Somnul de opt ore nu mai este o necesitate!

529
Somnul de opt ore nu mai este o necesitate! - pozitiidedormitindoi-1352155662.jpg
Cele opt ore de odihnă pe care experții le numesc ciclul monofazic, adică o singură odihnă la fiecare 16 de ore, nu mai este atât de important. Oameni de știință și istorici ai medicinei laudă beneficiile somnului polifazic, cel fragmentat în cursul a 24 de ore, relatează revista italiană Panorama.




Tirania celor opt ore de somn ar fi o invenție modernă. Unul dintre susținătorii moderni ai somnului "fragmentat" este Timothy Ferris, om de știință și scriitor american, care, în eseul său ''The 4-Hour body'' relatează despre experimentele sale cu somnul fragmentat în interval de 24 de ore. El afirmă că te odihnești cu adevărat în faza Rem (în care visezi) și care nu durează mai mult de câteva ore pe noapte. Restul timpului este aproape pierdut. Ideea este să obligi corpul să intre imediat în Rem, profitând de ciclurile polifazice, informează Agerpres.


A dormi peste opt ore poate agrava o depresie în curs, crește riscul de Alzheimer și potrivit ''American College of Cardiology'', pe cel de infarct, transmite aceeați sursă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 06 Octombrie 2012
Stire din Cetățenești : Cât trebuie să doarmă copilul mic?
Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum ieșiți rapid din starea de depresie
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Monden : Halle Berry a ajuns în pragul depresiei
Pagina a fost generata in 0.2785 secunde