ACUZAȚII GRAVE! S-a convertit părintele PICU de la Sf. MINA la CATOLICISM?

2818
25
ACUZAȚII GRAVE! S-a convertit părintele PICU de la Sf. MINA la CATOLICISM? - sfmina1-1366921214.jpg
Articolul publicat în ediția de marți, 23 aprilie, a ziarului "Cuget Liber", al cărui subiect a fost revenirea părintelui Nicolae Picu acasă, la Biserica Sfântul Mina, pentru a fi alături de credincioși în Duminica Floriilor, a născut zeci de comentarii, unele dintre ele ridicând o problemă destul de gravă.


Printre cele aproape 30 de comentarii, au existat câteva care incriminau faptul că părintele Nicolae Picu ar fi trecut la catolicism. Motiv pentru care l-am contactat pe pianistul constănțean Harry Tavitian, în jurul căruia au coagulat sutele de credincioși care speră în reîntoarcerea duhovnicului lor, în calitate de preot.


Întrebat dacă este de acord cu afirmația că părintele Picu ar fi trecut la greco-catolici, Tavitian ne-a declarat: "Din cauza faptului că părintele e complet nevinovat și ei nu au niciun fel de documente care să-l incrimineze, nu mai știu ce să inventeze. Aruncă numai minciuni pe piață, spre exemplu că părintele are dosare penale. Poate are plângeri penale, pentru că până acum nu a fost citat la Poliție. Ba mai mult, au lansat zvonul că părintele Picu nici nu ar fi fost plecat în Italia, ci a stat ascuns în Constanța. Or să transforme cazul părintelui nostru într-o Elodie de Constanța. Nu ne rămâne decât speranța că poate Dumnezeu se va milostivi de rugăciunile credincioșilor de la Sfântul Mina!". 


"Arhiepiscopia Tomisului și-a dorit un dialog cu părintele Picu"


Pentru că în tot acest interval Arhiepiscopia Tomisului nu a mai oferit informații legate de cazul părintelui Nicolae Picu, l-am contactat pe Călin Gavrilaș, consilier de comunicare al Arhiepiscopiei, care a declarat, pentru "Cuget Liber", că înainte ca părintele Picu să fie caterisit, a fost invitat să stea de vorbă cu membrii consistoriului.


"Chiar înainte de întrunirea consistoriului eparhial, au fost trimise invitații, în repetate rânduri, atât pe adresa Asociației Așezămintele Sfântului Mare Mucenic Mina, cât și pe numele părintelui Nicolae Picu. Nici la citațiile trimise în vederea participării la Adunarea Eparhială nu s-a primit niciun răspuns. De asemenea, după suspendare, dânsul avea dreptul să facă recurs la Sinodul Mitropolitan de la București, lucru care nu s-a întâmplat", a precizat Gavrilaș.


Reamintim că părintele Nicolae Picu și-a anunțat reîntoarcerea în rândul credincioșilor de la Biserica Sfântul Mina, în jurul prânzului în Duminica Floriilor.


Comentează știrea

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Artemie
26 aprilie 2013
de ce sa faca parintele Picu recurs?

Iisus i-a raspuns: "Daca am vorbit rau, dovedeste ca este rau, iar daca am vorbit bine, de ce Ma bati?" (In. 18, 19-23). De ce sa faca recurs parintele Picu? Sa dovedeasca Arhiepiscopia cu acte ca dansul a gresit cu ceva. Ca de vorbe goale, manipulare, japca suntem satui! Asta e menirea Arhiepiscopiei? Sa fabrice dosare penale, preotilor care nu cotizeaza destul? Parintele a ales calea lui Hristos - cea ca sa se roage pentru vrajmasi si sa nu-i urasca. Il lasa pe Dumnezeu sa lucreze si stati fara grija, Domnul, prin sfintii sai, lucreaza. E un preot cu mare har, plin de dragoste si bunatate. Cum putini au mai ramas. Au facut recurs preotii Mustata, Gurita, etc. S-a dovedit ca sunt nevinovati. Patriarhia i-a reabilitat. De ani de zile IPS Teodosie nici nu le da parohie, nici dezlegare sa mearga in alta eparhie. Dupa ce a fost realibilat de Patriarhie, parintele Chircu de la Mangalia a patit la fel. A ajuns sa faca greva foamei la Patriarhie si sa ceara sa fie eutanasiat, iar daca doreste, isi cedeaza organele sa i le vanda Teodosie. Doriti sa mearga si parintele Picu pe drumul asta? Un om care pentru a biserica a facut un atac cerebral si e operat pe creier? Si inainte de toate, un om cu duhul lui Dumnezeu?

