Zilele Liceului "Ovidius"

Concurs 56 de ani de învățământ constănțean de elită

548

Articole de la același autor

Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța aniversează 56 de ani de existență de-a lungul cărora a demonstrat calitate în educație, respect față de valori și performanță în spiritul unor idealuri înalte.
Zilele "Ovidius" se desfășoară în intervalul 11-15 mai și vor debuta printr-o serie de expoziții de fotografie și pictură - "Copii jucându-se pe plajă", "Mitologia greco-latină reflectată în artă" -, întreceri sportive, concursuri interdisciplinare și interjudețene, precum și concursuri de șah, matematică, programare, fizică distractivă, istorie, dar și spectacole de teatru și dans modern, serbări cu momente artistice și umoristice, proiecte eco, proiectări video - "Ovidius văzut de noi", sesiune de referate și comunicări, mese rotunde cu tema "Dialoguri între generații" și "Ce profesie mi se potrivește", și ateliere de creație.

Simpozion internațional pe tema calității educației
În perioada 14-15 mai, Liceul Teoretic "Ovidius" Constanța găzduiește cea de-a III-a ediție a Simpozionului internațional "Responsabilitate publică în educație". Evenimentul se adresează cadrelor didactice din învățământul preuniversitar și universitar, elevilor, studenților părinților, personalului din administrațiile locale și centrale, precum și tuturor celor interesați de calitatea educației și de promovarea valorilor și tradițiilor din învățământul românesc.
Președinte de onoare al acestei ediții va fi prof. univ. dr. Marian-Traian Gomoiu, membru corespondent al Academiei de Cercetare și Dezvoltare pentru Geologie și Geoecologie Marină, Sucursala Constanța.
Programul simpozionului cuprinde susținerea a circa 100 de comunicări științifice în cadrul celor șase secțiuni: "Declanșatori ai proceselor de învățare organizațională - factori motivaționali", "Încrederea în instituțiile de învățământ", "Semnificații economice și sociale ale școlii", "Aici și acum - riscurile și criza în școală", "Creșterea autonomiei școlii - legislație, proiecte și realități. Relații Publice în școli - dinamică și eficiență".
Manifestarea se va finaliza cu editarea volumului de studii "Responsabilitate publică în educație", ediția a III-a, precum și cu o expoziție de fotografie realizată de elevii din liceele organizatoare și partenere.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2685 secunde