Transpirații reci pentru elevii constănțeni: se apropie tezele!

1364
21
Transpirații reci pentru elevii constănțeni: se apropie tezele! - fond-1447180447.jpg

Articole de la același autor

Dacă tot s-au întors înapoi în bănci și micuții elevi constănțeni care au beneficiat de o săptămână de recreere, Ministerul Educației a publicat lista disciplinelor la care se susțin lucrări de evaluare semestrială, respectiv teze, în anul școlar 2015-2016. 


Așa după cum afirma și prof. Gabriela Zoia Bucovală, inspector școlar general, nu există schimbări față de anul precedent. 


"În baza prevederilor Regulamentului de organizare și funcționare a unităților din învățământul preuniversitar, tezele de pe semestrul I al anului școlar 2015-2016 se susțin până la data de 11 decembrie", a spus prof. Bucovală. 


Așadar, elevii claselor V-VII vor susține teze la Matematică și Limba română, iar celor din clasele a VIII-a li se adaugă teza la Istorie, cei de la liceu fiind față-n față cu mai multe… emoții. 


Sunt unități de învățământ constăn-țene în care profesorii au stabilit tezele chiar și înainte de așteptatele libere de Sfântul Andrei (30 noiembrie) și de Ziua Națională a României (1 Decembrie), probabil conștienți că cele patru zile îi vor scoate din ritm pe tinerii din bănci.


Întrebat dacă a existat vreo indicație oficială legată de programarea tezelor, inspectorul școlar general a declarat că "important este ca profesorii să se înca-dreze în structura anului școlar. Nu impune nimeni programarea acestora". 


Revenind la teze, la clasele cu predare în regim bilingv sau intensiv a unei limbi străine, indiferent de specializare ori calificare profesională, pe lângă lucrările scrise menționate în listă, se susține lucrare scrisă semestrială și la limba străină respectivă. În cazurile în care o lucrare scrisă semestrială se susține la alegere dintr-o listă de discipline, elevii vor opta în scris pentru una dintre disci-plinele menționate în listă. Opțiunile elevilor rămân valabile pe parcursul între-gului an școlar. 


În învățământul special care utilizează curriculumul școlii de masă, se susțin tezele prevăzute pentru învățământul de masă. În celelalte unități de învățământ special se susțin teze la limba și literatura română și matematică, începând cu clasa a VI-a. 


Și că tot veni vorba, de mini-vacanță chiar înaintea celei de iarnă, programată să înceapă pe 19 decembrie, aceasta va fi în intervalul 28 noiembrie-2 decembrie. 


Tezele de pe semestrul al II-lea al anului școlar 2015-2016, se vor da până pe 20 mai 2016. În semestrul al II-lea, la clasa a VIII-a, tezele se vor susține până la data de 13 mai 2016, iar la clasele terminale de liceu, până la 22 aprilie 2016. 


Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
De la scoala-jucarie din centru
10 noiembrie 2015
Despre "transpiratiile reci"

Nu e vorba despre elevi, e vorba despre directori, CA, si alte foruri de conducere. La scoala despre care vorbim, se intampla multe...si nimic! Directiunea e la locul ei, Consiliul de administratie la fel, copacelul stingher rezista si el, creste, dar..... se simte totusi ceva! Se simte teama de schimbare, e atat de densa ca o poti taia cu cutitul. In sfarsit, macar se simte si altceva in afara de sfidare! Poate pana la tezele elevilor, de preferat cele din semestrul I, vom avea imeeensa satisfactie sa se simta si stimatele doamne director, si sa ne paraseasca...Sa-si dea demisia, ca le ajung 3 ani si ceva de domnie, din pacate dictatoriala si fara rezultate manageriale remarcabile! Sa-i mai lase si pe altii - fara sustinere politica. Daca nu exista asa ceva, preferam sa ne conducem singuri! Nu se poate? Asa e...ne trebuie directori! Bine, dar vrem oameni adevarati, oameni pe care sa-i putem respecta...vrem persoane respectabile in fruntea noastra! Cerem prea mult??? Hai cu depolitizarea functiilor de conducere!

Pentru liniste in scoli...
10 noiembrie 2015
Jos directorii numiti politic!

