Concurs Adomniței a plecat cu Legea învățământului în… proțap

465

Articole de la același autor

Turneul ministrului Educației, Cristian Adomniței, de promovare a noii Legi a învățământului a debutat cu județele Mehedinți și Caraș Severin. Din păcate, cel puțin pentru noi, ziariștii, județul Constanța n-a avut loc în agenda ministrului. Dacă era vară… În schimb, marți, 22 ianuarie, va veni cu același scop de promovare, Valentin Popescu, director resurse umane din cadrul MECT.
În județul Mehedinți, la dezbaterea organizată la Colegiul Tehnic "Decebal", Adomniței a prezentat celor peste 200 de participanți modul în care ministerul își propune să realizeze descentralizarea sistemului de învățământ. Un alt subiect de dezbatere l-a constituit structura ciclurilor de studiu. Potrivit reprezentanților ministerului, directorii de școli s-au arătat extrem de interesați de modul în care se propune să se realizeze titularizarea profesorilor și finanțarea instituțiilor de învățământ.
În cadrul dezbaterii de la Reșița, județul Caraș Severin, cea mai importantă temă a discuției a reprezentat-o Statutul personalului didactic. Adomniței  a declarat că la nivelul fiecărei instituții de învățământ se va crea un post de director educativ. Ministrul a precizat că la concursurile pentru funcția de director vor putea participa, pe lângă profesorii din instituție, și alte persoane. Scopul acestei prevederi este acela de a avea un adevărat manager care să poată să își asume, alături de directorul educativ și de Consiliul de administrație, res-ponsabilitatea pentru buna gestionare a școlii.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7951 secunde