Urgențele în erupția dinților temporari la copii

647
Urgențele în erupția dinților temporari la copii - stomatologiecopii-1355414425.jpg

Articole de la același autor

Complicațiile infecțioase ale erupției dinților temporari reprezintă uneori urgențe stomatologice. Aceste complicații se datorează în principal afectării sacului pericoronar. Așadar, dacă micuțul prezintă o stare generală proastă, însoțită de hipersalivație, febră și halenă, trebuie să vă adresați medicului stomatolog, pentru că acest episod se poate încadra în urgențe stomatologice. 

Când reprezintă o urgență erupția dinților temporari la copii? Aceasta este întrebarea pe care o adresează din ce în ce mai des părinții, medicilor stomatologi. Răspunsul vine însoțit de explicațiile tuturor complicațiilor infecțioase care apar la copii în procesul de erupție al dinților temporari de la medicul stomatolog Dorina Contor: "Pericoronarita congestivă, descrisă ca o umflătură în dreptul dintelui care erupe, este însoțită de dureri moderate, mâncărimi gingivale, hipersalivație și o stare moderată de agitație psihomotorie, pericoronarita supurală, adică în dreptul dintelui în erupție, gingia este la început tumefiată, roșie, congestivă, inflamată și dureroasă. Aceasta poate evolua spre formarea unui mic abces, ducând la o stare de agitație psihomotorie intensă, la febră și la refuzul alimentelor".

Afecțiuni severe și foarte rare

Procesul erupției dinților temporari este unul complicat și dureros pentru copii, spun medicii. Însă, cea mai severă complicație în acest caz este reprezentată de gingivostomatită.

"Este o complicație mai severă, deoarece se instalează o gingivostomatită localizată sau extinsă spre limbă, bolta palatină sau regiunea gingivală învecinată dintelui. Copilul are în acest caz o stare generală septică", explică medicul Dorina Contor.

O altă complicație apărută în timpul erupției dinților temporari este foliculita expulsivă, sau cap de pont, care este o afecțiune rară a dinților temporari, incomplet formați, mobili cu coroane malformate și nemineralizate, dinți care se expulzează spontan. Aceștia se însoțesc de prezența fenomenelor inflamatorii gingivale, cu ulcerații atone.

Tratamente și recomandări

Pentru că sunt considerate urgențe în accidentele de erupție a dinților temporari la copii, aceste complicații infecțioase necesită tratamentul medical de urgență.

"În cazul pericoronaritei congestive, se recomandă administrarea tratamentului pe bază de ibuprofen și a gelului local analgezic. În cazul pericoronaritei supurative și a gingivostomatitei, se recomandă tratamentul medical de urgență, local și general, realizat de medicul stomatolog".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 17 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Cum să prevenim căderea dinților
Miercuri, 05 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : De ce se erodează dinții?
Pagina a fost generata in 0.3757 secunde