125 de ani de la înfiinţarea Flotilei Fluviale

145
125 de ani de la înfiinţarea Flotilei Fluviale - aniversare-1617715039.jpg

Articole de la același autor

Zilele trecute, a avut loc la sediul Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” din Brăila, vernisajul expoziţiei „Flotila Fluvială la ceas aniversar”. Manifestarea a fost prilejuită de împlinirea a 125 de ani de la înfiinţarea Diviziei de Dunăre, care la 1 aprilie 1896, primea prima formă de organizare prin „Tabloul de repartizare a ofiţerilor Flotilei pe corpuri şi servicii în anul 1896-1897”.

Cu acest prilej, Muzeul Naţional al Marinei Române a organizat o expoziţie care ilustrează istoria Diviziei de Dunăre, prin fotografii ce evocă momente din evoluţia acestei structuri, nave, portrete ale primilor comandanţi, documente - brevete şi certificate conferite comandanţilor Diviziei de Dunăre, volume de studii sau de istorie a marinei, navomodele şi instrumente de navigaţie.

Potrivit specialiştilor de la Muzeul Marinei, activitatea a fost deschisă de directorul Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” din Brăila, Dragoş Adrian Neagu. În cadrul evenimentului, au mai luat cuvântul contraamiralul de flotilă Corneliu Rogozan, comandantul Flotilei fluviale „Mihail Kogălniceanu” şi directorul Muzeului Naţional al Marinei Române, comandorul Marius-Laurenţiu Rohart.

Un moment important al manifestării l-a constituit lansarea medaliei aniversare „125 de ani de la înfiinţarea Diviziei de Dunăre”, ca arc peste timp, din anul 1896, până în anul 2021. Pentru cei interesaţi, expoziţia poate fi vizitată până pe data de 28 aprilie 2021, conform programului Bibliotecii Judeţene „Panait Istrati” din Brăila, de luni până vineri, între orele 11.00-16.00. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2632 secunde