Liberali, până unde?

769
Liberali, până unde? - 28f4d64af3c2172728ad6e68ad88d55d.jpg
Scena politică galopează spre o încrucișare genetică interesantă între stânga și dreapta, pe eșafodul unei sterilități enervante în opoziție. Frustrați că sunt ținuți în bănci de unul mic și bâlbâit, cei doi feți frumoși ai Opoziției își strunesc partidele pentru a călări o singură iapă în drumul spre Cotroceni și Palatul Victoria. E mai eficient, mai ieftin, mai ecologic.
Numai că, e cam greu să călărești o țară de unul singur, darămite să te bulucești cu două partide și zeci de mii de interese într-o singură șa, să împarți funcții, procente, contracte și instituții. Ambele partide o știu prea bine. Vorbele frumoase și promisiunile de la București încearcă să înrămeze o realitate tristă: de la ciolan se vor lua de grumaz și vor da unii cu alții de pământ. Nu se înțelege el frate cu frate, uită-te la pedeliști, dar să fii nevoit să dai, pe din două, cu un străin, toate onorariile unei guvernări.
O posibilă alianță între PNL și PSD va fi mai hidoasă și decât struțo-cămila lui Nicușor Constantinescu. Liberalii și social-democrații, să renunțe ei la tradiție și orgolii doar să îi tragă lui Boc basca pe nas? Să îl bagi pe Mazăre sub aceeași plapumă cu Hașotti, doar ca să te lauzi că alianța merge? I-am mai văzut pe liberalii constănțeni aplaudând și scandând la picioarele lui Geoană, acum să îi vedem și la picioarele lui Nicușor? M-aș întrista, la fel cum ar face-o fiecare om și alegător care mai crede că politica și administrația pot însemna mai mult decât clientelism, fraudă și umilință.
Dacă la centru, indivizii politici au scopuri imediate pentru a pune scara sub talpa unei asemenea alianțe, la Constanța, interesele sunt diametral opuse. Băsescul și Bocul lui Antonescu se transformă aici în Mazărea și Nicușorul lui Dragomir și Hașotti. O alianță națională nu ar trebui să le deturneze liberalilor constănțeni dorința de schimbare, proiectele în folosul cetățenilor. Nu aș vrea să îi văd pe liberalii constănțeni că depun armele la umbra unei alianțe care, pe plan local, nu îi servește. Sau, cel puțin, așa vreau să cred.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 17 Ianuarie 2011
Stire din Comentarii : Restanțele lui Mazăre
Joi, 30 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : A fost odată România…
Marţi, 28 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Prins la înghesuială
Luni, 27 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Huligani cu epoleți
Sâmbătă, 25 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Să nu o uităm pe Bianca!
Vineri, 24 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Profesor, caut job decent!
Joi, 23 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Rable bulgărești, taxe românești
Miercuri, 22 Septembrie 2010
Stire din Comentarii : Băieți, plătiți nemțește?
Sâmbătă, 15 Ianuarie 2011
Stire din Cultură-Educație : "Eminescu - Luceafărul, eu o mică stea!"
Pagina a fost generata in 0.2781 secunde