21 de elevi constănțeni, prinși copiind la bac

181

Articole de la același autor

6.437 de absolvenți de clasa a XII-a din cei 6.714 candidați înscriși au susținut uni, 1 iulie, proba scrisă la disciplina limba și literatura română. Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, la această probă, 21 de candidați au fost eliminați pentru fraudă și tentativă de fraudă, fiind prinși cu telefoane mobile, notițe și însemnări. Este vorba despre patru candidați de la Colegiul Tehnic "Vasile Pârvan", trei candidați de la Colegiul Tehnic de Marină "Alexandru Ioan Cuza", doi candidați de la Liceul Tehnologic "Gheorghe Miron Costin", un candidat de la Liceul Teoretic "Emil Racoviță" din Techirghiol, opt candidați de la Liceul Tehnologic "C.A. Rosetti", doi candidați de la Liceul Tehnologic "Nicolae Dumitrescu" din Cumpăna și un candidat de la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu".




În conformitate cu Metodologia de organizare și desfășurare a examenului de  bacalaureat, candidații care au fost eliminați de la o probă, pentru fraudă sau tentativă de fraudă, nu mai au dreptul de a participa la următoarele  două sesiuni ale examenului de bacalaureat. Aceștia vor relua integral examenul de  bacalaureat, cel mai devreme în a treia sesiune după cea în timpul căreia au fost eliminați. Astăzi, se desfășoară proba la limba și literatura maternă, unde sunt înscriși 14 candidați, iar miercuri, 3 iulie, proba obligatorie a profilului - matematică sau istorie. Examenul se încheie vineri, 5 iulie, cu proba la alegere a profilului și specializării -  proba E)d).  Afișarea rezultatelor va avea loc în ziua de 8 iulie, până la ora 12,00, iar depunerea contestațiilor se va face în aceeași zi, de 8 iulie, între orele 12,00 și 16,00. Contestațiile se vor soluționa în intervalul 9 - 11 iulie, urmând ca pe 12 iulie să se afișeze rezultatele finale.
Un elev care nu s-a prezentat la probele orale poate participa la probele scrise, însă nu poate promova examenul de bacalaureat.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4335 secunde