90 de elevi ai Colegiului ”Carol I” au vizitat centre universitare din București

354
90 de elevi ai Colegiului ”Carol I” au vizitat centre universitare din București - xcolegiulcaroli-1648114553.jpg
Elevii Colegiului Comercial „Carol I” Constanța au efectuat o vizită la centrele universitare din București, activitate înscrisă în cadrul acțiunilor Proiectului privind Învățământul Secundar (ROSE), Schema de Granturi pentru Licee Beneficiar: Colegiul Comercial „Carol I” Constanța, titlul subproiectului: „Împreună putem reuși”.

Scopul vizitei a fost prezentarea ofertei educaționale din anul universitar 2022-2023.

Astfel, 90 de elevi ai claselor a XII-a, au vizitat Universitatea Politehnică București și Academia de Studii Economice București.

Primul obiectiv la care au poposit a fost Universitatea Politehnică București, unde au  fost întâmpinați de reprezentanți din cadrul Facultății de Inginerie a Sistemelor Biotehnice, Facultății de Știința și Ingineria Materialelor, Facultății de Chimie Aplicată și Știința Materialelor, Facultății de Antreprenoriat, Ingineria și Managementul Afacerilor. Elevii au vizitat laboratoare, săli de curs, au interacționat cu studenții și profesorii, care au simulat diverse experimente din domeniile studiate.

Al doilea obiectiv al vizitei a fost Academia de Studii Economice București, unde doamna decan Gogoloi Ioana a prezentat oferta educațională și oportunitățile de a studia la ASE. Elevii au luat la cunoștință de existența a 12 facultăți, cu 25 de programe universitare de licență, cu predare în limba română, engleză, franceză, germană, chineză, arabă etc.

Elevii au fost entuziasmați de aceste vizite și au înțeles ce  pași în carieră trebuie să urmeze, ce studii sunt necesare pentru a avea o profesie. În același timp, aceste  vizite au  reprezentat  o modalitate  de orientare spre o profesie potrivită  cu specialitatea studiată în liceu, luând contact direct cu oameni calificați din diverse domenii de activitate.

Prin această activitate  extracurriculară  s-a urmărit motivarea  elevilor în vederea  înregistrării  unor  rezultate mai bune la învățătură, creșterea  procentului de reușită la examenul național  de bacalaureat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3252 secunde