Soarta maidanezilor, decisă azi în Parlament

3045
1
Soarta maidanezilor, decisă azi în Parlament - catei-1316591423.jpg

Deputații trebuie să decidă, astăzi, dacă sunt de acord cu eutanasierea câinilor fără stăpân. Dacă proiectul va deveni lege, atunci primarii vor întreba cetățenii dacă vor eutanasierea câinilor comunitari.Potrivit NewsIn, Comisia de Administrație de la Camera Deputaților a decis, săptămâna trecută, ca eutanasierea câinilor fără stăpân să se facă după cercetări sociologice sau după referendumuri local.

"Cea mai importantă hotărâre a fost cu privire la consultarea cetățenilor, deci autoritățile locale sunt îndrituite să ia orice măsură cred de cuviință, inclusiv de eutanasiere după consultarea cetățenilor din localitatea respectivă", a declarat deputatul PDL Vasile Gherasim. El a precizat că  această consultare a cetățenilor în privința eutanasierii câinilor "se va face prin diverse metode, inclusiv cercetări, sondaje de opinie, inclusiv referendum, adunări pe cartiere, fiecare cum crede de cuviință".

Deputatul a precizat că  până la această modificare adusă  proiectului de lege privitor la câinii fără stăpân, consiliile locale puteau decide eutanasierea fără consultarea cetățenilor. Gherasim a mai spus că  membrii comisiei au mai decis ca "toți câinii chiar vor fi cipați", indiferent dacă au stăpân sau nu.

Plenul Camerei Deputaților a decis pe 7 iunie la propunerea liderilor de grup, să retrimită la comisia de resort proiectul legii care dădea dreptul administrațiilor locale să decidă care este cea mai bună soluție de rezolvare a problemei câinilor comunitari. Anterior, pe 31 mai,  Camera Deputaților a adoptat  pe articole și fără modificări legea care modifică OUG 155/2001 privind gestionarea câinilor fără stăpân.

Comisia de administrație publică din Camera Deputaților a menținut, în data de 5 aprilie, prevederile referitoare la eutanasierea câinilor vagabonzi, care va putea fi decisă de către consiliile locale, după ce animalele vor fi reținute în adăpost timp de 30 de zile. De asemenea, câinii vagabonzi vor putea fi adoptați în perioada de o lună de zile în care vor fi reținuți în adăpost și anterior sterilizați. O altă posibilitate a consiliilor locale privește varianta eliberării câinilor vagabonzi după sterilizare, în situația în care aceștia nu sunt bolnavi sau agresivi.


Comentează știrea

vio
21 septembrie 2011
tinem pumnii stransi

poate reusesc sa voteze de data asta, ca din luna mai se tot chinuie, saracii de ei. dar au fost prea ocupati cu deplasarile, in scop profesional, desigur. astept referendumul pe constanta deja

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 07 Septembrie 2011
Stire din Politică-Administrație : Pentru sau contra eutanasierea câinilor?
Pagina a fost generata in 0.2339 secunde