Veterinarul pe recepție

396
Veterinarul pe recepție - 17novveterinar-1321545567.jpg
"Am observat că dimineața, câinele meu, un Ciobănesc, cât este el de fioros, stă zgribulit, pare că suferă din cauza frigului. E adevărat că stă într-o zonă cu mult curent, dar nu prea am unde să-l țin. Este prima toamnă care-l prinde în curtea mea și nu prea știu cum să-l apăr de frig. Cu mulțumiri pentru răspuns" (Diana Ruță).

v v v

Chiar dacă rase precum Ciobănescul german, Ciobănescul de Berna, rottweilerul etc., pot sta permanent afară, medicul veterinar Gheorghiță Mureșanu avertizează că asta nu înseamnă că ele nu au nevoie de un adăpost adecvat atunci când este frig și, mai ales, feriți de curenți. Este de notorietate că, în general, proprietarii nu prea iau în calcul că și animalelor de companie le place căldura. Din acest motiv, există stăpâni care își lasă animalele în curte permanent, pe considerentul că sunt adaptate acestui stil de viață. Din păcate, specialistul atrage atenția că acest fapt le pune în pericol, animalele putând contacta boli grave.

În concluzie, și animalele au nevoie de atenție deosebită în sezonul rece, în funcție de cât de sensibile sunt fiecare, căci nu toate rasele sunt adaptate perioadei reci din timpul anului. Dacă, de exemplu, un mioritic, un carpatin vor rezista fără probleme la frig, nu același lucru se întâmplă în cazul unui teckel, bichon, un metiș cu părul scurt și talie mică.

Starea sănătății animalului afectează și ea durata timpului pe care acesta îl poate petrece afară. Animalele care nu au o condiție fizică generală bună n-ar trebui să fie expuse o perioadă prea mare de timp temperaturilor scăzute. Animalele foarte tinere sau cele foarte bătrâne sunt, de asemenea, vulnerabile la frig. Totuși, indiferent cât de sănătos ar fi, niciun animal nu ar trebui să stea pe perioade nelimitate de timp în frig.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 16 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : Papagalul nu răspunde la comenzi
Sâmbătă, 05 Noiembrie 2011
Stire din Cetățenești : O mâță obraznică se poate disciplina?
Luni, 17 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul pe recepție
Vineri, 14 Octombrie 2011
Stire din Cetățenești : Veterinarul  pe recepție
Pagina a fost generata in 0.2306 secunde