Încă o campanie heirupistă

338
Încă o campanie heirupistă - a337f56f272d96dd929ad2734fc9ba65.jpg
Nu știu de ce, dar am senzația că deja s-a ajuns la o stare de isterie pe seama virusului AH1N1 pentru care ar cam fi timpul să se inventeze totuși și antidotul. Sincer, chiar mă întreb dacă în toată povestea asta cu gripa porcină e vorba despre o pandemie sau doar de o nebunie generală, cu un scop ascuns, dar bine definit, o acțiune uneltită de unele cadre medicale cu concursul fără echivoc al presei. E dreptul meu să am îndoieli.
Să se înțeleagă bine: nu sunt de profesie, deci nu mă pronunț cu privire la gravitatea problemei medicale, dacă AH1N1 există cu adevărat, dacă virusul a fost creat în laborator, dacă… În calitate de simplu cetățean, însă, sunt dezamăgită de modul de abordare a problemei.
De obicei se spune că e indicat să tratezi cauza și nu efectele. Politica dusă zilele acestea de a-i determina, cu orice preț, pe români să meargă să se vaccineze este din nou una distructivă pe termen lung. Nu mă pronunț eu nici cu privire la cât este de benefic acest vaccin. Și nu vreau să abordez nici aspectul financiar al problemei, gen: cât a costat și "cine" a produs vaccinul. Dar pentru că ne tot raportăm la ultimii 20 de ani, întreb doar câte campanii (dar adevărate, nu doar declarative!) s-au dus în acest răstimp pentru educarea românilor în domeniul sanitar (și să-mi fie scuzată folosirea cuvântului "educare", dar chiar cred că avem nevoie de așa ceva, cel puțin când vine vorba de sănătate). Știm prea bine că cei mai mulți merg la medic doar atunci când, cum se spune pe românește, le ajunge cuțitul la os. Câte ore de educație sanitară (opționale, e drept, că nu trebuie prevăzute în programă) se fac în școli? Da, poate sună desuet, dar cred că ar fi necesar ca, de mici, copiii să fie familiarizați cu elementarele probleme medicale. Spre exemplu, banalul vaccin care se face în clasele primare poate nu ar trebui să fie doar un factor de stres pentru cei mici, ci ar trebui să li se și explice de ce sunt supuși acestei cazne… Iar exemplele ar putea continua.
Mă gândesc că astfel nu ar mai trebui vânate situații precum un artist ucis de gripă porcină (caz asupra căruia acum au început să planeze tot felul de suspiciuni) pentru a-i determina pe oameni să iasă la… vaccinare.
Lăsând deoparte politica (non)educațională și din domeniul sanitar, mă întorc totuși la atât de actualul AH1N1 și spun doar atât: aștept să se termine acest lot de vaccinuri să văd ce altă campanie heirupistă va urma…

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 12 Ianuarie 2010
Stire din Comentarii : Sugativele de bani
Joi, 07 Ianuarie 2010
Stire din Comentarii : Felicitarea rătăcită
Miercuri, 06 Ianuarie 2010
Stire din Comentarii : Infractori nedovediți
Miercuri, 30 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Plugușorul de la mare
Marţi, 29 Decembrie 2009
Stire din Comentarii : Memento vivere
Pagina a fost generata in 0.3844 secunde