Peninsula, reabilitată pe bucățele. Accesul autovehiculelor, interzis pe mai multe străzi

1908
7

Articole de la același autor

După mai bine de trei ani de șantier, disconfort, stres și mult praf, municipalitatea a încheiat, în sfârșit, reabilitarea peninsulei. Toată zona a căpătat o nouă față, au fost refăcute străduțele, a fost schimbat mobilierul urban și au fost montați stâlpi de iluminat în ton cu arhitectura. 


Lucrările au fost realizate cu bani europeni și investiția finală a depășit 37 de milioane de lei. Pornind de la ideea dezvoltării și promovării turismului, ținând cont că zona este o atracție pentru foarte mulți turiști, a fost reabilitată toată infrastructura publică din centrul istoric. 


"Proiectul «Reamenajarea integrată a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanța» a presupus realizarea unei structuri rutiere adaptate cu precădere la circulația pietonală, realizarea unui profil cu elemente geo-metrice care să se încadreze în peisajul epocal al zonei, mobilarea zonei cu mobilier urban în stilul arhitectonic Art Nouveau, dar și crearea unei noi rețele de canalizare pluvială și unei noi rețele de iluminat public", a explicat Carmina Popescu, consilier în cadrul proiectului. 


Se va găsi o soluție finală pentru circulația mașinilor 
În total, au fost refăcute 21 de străzi, printre care Mircea cel Bătrân, bulevardul Tomis, strada Traian, strada Arhiepiscopiei și bulevardul Regina Elisabeta. 


"Reabilitarea a constat în amenajarea zonei pietonale ocazional carosabilă cu beton asfaltic, în cazul bulevardului Regina Elisabeta, strada Mircea cel Bătrân (parțial), strada Remus Opreanu - parțial, iar zonele pietonale realizate la nivel sau denivelat au fost amenajate cu pavaj din piatră naturală, dispus pe o structură din beton de ciment", a precizat Veaveghiul Borali, consilierul tehnic din cadrul proiectului. 


Potrivit acesteia, traficul în toată zona istorică va fi predominant pietonal, însă se va putea circula cu autovehiculele pe mai multe porțiuni, pentru a se asigura și accesul riveranilor în zonă, dar și a utilajelor de intervenție. 


"Încă mai circulă unele utilaje, pentru că se mai fac unele intervenții și finisaje, dar acest aspect se va rezolva. Ulterior, se va găsi o soluție finală și pentru circulația autovehiculelor pe străzile proaspăt reabilitate, pentru că trebuie să respectate regulile de tonaj. Se va asi-gura accesul mașinilor de intervenție, dar pe multe porțiuni nu va fi decât trafic pietonal", a completat Veaveghiul Borali. 


În ce privește reabilitarea celorlalte străzi neincluse în actualul proiect, se pare că acestea vor intra în lucrări într-un alt program ce urmează să fie evaluat. 


Comentează știrea

Grabitul
13 mai 2015
Variatiuni

Da ce te faci cu cocalarul care vrea sa si parcheze masinuta langa Ovidiu ?!

DEGEABA !
13 mai 2015
VA ROG RESTRICTII MAXIME LA AUTOVEHICULE

DEGEABA ATI PUS PAVAJE PE JOS(ORICUM IMBINARILE SUNT ORIBILE,DEJA S-AU STRICAT),ZONA ARATA URAT,ESTE MIZERIE MARE,DEZORDINE MAXIMA,NU IMI PLACE DELOC,IAR MASINILE MERG P0E LANGA OAMENI.INJ STRAINATATE NU VEZI ASA CEVA.ZECI DE MILIOANE DE EURO CHELTUITI AIUREA,PE APA SAMBETEI.PE VOI V-A VERIFICAT CINEVA DIN CONSTRUCTII,VOI ATI LUCRAT IMREUNA CU ARHITECTII ORASULUI ? NICIODATA NU ATI BAGAT IN SEAMA ARHITECTII ORASULUI,CEI DIN ORDINUL ARHITTECTILOR,CARE AR FI TREBUIT SA SE OPUNA TUTUROR HOTARARILOR IDIOATE PE CARE LE-ATI LUAT IMPOTRIVA ORASULUI CONSTANTA.DAR SI ARHITECTII SUNT VINOVATI.....IN FINE,V-ATI BATUT JOC DE MILIARDE DE LEI,PE CARE CONSTANTRENII LE VOR PLATI.UITATI.VA LA CE IMBINARI DE CACAT ATI FACUT.PAI ASTEA SUNT LUCRARI ?PIATA ARATA ORIBIL.MIZERABILA,JEGOASA,CU MASINI,NETERMINATA.MIUNCA DE MANTUIALA.PER BANII CONSTAntenilor....

Andrei
13 mai 2015
Vrajeala

Articol ieftin si plin de vrajeala. Nici macar voi nu credeti in ce ati scris acolo. Sau poate nu stiti ce e aia reabilitarea unei zone istorice si ce ar trebui sa produca o asemenea initiativa. A plecat Mazare, poate asa aveti curaj sa apasati si alte taste decat alea pentru pupincureala si mancat c...t. Da' asa e la Constanta, ne place sa ne complacem in ignoranta si nepasare. Mai greu cu luatul de atitudine si initiativa. Ieftin tare, speta joasa :)

ath
13 mai 2015
Reabilitare cu "finalizare"

Iertati-ma,nu am gasit alta rima.Duminica 10 mai,un grup de anarhisti format din elemente destabilizatoare,antipatriotice si antirevolutionare, a iesit in strada pentru a protesta impotriva distrugerii spatiilor verzi din Constanta.In randul protestantilor s-au infiltrat si banditi,reactionari sau activisti/activiste basisto-naziste.Niste nesuferiti.Este bine ca atat presa locala cat si Primaria nu i-au bagat in seama.Am aflat ulterior ca fotoreporterii aveau acumulatorii descarcati(e scuzabil) si Fagadau era presat de timp.Fagadau se afla la serviciu in Primarie,muncea pentru binele nostru.Cand trebuie sa laudam realizarili maretului partid,lucrurile se schimba.Fotoreporterii au acumulatorii noi,Fagadau se pozeaza pe prima pagina in ziarul partidului si toata presa locala ajunge la orgasm-orgasm gazetaresc.Oda bucuriei ! Bucuria este molipsitoare.Placerea/bucuria se extinde la politicieni si la functionarimea din primarie-orgasm de partid si de stat-orgasm functionaresc. Dupa 15 ani de jaf si nepasare,Fagadau a facut un ou de aur.Azi a cazut closca.Articolul asta se potrivea la "Anunturi/Femei cauta barbati/Reabilitare cu "finalizare"

catalin
13 mai 2015
Angajare imediata !!!!!

Angajare imediata !!!!! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Se lucreaza part-time sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Valabil in toate orasele !!! Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul "detalii" la adresa de email [email protected]

Nicu
14 mai 2015
Batman

Ce cauta popa acolo? Astia se baga motz, peste tot, doar or pune laba pe ceva. Nu-i mai bagati atata in seama! L-au mai pus si-n mijloc, zici ca-i cina cea de taina, in pana mea!

Ilie de la sculărie
21 iunie 2015
Stilul îmbisericirii !

Popă, popă, popă ! ...Popa a îmbunătățit imaginea bisericelelor și bisericuțelor târnosite prin parcuri și trotuare ridicându-le concurențial la rangul citadin al haznalelor publice de pe aceleași geografii tomitane... ! Altminteri, mare pișicher popa ăsta, mare...

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9862 secunde