Elevii constănțeni se pregătesc de alegeri:

"Am decis să ieșim de sub tutela ISJ Constanța!"

3981
23

Articole de la același autor

După un mandat mult prea scurt pentru câte și-ar fi dorit să demonstreze că poate… înfăptui, eleva Miruna Apetroaei, clasa a XI-a la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", se pregătește să predea mandatul de președinte al Consiliului Județean al Elevilor constănțeni, sâmbătă, 21 noiembrie.

Aleasă în luna martie a acestui an, Miruna a decis să renunțe la această funcție, deși mandatul ar fi încetat în aprilie 2017, pentru că își dorește să se pregătească intens în vederea admiterii la Facultatea de farmacie din București. "Regret că nu am avut timpul fizic să demonstrez bunele mele intenții, dar trebuie să recunosc că nici nu prea am avut cu cine să colaborez, mai ales în municipiul Constanța. Poate doar cu câteva mici excepții, cum ar fi colegii de la Liceul «George Călinescu» sau de la liceul «Ovidius». Iar la Colegiul Pedagogic, elevii au șansa unui consilier educativ extraordinar, în persoana prof. Carmen Florescu. În liceu la mine, unde sunt președintele consiliului școlar, ca dovadă că suntem o echipă închegată, am reușit să ducem la bun sfârșit 12 proiecte, iar alte 4 le avem în pregătire, până la sfârșitul anului", declara vineri Miruna.

În schimb, a ținut să felicite colegii din mediul rural, care sunt mult mai uniți și de care s-a simțit foarte mândră, și anume cei din unitățile de învățământ din Cogealac, Cernavodă sau Mihail Kogălniceanu. O bună colaborare a ținut să precizeze că a avut și cu Inspectoratul Școlar Județean Constanța, în mod special cu prof. Alina Dumitrașcu și cu prof. Marinela Mrejeru. "În mandatul pro-fesorului Răducu Popescu am fost sprijiniți să organizăm școala de vară, dar și acum doamna prof. Gabriela Bucovală ne ajută în permanență și avem ușă deschisă!", a ținut să mai adauge aceeași elevă-lider.

În finalul discuției Miruna spunea că a reușit ca în scurtul ei mandat să cadă la pace și cu reprezentanții Asociației Elevilor Constănțeni. "Nu are rost să ne dăm în cap, și mult mai bine este să colaborăm. Sunt optimistă și am promisiunea că și pe viitor vor colabora cu colegii mei".

"Noi avem toate drepturile!"

Implicat în numeroase acțiuni care se petrec în Capitală, elevul Alexandru Constantin Manda, președintele Asociației Elevilor, ne declara ieri că se împacă bine cu colegii din județ, dar mai bine cu cei din Consiliul Național, cu care participă la comisii și întâlniri cu societatea civilă. "În luna iunie a anului 2013 când ne-am înființat, am decis să ieșim de sub tutela Inspectoratului Școlar Județean și să avem propriul statut juridic. Astfel, ne-am putut organiza să atragem sponsorizări, cotizații, chiar și 2% din impozit. Am devenit astfel o persoană juridică cu toate drepturile ce decurg", a spus Manda.

v v v

Sâmbătă, 21 noiembrie, la Palatul Copiilor se vor desfășura alegerile pentru un nou birou executiv al Consiliului Județean al Elevilor din Constanța.

Deocamdată, pentru funcția de președinte și-a depus candidatura eleva Andreea Bărbuleasa, clasa a X-a la Liceul "Ioan Podaru" din Ovidiu, dar do-sare se mai primesc și luni, 16 noiembrie.

Validarea dosarelor se va desfășura între 17-18 noiembrie, iar susținerea candidaturii va avea loc în ziua alegerilor.

