Medicul de gardă

Se pot îndrepta dinții la orice vârstă?

527
1
Se pot îndrepta dinții la orice vârstă? - 4novmediculapdentar-1383588012.jpg

Articole de la același autor

"Sunt ditamai omul, am 38 de ani, au început să mi se tocească dinții din față din cauză că sunt prea înghesuiți. Până acum, niciun dentist nu mi-a propus să-mi pun aparat dentar. La vârsta asta, mi se mai pot îndrepta dinții cu un aparat sau trebuie să mă pregătesc sufletește pentru proteză?". Toate problemele ortodontice, cum se numesc în medicină, au urmări dintre cele mai nedorite. Iar când vorbim despre probleme ortodontice, medicul stomatolog Loredana Stănică se referă la spațieri ale dinților, forma anormală a arcadelor dentare, dinți înghesuiți și altele. Ignorate vreme îndelungată, aceste chestiuni vor duce, în cele din urmă, la apariția durerilor, la tociri vizibile ale dinților, la pierderi din țesutul osos de susținere, ca să nu mai vorbim de problemele estetice.

Ce-i de făcut

Din fericire, medicul stomatolog precizează că îndreptarea dinților este posibilă la orice vârstă. Însă, cu cât se intervine mai devreme, cu atât problema se va trata mai ușor. Așa stând lucrurile, medicul recomandă ca, în jurul vârstei de șase ani, copiii să fie duși de părinți la un consult stomatologic. Dacă va fi cazul, acesta îl va trimite pe micul pacient și la un medic ortodont. Referitor la adulți, și ei pot să poarte foarte bine aparate dentare, dacă își doresc să li se îndrepte dinții. Tehnica avansează continuu, iar în prezent există o gamă variată de aparate dentare pentru toate vârstele. Dar ce tip de aparat trebuie purtat și cât timp stabilește numai specialistul ortodont.

Comentează știrea

christian louboutin simple pump
28 februarie 2014
christian louboutin simple pump

christian louboutin replica pay with paypal Stiri Cetățenești : Se pot îndrepta dinții la orice vârstă? | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online christian louboutin simple pump http://varunarmoury.delmonsolutions.com/images/christian-louboutin-lady-peep.asp

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce se erodează dinții?
Miercuri, 03 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Bătaie pe… locul mortului!
Pagina a fost generata in 0.6264 secunde