Actrița Ileana Ploscaru, protagonistă într-o nouă piesă scrisă de Cristina Tamaș

650
Actrița Ileana Ploscaru, protagonistă într-o nouă piesă scrisă de Cristina Tamaș - 37f8cd10b5e8a14c414dee5379442662.jpg

Articole de la același autor

Piesa de teatru "Sora mea geamănă", semnată de autoarea constănțeană Cristina Tamaș, a fost lansată, pe 11 ianuarie, la Clubul Ramada-Majestic din București, în prezența unor oameni de cultură din Capitală. Premiera radiofonică a piesei va avea loc sâmbătă, 23 ianuarie, ora 23, la Radio România Actualități.

Piesa este inclusă în cel mai recent volum de teatru semnat de Cristina Tamaș, iar personajele principale au fost interpretate de Tamara Buciuceanu-Botez, Irina Mazanitis și Ileana Ploscaru - colaboratoare a Teatrului de Stat Constanța.
"Sora mea geamănă" narează povestea a trei femei - două surori gemene și o prietenă de-a lor - vecine de bloc, ale căror vieți sunt prezentate în paralel, și care, la un moment dat, se întrepătrund: "Sunt prezentate cele trei eroine, fiecare cu amintirile, experiențele, planurile și visele lor. Trei universuri care se deosebesc între ele și care în final ajung să se intersecteze prin intriga piesei",
ne-a spus Cristina Tamaș, care s-a declarat încântată de distribuție. "Cele trei actrițe au oferit adevărate regaluri actoricești", a punctat ea.
Ileana Ploscaru, cunoscuta actriță constănțeană, ne-a vorbit, la rândul său, despre personajul său - una dintre surori, cea rațională dintre ele: "Am jucat una dintre gemene, cea realistă, în timp ce personajul Tamarei este sora mai duioasă, mai romantică. Prietena lor, vecină din bloc, nu le recunoaște decât după felul lor de a gândi. Îmi place foarte mult rolul meu, și piesa, care tratează lucruri simple, de viață, despre două femei singure".
Tot Ileana Ploscaru ne-a dezvăluit că regizorul artistic al piesei, Dan Puican, a fost foarte mulțumit de faptul că a găsit două actrițe cu un timbru vocal asemănător, refe-rindu-se la actrița constănțeană și la Tamara Buciuceanu - Botez.
Cristina Tamaș nu este la prima colaborare cu Ileana Ploscaru. Astfel, autoarea a scris piesa "Transplant" special pentru actriță, spectacolul având premiera în 2003, la Teatru "Ovidius".
"Sora mea geamănă" este cea de-a treia piesă scrisă de autoarea constănțeană montată la Teatrul Național Radiofonic. Prima dintre ele s-a numit "Omul din cerc", care i-a avut ca protagoniști pe Mircea Albulescu și pe Emil Hossu, cea de-a doua piesă fiind "Nici mort, nici viu", personajele principale fiind interpretate de Stela Popescu și Alexandru Arșinel.
În calitate de președintele al Filialei Dobrogea a Uniunii Scriitorilor, Cristina Tamaș ne-a informat asupra proiectului "Literatura română contemporană, mai aproape de cititori", pe care l-a înaintat recent Uniunii Scriitorilor din România. Proiectul își propune apropierea publicului tânăr, în special, de valorile literare românești, prin organizarea unor lecturi publice și lansări de carte în școli, licee, universități și librării. În proiect vor fi implicați nu doar scriitori din cadrul Filialei Dobrogei, ci și din alte filiale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 12 Ianuarie 2010
Stire din Cultură-Educație : A murit scriitorul Stelian Filip
Pagina a fost generata in 4.0309 secunde