Suntem în Post. Ce mâncăm

526
1
Suntem în Post. Ce mâncăm - post-1395582600.jpg
Pe cât de sănătos este să ținem post în anumite perioade ale anului, pe atât de… nesănătoasă ar fi privarea organismului de nutrienții necesari. Potrivit Sănătate.ro, de exemplu, Postul Paștelui, în care ne aflăm acum,  poate să se transforme într-un lucru benefic pentru organismul tău doar atunci când consumi alimente cât mai puțin prelucrate, cereale integrale, leguminoase, fructe proaspete, nuci, semințe și multe verdețuri, atrag atenția medicii nutriționiști.


Astfel, alimentele gătite cât mai simplu, ciorbele de zarzavat, salatele de crudități combinate cu un aport însemnat de leguminoase sau cereale integrale pot să asigure organismului energia de care are nevoie, dar și eliminarea eficientă a toxinelor. Numai adoptând un astfel de regim alimentar nu vei priva organismul de nutrienți și nu vei risca să te îngrași în post, în special din cauza consumului ridicat de produse făinoase care au la bază făina albă rafinată. 


Ai însă grijă, dacă ții post, să nu faci abuzuri de pateuri vegetale, mezeluri și produse procesate din soia, cartofi prăjiți, pâine din făină albă rafinată, margarină, dulciuri dietetice, supe instant, chipsuri.
Alimente care nu trebuie să-ți lipsească din meniu când ții post: fasolea boabe, năutul, mazărea, lintea, spanacul, pătrunjelul, leurda, urzicile, andivele, rucola, salata verde, broccoli, conopida, varza și orice alte legume care sunt pe placul tău; nucile și semințele neprăjite, orezul integral (brun) sau basmati, ovăzul, ciupercile, hrișca, fructele proaspete, avocado și uleiul de măsline sau de floarea-soarelui presate la rece.
Alimente cu un puternic efect detoxifiant pe care le poți consuma când ții post: avocado, grapefruit, sfeclă roșie, varză, lămâi.


Comentează știrea

Ovidiu
25 martie 2014
Decenta

Daca ar exista o cale de mijoc de a privi postul, ca alternativa intre dramatismul cu care crestinii adevarati exhiba credinta si postul ca modalitate de detoxifiere, eventual, in cura de slabire, ar fi perfect. Dar decenta nu ne este caracteristica, pentru ca nu avem rutina ei. Nu exista generatii care sa fi privit cu relaxare si ca act individual ceea ce inseamna postul. http://www.romaniatv.net/tag/postul-pastelui_31101

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 28 August 2013
Stire din Cultură-Educație : Mâine, zi de post
Sâmbătă, 27 Aprilie 2013
Stire din Sănătate : Sfaturi de urmat în Postul Paștelui
Pagina a fost generata in 1.7266 secunde