Ar cam fi timpul sa se miste lucrurile si in scolile constantene! Despre teze stim cu totii, stiu si elevii, stiu si parintii, totul este foarte bine organizat! Altceva vrem sa vedem: miscari de trupe la nivelul conducerii scolilor! Cat mai avem de asteptat pana la mult- trambitatul concurs? Nu zice nimeni sa plece toti directorii, ar fi absurd! Sa plece doar cei numiti politic, cei care au comis abuzuri si cei incompetenti! Unii intrunesc toate aceste "calitati".

adevar, prietenul lui titus
10 noiembrie 2015
optimistilor!

ce scoala din centru sinteti voi? vorbesti iar aiurea! Acum vrei schimbare, schimbare, ne-aparat! da de ce??? prea mult armonie nu e bun sa stiti, ce sa faci cu ea? eu cred ca pentru voi e mai bine sa ramai sub papuc, ca nu stiti ce sa faceti cu libertate si democratie in scoala! tot mai bine e asa, cu prietena mea sef la scoala jucarii, ea stie cel mai bine cum sa conduci! Ia nu mai te lega de dinsa. Mai bine ceri salarii marite...sindicate asa zice, ca o sa fii bine cu salarii de 15% mai mari, de la domnul ponta.

Răspuns la: Despre "transpiratiile reci"
Adăugat de : De la scoala-jucarie din centru, 10 noiembrie 2015
Nu e vorba despre elevi, e vorba despre directori, CA, si alte foruri de conducere. La scoala despre care vorbim, se intampla multe...si nimic!...
m
11 noiembrie 2015
mm

De ce nu ati iesit in strada?Ati ratat si de data asta!

a
11 noiembrie 2015
ap

la care strada te referi? se vede ca ai stat mult pana sa gasesti replica in putul gandirii pesediste! Un an? O luna? O saptamana? Nu mai conteaza....

Răspuns la: mm
Adăugat de : m, 11 noiembrie 2015
De ce nu ati iesit in strada?Ati ratat si de data asta!
Formatiune
11 noiembrie 2015
cu candidat unic

Mustacioara lui, spicul graului, a incaruntit de-atata gandit Cum sa aranjeze ploile-n partid si in parlament.. ? Noi majoritati...niste fețe noi,... nu mai pacalesc , asta este cert! Din nefericire pentru pesedisti, lumea nu-i accepta pe-acesti pacalici! Caracatita chiar asa cum e, mai "puternica" decat masele, nu mai are brate, au cam obosit, minte si acum, doar a mai mintit! Insa nesimtirea e un argument care nu mai tine, nici in parlament!

cruella&company
11 noiembrie 2015
apel disperat

Ne agatam de putere cu mainile, cu picioarele, cu unghiutele, cu tot ce se mai poate, dar ne este greu, foarte greu! Sa ne ajute si pe noi cineva sa mai ramanem in functie, macar pana la evaluarea nationala! Pe bune, nu vrem mai mult! Promitem sa va rasplatim cu generozitate, serviciu contra serviciu! Avem nevoie de sustinatori sinceri, acceptam si din opozitie, nu-i problema! Orice mânuță intinsă conteaza, nu refuzam pe nimeni, vorbim serios! Ne credeți? De ce nu???

Colectivul sc 28
11 noiembrie 2015
esti cea mai buna Zoia!

poti conta pe noi!

Anunt vanzare OLE- PIX
11 noiembrie 2015
foarte avantajos!

Profesori nedisciplinati scoala centrala, vindem extrem de avantajos colectie pixuri friction utilizate anul trecut ( dar cu sanctiuni primite anul acesta scolar), noi nemaiavand nevoie de ele, caci am reusit sa obtinem ce ne-am dorit! Rugam si asteptam seriozitate, puteti folosi site-ul isj- cta, deoarece se stie despre ce e vorba! Pretul se negociaza in Consiliul de administratie, dar cu monitorizare, ca sa fie totul corect!!! Asteptam cu nerabdare doritorii! Detaliile le puteti solicita consilierilor doamnelor director! Sumele puse in joc variaza intre 6 si 15! S-ar putea sa avem si report, daca discutiile/ negocierile esueaza.

PS
11 noiembrie 2015
la anuntul de mai sus!

Pentru potentialii cumparatori: aveti grija, daca va doriti instrumentele mentionate in anunt, studiati anunturile de pe forumul isj, acolo fiind aruncat la misto (special ptr scoala-jucarie), un avertisment referitor la potentialii infractori...A fost postat cu multa graba, prin luna iunie, de fostul inspector general, raducu popescu! Servim partidul ce ne-a propulsat pe culmile progresului!

Răspuns la: foarte avantajos!
Adăugat de : Anunt vanzare OLE- PIX, 11 noiembrie 2015
Profesori nedisciplinati scoala centrala, vindem extrem de avantajos colectie pixuri friction utilizate anul trecut ( dar cu sanctiuni primite anul...
21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Joi, 05 Noiembrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Abandonul școlar, încotro?
Pagina a fost generata in 0.448 secunde