Angelo Mitchievici și revista ”Ex Ponto”, gratificați în cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România

240
Angelo Mitchievici și revista ”Ex Ponto”, gratificați în cadrul Galei Premiilor Uniunii Scriitorilor din România - x-premiu-1686221326.jpg
La începutul acestei săptămâni, în Sala „Iosif Naghiu” a Muzeului Național al Literaturii Române și a Teatrului Dramaturgilor Români din București, a avut loc Gala Premiilor Uniunii Scriitorilor din România, prezidată de academicianul Nicolae Manolescu, președintele Uniunii Scriitorilor din România.

Premiile au fost finanțate de Ministerul Culturii (reprezentat la Gală de directorul Ioan Matei, membru, de asemenea, al Uniunii Scriitorilor), Institutul Cultural Român (din partea căruia a fost prezent eseistul Daniel Nica) și Direcția pentru Relații Interetnice a Secretariatului General al Guvernului (reprezentată de prozatorul Corneliu Irod).

Juriul, alcătuit din Mircea Mihăieș (președinte), Paul Aretzu, Dan Cristea, Andrea H. Hedeș, Ioan Holban, Vasile Spiridon, Răzvan Voncu (membri), a decis ca la secțiunea „Cartea de critică, eseu și istorie literară, memorii, jurnale, publicistică” să-l premieze pe scriitorul Angelo Mitchievici, pentru volumul „Farmecul vieților distruse. Câteva reflecții despre ratare”, apărut la Editura Humanitas.

De asemenea, în cadrul Galei au fost decernate și Premiile ARIEL, care au revenit revistei Ex-Ponto și autorilor Ion Cocora și Augustin Cupșa.

La reușita Galei a contribuit cu expresive momente muzicale Ionuț Bogdan Ștefănescu (flaut), cunoscutul muzician fiind și membru al Uniunii Scriitorilor, în calitatea sa de poet.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3464 secunde