Nila
26 aprilie 2013
aluatul fariseilor

Dragi lupi ce v-ati postat la staulul oilor lui Hristos v-ati cam epuizat munitia mai aveti doar cateva fumigene si alea expirate .Voi credeti, mai draga, ca ne dati peste cap cu idioteniile pe care le tot transmiteti prin singura trambita ramasa de servicu si care dupa cum se vede vrea sa-si dea sufletul cu gura pe goarna .v-ar trebui o mie de ani ..vb. melodiei sa ne lamuriti si poate nici atunci .In timp ce voi aveti hartii (le-ati tras la copiator ,ca nu se mai vede bine scrisul si cred ca vi s-a terminat si tusul de cate copii ati facut ---dupa acelasi tipar ati dat jos pete 70 de preoti neascultatori)pe malul lacului se inalta zvelta spre cer o biserica frumoasa la care lacomiti fara rusine .In timp ce voi incercati sa ne ,,lamuriti "cu hartii (aveti grija ca macar sa fie bioderadabila-asa cer normele U.E.) multime de credinciosi il asteapta pe preotul lor .Ne-ati sugerat sa -i aducem un asin ,dar noi va spunem ca s-au aciuiat catva pe la biserica ca avem si de rezerva .Ba chiar le-am pus si nume .Cel mai rotofei e Banel,altul care inghite nemestecat si apoi rumega mereu il cheama Cojocel.Poate vine si taticul lor sa-i vada ca pe el sa-l calareasca multimea..Cand esti sluga la tatal minciunii iei diferite infatisari si te pui pe treaba Te dai drept altul ,iti pui nume diferite ,iei apoi chipul ingerului luminii,te indignezi ,esti gata sa juri stramb.doar ,doar reusesti sa pacalesti .Mai draga ,ti se vad cornitele si copitele ,nu te mai stadui sa te ascunzi sub diferite masti.Esti cel ce striga .ce mai tare ,,rastigniti-l,rastigniti-l Ce-ai facut cu porunca Domnului ,,iubiti-va unul pe altul "?Cineva mi-a sugerat sa te intreb.Cum de te-ai schimbat in halul asta mai ,Cipriane ?uite ca ne-am prins cie esti si ce postesti .

.........
26 aprilie 2013
PT PITBULII LUI PICU

Bateti campii! Patima va tine morți!

ioana
26 aprilie 2013
ajunge!

Fratilor vin sf Pasti! Ne-ati inegrit sufletele tot postul acesta,ne-ati prigonit parintele si l-ati improscat cu noroi.Nu reusiti sa saditi indoiala in sufletele celor care il cunosc si va zvarcoliti in neputinta.Acum cand intram in saptamana mare va rugam sa ne lasati sa ne linistim si sa-l primim pe Hristos in sufletele noastre.Parintele nostru se roaga ptr noi si ptr voi.Nu puteti face si voi la fel?Dumnezeu sa va lumineze si sa ne aduca tuturor bucuria invierii.

Vasile
26 aprilie 2013
Parintele nostru

Parintele nostru este Hristos

M G
26 aprilie 2013
Din păcate

Din păcate Picu N. s-a autoexilat nu a fost prigonit!

Lucia
26 aprilie 2013
Gradina DOMNULUI

"Mare-i gradina domnului si multi prosti in ea'.Ma refer la afirmatia lui Vasile. Blasfemie ! Cum poti compara un muritor,fie el si Picu cu Domnul IISUS HRISTOS ? Asta nu-i credinta,e prostie ! Asta e motivul pentru care multi slujitori ai bisericii ,au folosit-o ca sa-si mareasca averile,NU ca sa-si arate adevarata vocatie;de a fi slujitorul mirenilor .

Vasile
26 aprilie 2013
Pt Lucia

Parintele nostru este Hristos! Aceasta este o marturisire nu o comparație

Răspuns la: Gradina DOMNULUI
Adăugat de : Lucia, 26 aprilie 2013
"Mare-i gradina domnului si multi prosti in ea'.Ma refer la afirmatia lui Vasile. Blasfemie ! Cum poti compara un muritor,fie el si Picu cu Domnul...
Lucia
26 aprilie 2013
Vasile

Vasile,cu atat mai rau !Nu stiu ce fel de credincios esti daca,pentru un muritor,faci astfel de afirmatii. Cu ce le sustii ? Altfel sunt "vorbe-n vant" si un mare pacat. Esti pregatit sa ti-l asumi? Ai citit biblia? Ai inteles-o ? Daca nu,cauta-ti un duhovnic,dar unul adevarat,nu unul care sa-ti incalceasca mintea incat sa nu mai faci diferente.Daca te-ai referit la PARINTELE NOSTRU, IISUS HRISTOS,al tuturor crestinilor,este in regula si am gresit eu,crezand ca te-ai referit la muritorul Picu.

david
26 aprilie 2013
pentru vasile

Draga teologule, vezi ca exista Sf. Apostol Pavel si alti Sfinti parinti. Incearca sa citesti, usor, usor, nu din prima... Sfantul Ioan Gura de Aur : "Luati-va de acolo modelul. Iata un chip perfect. Lui asemanati-va in fiecare zi". Insusi Hristos Mantuitorul ne ajuta la indeplinirea acestei realizari a modelului Sau, pentru ca "Hristos ne uneste cu Dumnezeu si intre noi. Dar cel ce actualizeaza aceasta unire este Duhul Sfant. Aceasta nu inseamna ca Iisus Hristos este pasiv. Hristos, Domnul, lucreaza, dar lucreaza prin Duhul Sau cel Sfant. Numai unde lucreaza deplin Duhul, acolo este prezent deplin Hristos si numai unde este deplina prezenta lui Hristos, acolo numai e deplin actualizata si Biserica". Mantuitorul stapaneste afectele conform firii. "Nu cauta sa distruga afectele care au intrat in firea noastra prin caderea in pacat. Iisus a satisfacut afectele din placere numai in limitele impuse de durata pamanteasca a firii".

25 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 23 Martie 2013
Stire din Cultură-Educație : Ce se va întâmpla cu Biserica Sf. Mina?
Miercuri, 27 Februarie 2013
Stire din Cultură-Educație : IPS Teodosie va oficia la Băneasa
Pagina a fost generata in 0.4896 secunde