65 de elevi vin la Constanța pentru Olimpiada Internațională de Lectură

2267
65 de elevi vin la Constanța pentru Olimpiada Internațională de Lectură - olimpiadainternationala-1472743990.jpg

Articole de la același autor

În acest week-end, la Constanța, se desfășoară a treia ediție a Olimpiadei Internaționale de Lectură, competiție inițiată și organizată de Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice din România, ce vizează abordarea lecturii de către elevi ca abilitate de viață, prin intermediul textului ficțional, nonficțional și multimodal.


Astăzi, în Aula Magna a Universității "Ovidius", de la ora 10, va avea loc festivita-tea de deschidere a olimpiadei, urmată de cursul susținut de prof. univ. dr. Liviu Papadima, președintele comisiei centrale.


La această ediție, a cărei temă este "MAREA", participă 65 de elevi din Cipru, Ucraina, Republica Moldova și România, cu vârste cuprinse între 13 și 19 ani, lectori experimentați, pasionați de lectură, cu achiziții culturale de nivel ridicat, care au prilejul de a-și dovedi, pe parcursul acestor zile, abilitatea de a folosi lectura în vederea dezvoltării personale, prin înțelegerea textelor, prin capacitatea de a reflecta asupra acestora, de a formula opinii, argumente și interpretări proprii, în scris sau în cadrul unei prezentări orale sau a unei dezbateri. 


Proba scrisă se va desfășura, pe parcursul a trei ore, sâmbătă, 3 septembrie, începând cu ora 10, la Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" și va fi precedată, în cursul zilei de astăzi, de trei cursuri susținute de prof. univ. dr. Liviu Papadima, prorector al Universității din București, de conf. univ. dr. Angelo Mitchievici și de prof. prof. univ. dr. Marina Capbun, cadre didactice ale Universității "Ovidius". 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9599 secunde