Concurs 15 elevi constănțeni, la Naționala de chimie

2104
15 elevi constănțeni, la Naționala de chimie - 0ed314ae24c805475ca45d7492b0558e.jpg

Articole de la același autor

Peste 500 de elevi din întreaga țară, pasionați de chimie, și peste 100 de profesori se vor întâlni, la începutul lunii viitoare, la Timișoara, gazda de anul acesta a Olimpiadei Naționale de chimie.
Duminică, 30 ianuarie, este programată deschiderea oficială a evenimentului, ce va avea loc la su-perba Operă Română timișoreană.
Luni, 31 ianuarie, la Colegiul Național Bănățean, va avea loc proba teoretică. Probele practice se vor desfășura în data de 1 februarie, la Liceul Moisil, la Colegiul Bănățean și la Liceul Azur. Miercuri, 2 februarie, se vor primi contestațiile, o zi mai târziu având loc proba de baraj, care va face selecția pentru lotul lărgit al echipei naționale de chimie.
Premierea va avea loc sâmbătă, 5 februarie, la Colegiul Național de Artă "Ion Vidu" din Timișoara.
Din cei 249 de elevi care au participat la faza județeană a acestei olimpiade, ce a avut loc la jumătatea acestei luni, la Grup Școlar "George Emil Palade", județul Constanța va fi reprezentat de un grup de 15 elevi.
Din lot, vor face parte: Daniel Aleca (Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"), Diana-Ioana Anastase (Liceul Internațional de Informatică), Alexandra Murgoci și Maria-Alexandra Nicola (Școala cu clasele I-VIII "Mircea Eliade" Cernavodă), Sabin-Andrei Țenea (CNMB) – toți clasa a VIII-a, Radu Mihai Alexandrescu și Adrian-Vasile Bîrlădeanu (ambii clasa a IX-a la Colegiul "Mircea"), Adela Buciuc (CNMB), Ilie Andrei Condurache (Liceul Teoretic "Ovidius") și Ana Maria Jurcă (CNMB) – clasa a X-a, Bianca Mocanu și Gheorghe Lucian Mihai Scurtu (Liceul Internațional de Informatică) - clasa a XI-a, Alexandru Halip (CNMB), Paul Adrian Iacomi (Liceul Internațional de Informatică) și Cristina Florina Zotică (Liceul Teoretic "Ovidius").
Profesorii care au pregătit acești elevi și care merită menționați datorită eforturilor depuse sunt: Diana Antonia Petcu (Liceul Teoretic "Ovidius"), Mariana Doicescu (Liceul Internațional de Informatică), Gabriela Dumitrache (Școala cu clasele I-VIII "Mircea Eliade" Cernavodă), Doina Bălașa, Monica Dumitru și Luminița Simion (CNMB).
De asemenea, elevii constănțeni au primit un sprijin valoros în pregătirea probei practice din partea catedrei de chimie a Facultății de Fizică, Chimie, Electronică și Tehnologia petrolului din cadrul Universității "Ovidius" Constanța.
Din comisia centrală a olimpiadei, fac parte și doi profesori constănțeni, prof. Aurelia Cezar, inspector școlar de specialitate chimie, și prof. Milica Alexandru, catedra de chimie a Școlii nr. 24 "Ion Jalea".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 01 Iunie 2010
Stire din Sport : Ei nu păcălesc fotbalul!
Marţi, 18 Mai 2010
Stire din Sport : "Galacticii" Constanței
Pagina a fost generata in 0.37 secunde