Terapia cranio - sacrală previne depresia

438
Terapia cranio - sacrală  previne depresia - terapiacraniosacrala-1350828767.jpg

Articole recomandate

Apărută la începutul anilor 70, terapia cranio - sacrală a început ca fenomen descoperit în timpul unei operații, devenind apoi baza unei terapii care ajută la îmbună-tățirea sistemului nervos central prin ameliorarea disfuncțiilor acestuia. Terapia este agreată atât de medici, cât și de pacienți pentru că este o metodă neinvazivă, care evaluează și îmbunătățește func-ționarea sistemului fiziologic cranio-sacral. Într-o ședință tipică de terapie cranio-sacrală se stă de obicei întins pe o canapea de tratament, complet îmbrăcat.


Terapeutul va face contact punându-și mâinile ușor pe corpul pacientului și observându-l. Primul lucru pe care pacientul îl observă este starea de relaxare profundă, care durează, în general, întreaga ședință. Tera-

pia cranio - sacrală tratează o serie de disfuncții ale sistemului nervos central: migrene, oboseală cronică, depresie, deteriorarea func-țiilor de coordonare motorie, afecțiuni ale creierului și măduvei spinării ca urmare a accidentelor, stres și tensiuni nervoase. În cazul gravidelor intensifică procesele de adaptare impuse de schimbările create de sarcină, iar al copiilor în combaterea colicilor, a febrei, sau a multor boli ale copilăriei.

(sursa: revista Felicia) 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Vineri, 28 Septembrie 2012
Stire din Sănătate : Cum ieșiți rapid din starea de depresie
Miercuri, 25 Ianuarie 2012
Stire din Sănătate : Cafeaua te scapă de depresie
Marţi, 13 Septembrie 2011
Stire din Sănătate : Lunea suntem în depresie
Marţi, 25 Septembrie 2012
Stire din Monden : Halle Berry a ajuns în pragul depresiei
Pagina a fost generata in 1.2126 secunde