spre gara,autogara sau spre statiile de autobuz pentru Mangalia.Tot acolo este si o piata. Toti sunt obilgati sa treaca prin "strunga oilor". Strunga oilor este un fel de portita ingusta prin care trec oile una cate una la muls. In cazul nostru,cetatenii sunt obligati sa treaca prin Strunga Autogarii unde sunt "mulsi" la portofel. Am mai spus,Mazare este ETALONUL PROSTIEI si al nesimtirii din administratia publica. Cred ca pe scara prostiei,Strunga Autogarii are magnitudinea 10 Mz. Si mai este ceva.Imaginati-va ca intr-un magazin de acolo izbucneste un incendiu.Ce nenorocire se va petrece in inghesuiala aia ? Cum patrund acolo masinile de pompieri si salvarile. Pe Mazare nu-l intereseaza legalitatea autorizatiilor de construire. Sa nu mai vorbim de igiena spatiilor comerciale sau de mediu.

robert
15 octombrie 2012
STIMATI CETATENI

STIMATI CETATENI DIN CAUZA DUMNEAVOASTRA NE AFLAM IN ACEASTA SITUATIE PENTRU CA VOI NU GANDITI CAND VIN ALEGERILE SI SA VOTATI CU CAPU LATI VRUT PE MAZARE ACUMA TINETIL PE MAZARE IN BRATE SA VA MANANCE ZILELE DE TOT ATI VRUT UN PRIMAR TIGAN CA ASTA CARE A ADUS TOATA TIGANIMEA DIN BUCURESTI IN MIJLOCU ORASULUI CONSTANTA CARE A VANDUT ORASU PE BUCATI SI NUMAI AVEM LINISTE ACUMA SA VA VAD CE O SA FACETI LA IARNA NU LATI VRUT PE PDL LA CONSTANTA ACUMA SA NU VA MAI PLANGETI CA NU ATI IESIT LA ALEGERI SA VOTATI ACUMA SUPORTATIVA SOARTA

MIRUNA
15 octombrie 2012
comic ca intotdeauna

trebuie sa nu mai beau nimic cand te citesc ca sa nu ma inec :)

Răspuns la: Strunga oilor
Adăugat de : ath, 15 octombrie 2012
A trecut vremea. Acum nu se mai spune "semneaza ca primarul" ,mai nou se spune ca "semneaza ca arhitectul" sau "semneaza ca pompierul". Intre gardul...
eu,cainele maidanez constantean(vorbesc in numele celor 20 000 caini maidanezi din CTA) DECLAR MANDRU CA SUNTEM NR 1 PE TZARA LA MAIDANEZI PE CAP DE LOCUITOR CONSTANTEAN
15 octombrie 2012
primariei si ecarisajului care toaca frunze la (culmea ironiei!)caini:))..

Eu, ca un caine maidanez ce ma aflu pe strazi, declar urmatoarele: 1. sunt un caine al nimanui, deci nimeni nu este responsabil de comportamentul meu pe strazi 2. mi-e foame intotdeauna! caut oriunde si ma bat cu ceilalti caini pentru mancare, iar daca nu gasim, atunci atacam oamenii in speranta ca vom gasi ceva prin plasele lor. Daca nu, atunci macar sa ii capsam bine sa ne tina minte! 3. noi, cainii, avem simtul teritoriului foarte dezvoltat. Orice intrus nu este binevenit si trebuie muscat. Exceptie fac (nu e sigur niciodata insa) babele fara ocupatie care ne mai dau de mancare dimineata. 4. avem o mare ura pe biciclisti si motociclisti: trebuie dati jos de pe ciudateniile astea cu doua roti! 5. nu suportam oamenii care poarta gluga sau care vin cu plase mari de la piata: trebuie capsati urgent! 6. noaptea ne vine cheful cel mai mare sa urlam la luna, sa ne batem intre noi sau cu alte haite din vecinatate (sa moara de oftica aia de se duc a doua zi la scarbiciu) 7. ne place foarte mult sa atacam din spate, iar daca si reusim sa muscam, crestem pe scara ierarhica din haita 8. ii uram foarte tare pe cei da la ONG-uri care pretind ca ne iubesc, dar ne lasa pe strazi singuri, fara hrana! Iarna inghetam de frig, iar vara ne sufocam de caldura, iar ei se scalda in banii alocati pentru ingrijirea noastra! 9. nu ne intereseaza ca ne rahatim pe orice trotuar si strada, important e sa fie cat mai mult si sa ramana acolo, ca sa se stieeee...ca suntem prezenti! 10. suntem stapanii strazilor si deci toata lumea trebuie sa se dea la o parte din fata noastra! De exemplu: ne place unora dintre noi sa alergam dupa masini ca sa muscam din cauciucuri, iar daca se nimereste vreun nefericit in goana noastra dupa masina, ne multumim atunci cu el! Avand in vedere ca m-am saturat pe strazi, va rog faceti ceva: ori ma duceti intr-un adapost si ma ingrijiti, ori ma eutanasiati! Daca nu sunteti in stare sa ma ingrijiti cum trebuie sau sa ma dati in adoptie unor stapani responsabili si sanatosi la cap (care nu imi vor da drumul inapoi pe strazi), va rog din toata inima sa ma eutanasiati! Va multumesc!

pentru 8 !
18 octombrie 2012
Alienarea postacilor!

Mai "stimabile" !!! Bine ca mori tu de grija cainilor!!! Bai tu esti javra adevarata!!! Tu esti jegu' Constantei! Tu si nenorocitii ca tine care mor de grija animalelor si dau in cap la coltu' blocului! N -ai obosit dracu sa scrii aceleasi PROSTII de luni de zile?! Du-te ma la psihiatrie!!! Du-te pana nu te-apuci sa zici ca esti Basexu! C-asa a inceput si ala !!! A omorat cainii si-acu' se crede presedinte! Du-te maaaaa!!! Du-te la primarie sa vezi cum omoara nenoricitii aia de la ecarisaj cainii ! Ca ei sa mori si tu ca mori de grija lor !!!! Javra!!!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 27 Iunie 2012
Stire din Cetățenești : Au îngrozit tot cartierul!
Pagina a fost generata in 0.2347 secunde