"Vreau la tata!"

173

Articole de la același autor

Poate instanța să încredințeze, "după legea nouă, la un divorț", minorul, tatălui? "Vreau la tata! Să fim serioși, copiii sunt schimbători, azi vor cu mama, mâine cu tata!" (Ioana T.) 


Interesele minorului primează
În situații atât de sensibile, obligația instanței este să aibă în vedere, în primul rând, interesele minorului. Însă, pentru a se ajunge în situația de a încredința copilul minor tatălui, avocatul A. Glăvan precizează că este nevoie de probe temeinice, care să demonstreze că decizia instanței urmărește cu adevărat interesele minorilor, nicidecum aplanarea disputelor dintre părinți. 


Custodia comună
Din fericire, actuala legislație în materie civilă dă posibilitatea soților care divorțează să opteze pentru custodia comună, care permite ambilor părinți să-și exercite în comun drepturile și îndatoririle în ceea ce privește creșterea și educarea copilului. 
Important este ca, în astfel de situații, părinții să analizeze foarte bine ce îi pot oferi cu adevărat copilului, astfel încât, la suferințele provocate de separarea părinților, să nu mai adauge și altele.
Cât privește divorțul la notar, acesta este posibil numai dacă părinții se înțeleg, înainte, asupra custodiei copilului, pentru că avocatul atrage atenția că un cabinet notarial nu trebuie confundat cu o sală de judecată. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9605 secunde