Apa Mării Negre, subiect de experimente pentru elevi

355
Apa Mării Negre, subiect de experimente pentru elevi - apamariinegre-1446487401.jpg

Articole de la același autor

De 19 ani încoace, ultima zi a lui Brumărel este sărbătorită drept Ziua Internațională a Mării Negre, fiind momentul în care cele șase țări riverane - Bulgaria, Georgia, România, Rusia, Turcia și Ucraina - au semnat Planul Strategic de Acțiune (PSA) pentru Marea Neagră, un document ce implică un set complet de strategii și măsuri pentru salvarea și reabilitarea zonei. 


Printre numeroasele unități de învățământ constănțene care au marcat această zi s-au numărat și elevii Liceului Tehnologic "Dragomir Hurmuzescu" Medgidia care au organizat o activitate cultural-educativă pe tema poluării Mării Negre. Clasele participante au realizat prezentări Power Point, panouri și machete tematice, precum și un costum care să ilustreze tema abordată. Elevii au asistat și la un experiment demonstrativ în care s-a determinat alcalinitatea și pH-ul apei Mării Negre. La final, a avut loc decernarea premiilor, în care fiecare elev a fost apreciat pentru efortul și implicarea lui în activitate.


"Scopul activității a fost conștientizarea efectelor negative ale poluării asupra Mării Negre și viețuitoarelor, multe dintre ele pe cale de dispariție, și adoptarea unui comportament pozitiv și responsabil față de Marea Neagră și mediul înconjurător", a declarat prof. Elena Roxana Popescu, consilierul de imagine al instituției. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5923 secunde