Brandul din bikini

722
Brandul din bikini - bbbbe1ade7fc26bb848062806c908d15.jpg
Ne plângeam odinioară că "ienicerii și spahiii" ne batjocoreau femeile. Astăzi, le dăm de bună voie, dacă e să ne luăm după mintea lui Mazăre, care propune "valorificarea" fetelor frumoase din România în scopul relansării turismului. Piața de desfacere se pare că e alta, de data aceasta, una probabil cu pretenții mai "elevate" în domeniu și cu potențial financiar mai mare și vorbim de ruși și arabi, numai buni să-și lase banii pe aici pentru niscaiva servicii… sexuale, nu-i așa?, ridicate la rang de brand.
Cu riscul de a-i deranja considerabil pe beneficiarii de pui și zahăr îi întreb răspicat dacă nu le va sta în gât pomana de la primar care tinde să fie finanțată și ea tot din noul brand. Cu tot respectul pentru vârsta pe care o aveți, stimați pensionari, vă întreb și câți dintre domniile voastre sunteți gata să vă trimiteți fetele sau nepoatele să presteze pe post de brand pentru turiștii ruși și arabi? Câți tați de fete își doresc pentru fiicele lor un astfel de viitor? Ce părere au părinții de băieți la gândul că posibila viitoare noră va fi principalul finanțator al familiei tot din postura de… brand? Ce mândră trebuie să fie și mama primarului, mă gândesc, de inițiativa odorului! Cât despre jumătățile oficiale și neoficiale ale fraților măzăriști ar trebui să fie primele lansate pe piață…
Mă mai întreb și cum va figura în nomenclatorul meseriilor noua îndeletnicire. "Prostituată de lux"?. Bine, fie, "damă de companie" dacă asta o va face pe "frumoasă" să se simtă mai în largul ei alături de turistul cu dare de mână și milă pentru turismul românesc. Să vezi atunci cum vor funcționa hotelurile de la malul mării 12 luni pe an, numai că nu vor mai putea fi încadrate la categoria "unități de cazare"…
Este de-a dreptul îngrijorătoare și jignitoare, în același timp, propunerea primarului Mazăre! Este umilitor pentru Constanța, dar și pentru toată România să știi că în loc să promovăm cultura, tradițiile, frumusețile meleagurilor românești, mănăstirile din nordul Moldovei, superbul Ardeal, tu, țară membră a Uniunii Europene, te relansezi pe piața turistică nici mai mult, nici mai puțin decât cu… cea mai veche meserie!
Este umilitor că până acum câțiva ani Constanța era un etalon în domeniul cultural peste hotare, iar acum Mazăre nu a mișcat nici un deget când Constantinescu a desființat Opera, în schimb propune această ieșire josnică din criză. Halal cultură! De fapt, acum îmi explic și de ce în urmă cu zece ani când a venit gașca pesedistă la primărie umbla vorba prin târg încă de pe atunci că primul domeniu de care vor să scape nou-veniții era cultura și asta pentru că preferau… toaletele publice, că le-ar aduce mai mulți bani. Așadar… niet cultură, niet pretenții. Rămâne totuși mâhnirea de a fi conduși de astfel de oameni care nu mai au un gram de decență (sau poate nici nu au cunoscut vreodată noțiunea) și îngrijorarea că viitorul ar putea să fie unul al accentuării fenomenului de decadență pe care, trebuie să recunoaștem, îl resimțim acut și astăzi.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 August 2010
Stire din Comentarii : Sfârșitul lumii începe în Mamaia
Vineri, 13 August 2010
Stire din Comentarii : Hainele cele noi ale lui Mazăre
Miercuri, 11 August 2010
Stire din Comentarii : Departe de brandul dezlănțuit
Marţi, 10 August 2010
Stire din Comentarii : Apocalipsa mogulilor
Sâmbătă, 07 August 2010
Stire din Comentarii : Viola-ți-aș proprietatea, câine!
Pagina a fost generata in 0.4128 secunde