Și ca o dovadă a faptului că o parte din actualul birou executiv și-a îndeplinit cu seriozitate misiunea, își păstrează funcțiile elevii Cristina Danovski (avocatul elevului), Bianca Roșu (departamentul sport și programe pentru tineret), Vlad Nadoleanu (departamentul concursuri școlare) și secretarul CJE Constanța.

Comentează știrea

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Oda lui FRICTION! ( de la DB+ISJ+ Corpul de control)
14 noiembrie 2015
Luati aminte, elevi!

Iti multumim tie, FRICTION iubit , ca ne-ai scos din penibila situatie in care eram din cauza memoriilor! Ne-ai sarit in ajutor asa, din senin, si am putut s-o intoarcem din pix cum am vrut noi! Am urmat sfatul reprezentantilor ministerului, si am deturnat atentia de la faptele doamnei director, la FAPTELE inacceptabile ale subordonatilor! Erau vreo 15 "penali", care au scris cu FRICTION - WOW, CE IMPRUDENTA.....dar noi am pus ochii doar pe doi!!! De ce? Pai ptr ca ne enervau cu memoriile lor! Sa le fie invatare de minte! Ne-a ajutat si fostul inspector general, care a dat un ORDIN, a facut HOCUS POCUS si l-a scos din caciula cat ai zice "peste"! Unde mai pui ca i-a dat si calificativul FOARTE BINE, tot pe ultima suta de metri!!! Si uite-asa, ne-am facut trebusoara, am salvat-o pe prietena STAN! Din nou!! Iti multumim ,FRICTION draga, ne-ai fost de maaare folos! Copii din Consiliul elevilor, voi sa nu faceti asa! Sa nu invatati metodele astea jegoase de la adulti, sa fiti corecti, verticali si sa aveti demnitate! In voi ne punem nadejdea ca va fi altfel, intr-un viitor mai mult sau mai putin indepartat!

PS la comentariul de mai sus!
14 noiembrie 2015
Cine este "EROINA"?

personajul principal al acestui comentariu este doamna directoare a scolii nr 28, Dan Barbilian, Constanta, sotia unui viceprimar PSD! Dar sa stiti, ca asta n-are nicio legatura cu faptele infatisate mai sus! Nici una!!!! Oameni rai, frustrati, invidiosi, ofticati si cu prea mult timp liber!!!! Astia scriu in comentarii

ptr cei de la 28
14 noiembrie 2015
Iar???

Mai, da nu va mai potoliti odata? stan in sus, stan in jos!!! faceti ce faceti si gasiti un motiv sa va legati de dansa! Da ce v-a facut? Stiu ei oamenii aia de la isj de ce o tin acolo! Or fi copii de pesedisti prin scoala! Ce, ati uitat ca copilu' din familie de pesedisti e mai presus decat copilu de rand? Eeee, n-ati invatat nimic in cariera voastra de profesori din republica adevarului!!! Rusine sa va fie! Sanctionatilor ce sunteti, ar trebui sa va bagati capul in nisip, si sa nu-l mai scoateti de-acolo...

toni
14 noiembrie 2015
Buna decizie!

Sunteti mai destepti decat oamenii mari! Ei raman sub tutela isj pana se schimba organigrama.

vasile
14 noiembrie 2015
elevi?!

iesiti de sub tutela insp sc jud si intrati sub tutela cod penal; luati note nemeritate; obtineti diplome facultate pe bani; jigniti profii; etc elevi sunteti voi? fara uniforme; si absente cat cuprinde; barurile si cluburile va pasioneaza!!!

vasilica,
14 noiembrie 2015
esti dus!

ce ti-a casunat pe elevi? Las-o jos, ca măcăne!!! esti frate cu nebunu de "adevar"?

Răspuns la: elevi?!
Adăugat de : vasile, 14 noiembrie 2015
iesiti de sub tutela insp sc jud si intrati sub tutela cod penal; luati note nemeritate; obtineti diplome facultate pe bani; jigniti profii; etc...
O cunosc,
14 noiembrie 2015
Brr, sinistru personaj!

nu v-as dori s-o intalniti, e diabolica femeia! Ocoliti scoala la care e directoare.

