De ce alimente nu s-ar atinge specialiștii în nutriție

865
De ce alimente nu s-ar atinge specialiștii în nutriție - 20ianfondalimente-1390240124.jpg

Articole recomandate

Urmare unei analize realizate de specialiști s-a ajuns la concluzia că, de exemplu, un expert în pești nu ar mânca somon de crescătorie, iar un fermier nu se va atinge niciodată de cartofi neecologici, arată Financiarul.ro.


Potrivit Beforeitsnews.com., cercetătorii în alimentație atrag atenția asupra unor produse pline de toxine și chimicale și propun schimbări simple pentru o dietă curată și extrem de sănătoasă. În fond, o alimentație curată înseamnă alegerea fructelor, legumelor și a cărnii care sunt crescute și vândute în urma unor procesări minime.
Adesea, acestea sunt organice și rareori ar trebui să conțină aditivi. Însă, în unele cazuri, metodele actuale ale producătorilor de alimente nu sunt nici curate și nici durabile. Rezultatul acestor aspecte este dăunător atât pentru sănătatea noastră, cât și pentru mediul în care trăim.
Așadar, această analiză a urmărit întocmirea unei liste cu alimente ce trebuie evitate, privite din perspectiva și prin ochii celor care își petrec viața încercând să descopere ceea ce este bun de mâncat sau nu. 
Cu ocazia acelui studio, specialiștii au fost întrebați un lucru simplu: "Ce aliment eviți tu?".
Răspunsurile acestora nu încropesc neapărat o listă de "alimente interzise", dar înlocuindu-le cu alternativele sugerate vă pot aduce o îmbunătățire a sănătății și liniște sufletească.


Endocrinologul nu va mânca niciodată conserve de roșii
Frederick Vom Saal este un endocrinolog la Universitatea Missouri, unde studiază bisfenol-A (BPA). Problema: Căptușeala de rășină a conservelor de tinichea conține bisfenol-A, un estrogen sintetic care produce, se pare, afecțiuni ce variază de la probleme de reproducere și până la boli cardiace, diabet și obezitate. Din păcate, aciditatea (o caracteristică proeminentă a roșiilor) cauzează infiltrarea BPA în alimente. Studiile arată că la majoritatea oamenilor, BPA-ul din organism depășește cantitatea care inhibă producția de material seminal sau care provoacă leziuni cromozomiale la ouăle animalelor.
Vom Saal spune că "Putem asimila 50 de grame de BPA la litru dintr-o conservă de roșii, iar acesta este un nivel care va avea un impact asupra multor persoane, în special a celor tineri". "Eu nu mă apropii de roșiile la conservă", concluzionează endocrinologul Vom Saal.
Soluția: Alegeți roșii la borcan de sticlă (care nu sunt căptușite cu rășină) sau pe cele proaspete și organice. Dacă rețeta pentru care vreți să le folosiți vă permite, înlocuiți-le cu sos de tomate îmbuteliat. Căutați produsele cu un nivel al sodiului redus și cu puține ingrediente adăugate.


Fermierul nu va consuma carne de vită hrănită cu porumb
Problema: Bovinele au evoluat pentru a mânca iarbă, nu cereale. Însă, fermierii de astăzi își hrănesc animalele cu porumb și boabe de soia, care le îngrașă mult mai repede pentru a putea fi duse la abator.
Dar mai mulți bani pentru fermieri crescători de vite înseamnă o nutriție mai slabă pentru noi.
Un studiu recent realizat de USDA și de cercetătorii de la Universitatea Clemson a descoperit că, în comparație cu carnea de vită hrănită cu porumb, cea provenită de la animale crescute cu iarbă are un conținut mai mare de beta-caroten, vitamina E, omega-3s, acid conjugat linoleic, calciu, magneziu și potasiu, are mai puțini omega-6s inflamatori și mai puține grăsimi saturate care au fost legate de boli cardiace. "Trebuie să respectăm faptul că vacile sunt ierbivore și că acest lucru nu înseamnă că trebuiesc hrănite cu porumb și cu îngrășământ pentru pui", adaugă Salatin.
Soluția: Cumpărați carne de vită provenită de la animale hrănite cu iarbă, care poate fi găsită în special la magazinele de specialitate sau în piețele de profil. De obicei trebuie să fie etichetată, dar dacă nu are așa ceva, cel mai bine este să întrebați măcelarul despre proveniența cărnii.
De asemenea, puteți lua în considerare și achiziționarea cărnii direct de la un fermier sau un crescător de bovine.


Toxicologul nu va mânca niciodată popcorn făcut la microunde
În cadrul unor teste realizate s-a descoperit că acestea provoacă cancer la ficat, testicular și de pancreas. Studiile arată că microundele determină chimicalele să se vaporizeze și să migreze în popcorn.
Soluția: Consumați popcorn realizat prin metoda tradițională: la ceaun. Pentru aromă, puteți adăuga unt sau condimente uscate. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 16 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Fructele de mare, de post sau nu?
Luni, 16 Decembrie 2013
Stire din Sănătate : Meniu de iarnă antioboseală
Pagina a fost generata in 1.5822 secunde