Unde se înregistrează cererea pentru o nouă asociație

400
Unde se înregistrează cererea pentru o  nouă asociație - undeseinregistreaza-1395587216.jpg

Articole de la același autor

Cererea pentru dobândirea personalității juridice a asociației de proprietari, împreună cu statutul, acordul de asociere și procesul-verbal al adunării generale de constituire nu trebuie să ajungă, doamnă Lucia Marin, în niciun caz la președintele asociației din care doriți să vă desprindeți și care susțineți că… vă pune bețe-n roate. Totul, din cauză că, potrivit legislației în materie, această solicitare, împreună cu documentele necesare, se depune și se înregistrează la organul finan-ciar local în a cărui rază teritorială se află clădirea. Cât privește statutul și acordul de asociere, și acestea se întocmesc tot cu respectarea Legii nr. 307 a asociațiilor de pro-prietari.


Dobândirea personalității juridice
Asociația de proprietari obține personalitate juridică în baza încheierii judecătorului-delegat desemnat la organul financiar local de către președintele judecătoriei în a cărei circumscripție teritorialaă se află clădirea. Încheierea se dă fără citarea părților, este executorie și este supusă recursului în termen de cinci zile de la comunicare.


Recursul se judecă cu citarea păr-ților. Cât privește înscrierea ulterioară în asociația de proprietari a proprietarilor care nu au fost pre-zenți la adunarea generală de constituire se face la cererea scrisă a acestora, fără alte formalități. Pentru modificarea sau completarea sta-tutului ori a acordului de asociere este necesar acordul a cel puțin două treimi din numărul proprietarilor membri ai asociației de proprietari. Orice modificare sau completare se înregistrează la judecătoria care a emis încheierea judecătorească de înființare, fără alte formalități.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 03 Decembrie 2012
Stire din Cetățenești : Colțul constănțeanului supărat
Miercuri, 18 Decembrie 2013
Stire din Economie : Coșmarul din Poarta 6
Pagina a fost generata in 0.8927 secunde