O echipă a ISJ Constanța, în deplasare la Tulcea

Abandonul școlar, încotro?

581
5
Abandonul școlar, încotro? - isjconstanta-1446657748.jpg

Articole de la același autor

În perioada 5-7 noiembrie, Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Tulcea și Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, va desfășura, la Tulcea, un workshop în cadrul căruia vor fi diseminate rezultatele unui raport de evaluare realizat în cadrul proiectului "Consiliere și oportunități de reintegrare și acces liber la educație" (CORAL). 


La workshop, au fost invitați să participe 30 de specialiști, care au des-fășurat activități în cadrul proiectului CORAL. 


Printre concluziile studiului, așa cum ne-au fost relatate de ISJ Constanța, se regăsesc: abandonul școlar generează atât costuri sociale, cât și costuri economice, care afectează grav individul și comunitatea din care provine și nu este numai o problemă individuală, ci mai ales una a comunității și a societății în general.


Peste 75% din cauzele abandonului nu sunt strict legate de școală, fiind ge-nerate în principal de situația socio-culturală și economică a familiei și de situația socio-economică a comunității din care provine elevul. Aceste cauze se referă la sărăcie, mediul familial, cultura și tradițiile grupului de apartenență, localizarea domiciliului față de școală, nevoile și lipsurile din familie etc.


Comentează știrea

veridiana
5 noiembrie 2015
analfabeti

Nu ne mai obligati sa trecem clasa pe toti analfabetii!

Parinte Sc.12
5 noiembrie 2015
Abandonul incepe cu chiul

La Scoala 12 sedintele se tin in timpul programului. Daca este Consiliu de Administratie, copiii nu fac matematica (si asta cate 3-4 ore!), daca e consiliu cu toata scoala elevii sunt tinuti pe la garduri sau singuri in clase, total nesupravegheati. chiar ieri, in intervalul 12-14 a fost sedinta de acest fel. De ce sunt macar anuntati sa stea acasa, sa vina mai tarziu? Se mai face si carte la scoala asta sau suntem buni doar sa dam bani? Ne mai miram ca pe urma chiulesc. Pai daca asa li se da exemplu...

BREAKING NEWS
5 noiembrie 2015
Comunicat de urgenta!

Cadrele didactice de la sc Dan Barbilian doresc sa transmita ISJ-CTA urmatorul mesaj: ar fi foarte util sa se organizeze urgent un workshop cu o tema de actualitate : "CONSILIERE SI OPORTUNITATI DE REINTEGRARE A FOSTILOR DIRECTORI INCOMPETENTI", pe scurt CORAFDI !!! Participarea obligatorie, pe baza de liste cu prioritati! Va rugam sa o puneti in capul listei pe d-na prof. dr. Mihaela Stan, ca e mai aproape de inspectorat, si.... de primarie!!! Si nici sa n-o lasati sa astepte prea mult, sa nu ne plictiseasca...

directori care au abandonat scoala
5 noiembrie 2015
si la Madgearu, fosta directoare nu mai poate reveni la catedra, nu mai stie cum se face, a uitat

da, aveti dreptate e si asta un subiect, fostii directori, inspectori trebuie consiliati, sa-i ajutam si sa le spunem ca nu e nimic rusinos ca trebuie sa revina la catedra, sa indrazneasca asa cum indrazneau sa jugneasca in stanga si-n dreapta, pe vremuri. uite ca vremurile se schimba dar ...unii fosti directori raman "marcati". ajutati-i! ca e Stan ca e Svinarciuc, ca e Boranda Janeta si multi altii. nu stiu daca de cand a inceput anul scolara, boranda janeta a venit vreo saptamana la scoala, subit s-a imbolnavit, probabil de ciuda?!

unii
7 noiembrie 2015
se cred directori pe viata!

Cand un om se face director, oriunde, nu doar la o scoala, ar trebui sa semneze un angajament, in care sa promita ca nu va uita niciodata de unde a plecat, si sa inteleaga ca nu va ramane director pe viata!!! Si mai ales ca va ramane OM, asta daca a fost vreodata! Unii stiu sa-si mascheze caracterul infect, isi arata adevarata fata abia dupa ce ajung intr-o functie importanta!

Răspuns la: si la Madgearu, fosta directoare nu mai poate reveni la catedra, nu mai stie cum se face, a uitat
Adăugat de : directori care au abandonat scoala, 5 noiembrie 2015
da, aveti dreptate e si asta un subiect, fostii directori, inspectori trebuie consiliati, sa-i ajutam si sa le spunem ca nu e nimic rusinos ca...

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 21 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Începe sezonul concursurilor pentru elevi
Pagina a fost generata in 0.2863 secunde