Se poate tăia un pom fără aprobare?

2496
3
Se poate tăia un pom fără aprobare? - 18augtaierepomi-1376830783.jpg

Articole de la același autor

"Am făcut acum vreo lună și ceva o cerere pe asociație ca să ne taie un pom care stă să ne spargă geamurile apartamentelor de la vreo două-trei etaje. Pentru că nimeni n-a venit, m-am apucat eu să tai pomul pe partea care mă afectează pe mine, dar mi-au sărit vecinii în cap. Iar cei neafectați de pacostea asta de pom vor să mă dea în judecată, că pot să afectez tot pomul dacă tai aiurea. Nu se poate tăia dintr-un pom fără aprobare? Vă mulțumesc anticipat pentru răspuns, I. R.".

Toaletare. Dacă este vorba numai despre toaletarea arborilor, solicitările de acest fel se vor trimite la Direcția de Gospodărie Comunală. De menționat că toaletarea sau defrișarea se aprobă doar în cazul în care arborii considerați sănătoși deranjează prin crengile care lovesc geamurile sau există riscul ca rădăcinile să afecteze fundațiile, asfaltul, conductele etc.

Dacă un pom se află însă pe domeniul public, pentru a obține un aviz de tăiere, trebuie să se depună o cerere la sediul Direcției de Gospodărie Comunală din cadrul Primăriei Constanța, situată pe strada Mihail Kogălniceanu nr. 28, telefon 0241-488171. La cerere veți atașa următoarele acte: aviz de la Direcția Agricolă (dacă pomul este nuc), schița cu amplasarea arbo-relui pe domeniul public, acordul scris al locatarilor, dacă este cazul, confirmat de semnătura pre-ședintelui și ștampila asociației.

Supraveghere. Pentru evitarea unor situații nedorite, se impune ca cei din zonă să urmărească starea pomilor, să verifice dacă sunt uscați ori afectați serios de dăunători. Dacă se află pe domeniul public, de supravegherea și defrișarea arborilor se ocupă primăria locală. Dacă sunt pe domeniul privat, atunci sarcina de supraveghere a arborilor revine proprietarilor.

Comentează știrea

n.v.n.
19 august 2013
Direcția de GospodărieComunală functioneaza dar nu in Constnata...

In mod normal asa a-r trebuie sa decurga lucrurile.., asociatiea de prooprietari depune o cerere la Direcția de Gospodărie Comunală, iar acestie vin sa '' toaleteze" restpectiv taie pomul cu pricina... dar domnilor acest lucru nu functioneaza la noi in Constanta, pentru ca in primul rand asociatia de proprietari nu se implica in rezolvarea acestor probleme ?!? ei sunt inca ferm convisi ca singura lor datorie este doar, sa incaseze banii pentru intretinere, in rest nimic ?!? iar cei de la Directia de Gospodarie Comunala din cadrul Primariei Constanta NU-SI FAC DATORIA !!! am facut o sesizare in vederea ridicarii unui pom, pom ce a fost scos dn radacini in urma unei furtuni, acesta a fost ridicat de de lucratorii Directiei de Gospodarie Comula, insa spre stupoarea mea, a fost doar trunchiul copacului ridicat, nu si crengile ?!?!...chiar si sutele de apeluri telefonicie facute ulterior la aceasta institutie nu a convis pe nimeni sa se deplaseze spre a lua si resturile ramase din copac... ?!? curatenia am facut-o din costuri prorprii ( platirea unei persoane, -la negru- pentru a aduna si resturile din copac).

Constantean
19 august 2013
Arborii orasului

Dupa cum oricine poate observa, in Constanta sunt toaletati tot mai multi pomi. Intrebare : cine raspunde de toaletarea partii de jos a pomilor atunci cand in loc sa creasca sus se pare ca pomii cresc jos ? Sunt o gramada de strazi pe care nu se mai poate circula pe trotuar din cauza crengilor aparute la baza pomilor sau direct din asfalt ( un exemplu ar fi strada Rascoala 1907 ). De aceasta toaletare raspuinde cineva ?

IRUNA
19 august 2013
nu e singurul serviciu al primariei care nu raspunde la cereri

personal sau impreuna cu multi vecini am facut cereri ignorate ani de zile;primaria s-a modelat si ''mulat'' pe modelul sefului suprem arogantul suprem al CONSTANTEI

Răspuns la: Direcția de GospodărieComunală functioneaza dar nu in Constnata...
Adăugat de : n.v.n., 19 august 2013
In mod normal asa a-r trebuie sa decurga lucrurile.., asociatiea de prooprietari depune o cerere la Direcția de Gospodărie Comunală, iar acestie...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8616 secunde