Răspuns la: Cine este "EROINA"?
Adăugat de : PS la comentariul de mai sus!, 14 noiembrie 2015
personajul principal al acestui comentariu este doamna directoare a scolii nr 28, Dan Barbilian, Constanta, sotia unui viceprimar PSD! Dar sa...
costellino
14 noiembrie 2015
vorbesti serios?

mai vasile, tu ai consumat ceva inainte sa scrii comentariul? la ce bar? stai tu sub tutela cui iti place, si imbraca-te si in uniforma cu dungi verticale!!!

Răspuns la: elevi?!
Adăugat de : vasile, 14 noiembrie 2015
iesiti de sub tutela insp sc jud si intrati sub tutela cod penal; luati note nemeritate; obtineti diplome facultate pe bani; jigniti profii; etc...
PENTRU CEI INTERESATI
15 noiembrie 2015
FORUM ISJ-CTA

iNTREBARE pentru fostul inspector scolar general, dl. Popescu Raducu: nu vi se pare tras de par Ordinul trimis de dumneavoastra in dimineata zilei de 25 iunie 2015, referitor la COMPLETAREA TUTUROR DOCUMENTELOR DIN INSTITUTIILE DE INVATAMANT, la rubrica ANUNTURI IMPORTANTE , in atentia directorilor? Intamplator, chiar in acele zile, la sc 28 se aflau doi reprezentanti ai Corpului de control al MECS, pentru a analiza aspectele cuprinse in memoriile cadrelor didactice, aspecte care vizau activitatea doamnei director STAN MIHAELA!!! De ce ati transmis acest ordin dupa incheierea anului scolar, cand mediile erau incheiate, si nu inainte de inceperea anului scolar? Sau cu 3 ani inainte, cand v-ati inceput manadatul de inspector? Sigur, sigur, nu a fost emis cu dedicatie ptr cineva???...... Si cu falsul in documente cum ramane? Stiti despre ce e vorba....Cei interesati pot citi superbul ordin trimis pentru prietena Stan, pe Forumul isj-cta. Intelegem, mai era vorba si despre un alt ordin referitor la aparatele de aer conditionat....tot de la 28, cumva??? Ulterior, ati afirmat ptr CUGET LIBER, CA ASPECTELE DIN MEMORII NU SE CONFIRMA, si i-ati acordat doamnei stan calificativul FB!!! A fost si este foarte buna, nu? Fraieri ne mai credeti, domnule raducu!!!

Răspuns la: Luati aminte, elevi!
Adăugat de : Oda lui FRICTION! ( de la DB+ISJ+ Corpul de control), 14 noiembrie 2015
Iti multumim tie, FRICTION iubit , ca ne-ai scos din penibila situatie in care eram din cauza memoriilor! Ne-ai sarit in ajutor asa, din senin, si...
prof. sc 28
15 noiembrie 2015
Chiar nu ati inteles cum stau lucrurile, domnule Raducu Popescu?

Nu era mai simplu sa luati masuri, sa o demiteti pe doamna Stan? De ce ati venit in Consiliul profesoral si ati amenintat cadrele didactice? Chiar nu ati inteles cum stau de fapt lucrurile? Sustinere, sustinere, intelegem, intelegem si prietenia, e de apreciat, dar ati preferat sa va puneti in cap multe alte cadre didactice, sa fiti partinitor si sa nu luati masuri, in loc sa faceti ce trebuia, stiind ca semnatarii memoriilor aveau dreptate! Nu aveti nimic sa va reprosati? Doamna stan v-a folosit si pe dumneavoastra, asa cum ii foloseste si pe altii, pentru a-si atinge scopurile! Jalnica, mizerabila situatie!

23 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Abandonul școlar, încotro?
Pagina a fost generata in 0.9435 secunde