Elevii au învățat să sară peste orele de sport. Profesorii, îngropați în adeverințe și scutiri

1448
11

Articole de la același autor

Până și cea mai îndrăgită oră din programul de școală a ajuns să fie motiv de scandal la o unitate de învățământ, un părinte reclamând profesorul de educație fizică pentru faptul că a pus absență copilului său chiar dacă a fost prezent pe bancă.


"Dacă un elev nu se simte bine, dar nu a avut timp să meargă la doctor - este la școală, iar părinții la serviciu și medicul de familie are program numai dimineața, și nu poate face ora de sport, pentru că este și foarte frig, e normal să i se pună absență nemotivată chiar dacă nu părăsește perimetrul în care se desfășoară ora", a fost comentariul respectivului părinte.


În încercarea de a afla ce reguli se impun, am stat de vorbă cu câțiva pro-fesori de sport cunoscuți în municipiul Constanța. "Conform Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ, unui elev echipat care solicită să nu participe la ora de sport din motive întemeiate nu i se pune ab-sență. În cazul în care respectivul nu este echipat și nu dorește să participe i se va consemna absența în catalog. Chiar și în cazul în care este scutit medical, respectivul elev va asista la oră și eventual i se vor da atribuțiuni precum arbitrat sau măsurat", a mai adăugat prof. Gheorghe Moraru, de la Colegiul "Mircea".


Fost inspector școlar de specialitate educație fizică, prof. Valentin Egor declara că prea mulți elevi, doar pentru a scăpa de ora de sport își mint părinții acasă și tocmai de aceea, trebuie analizat fiecare caz în parte, la fața locului, chiar de față cu ceilalți colegi. "Mă îndoiesc că profesorul respectiv și-a permis să depășească un cadru legal și să pună o absență nejustificată", a mai spus prof. Egor.


Pe cine minte elevul: pe medic sau profesor?
De aceeași părere este și prof. Dragoș Ciucan, actualul inspector școlar de educație fizică, care ne-a mai relatat un aspect deloc de neglijat de către profesorii de educație fizică. "Tot ce este posibil ca sesizarea pe care ați primit-o dvs. să fi fost una de conjunctură, care nu trebuie generalizată. Mai trist este faptul că după 2012, când s-a dat liber la adeverințe medicale eliberate de orice medic de specialitate, să asistăm la o pondere crescută a acestui gen de scutiri. Mă întreb cât de sănătos este pentru acești copii să se învoiască în permanență atâta timp de la această oră care și așa s-a redus drastic", a conclu-zionat același inspector școlar.


Din nefericire, nici ROFUIP nu prevede o limită a adeverințelor medicale care pot fi aduse într-un semestru, așa încât ora de sport este prima sacrificată atunci când vine vorba de… chiulit. Până la urmă și consecințele sunt mi-nime atâta timp cât nu există teme pentru acasă, lucrare de control sau teză. Rămâne la intransigența fiecărui profesor să aprecieze dacă elevii săi mai respectă această oră sau chiar o trec în derizoriu.


Comentează știrea

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
Tot ce este posibil!
3 noiembrie 2015
Reclamatiile sunt intotdeauna "de conjunctura"!

Copiii mint, parintii poate mint si ei...ce sa-i faci? Mai bine aruncam reclamatiile la cos! Lume rea, domnule!

Profesori PIP si PIG
3 noiembrie 2015
Jos regimul dictatorial al lui Stan!

Vrem sanctiuni din razbunare, calificative cat mai naspa, tensiune, dictatura, lovituri pe la spate, vrem sa ramanem fara elevi....si daca se poate si fara profesorii "vedeta", vrem sa fie rau! Asta daca nu cumva cineva se hotaraste sa ne scape de doamnele director de la sc 28, Dan Barbilian, cunoscuta si sub numele de SCOALA- JUCARIE din centrul orasului! Om trai si om vedea!

Lalu
3 noiembrie 2015
Pentru bolnavele mintal

Lalu ieri, ora 20:53 -3 Pentru bolnavele mintal . Dragelor sunte-ti foarte prost informate pe langa faptul ca sunteti foarte lase ca nu aveti curajul sa vorbiti fata in fata si folositi metoda aceasta de a comenta fel si fel de prostii,referitor la vocabularul lui Stan fata de colegii dansei este destul de normal si daca ridica tonul la acele amarate din secretariat stia dece o facea pentru ca nu sunt atente si referitor si la adm ca a aduso ea si este fica menajerei sunteti reduse mintal fetelor eram in birou cand vobea cu secretara ca mama ei traieste la tara chiar nu stiti ce vorbiti chiar nu mai stiti ce sa inventati.nu va este frica de dumnezeu va curge numai sange prin vene.

ala bala portocala
3 noiembrie 2015
memorii

ala bala portocala azi, ora 00:03 -3 memorii Asta noapte am visat/Ca un memoriu am redactat/Nu stim pe ce lume traim/Doar sa fim pip-i noi stim/Traiti in umbra lui Stan/Pentru ca nu aveti chip de prim plan.

XX
3 noiembrie 2015
Ati citit?

Ati citit, oameni buni ce au putut debita cei din gasca Stan & Company?...La ceas tarziu in noapte...si cand nu se mai prea faceau comentarii la articolul respectiv. Sa demonstreze ce ?

Mai bine mai tarziu decat niciodata
3 noiembrie 2015
Dedicatie ptr.cele doua!

Asta noapte ai visat / Cum ca te-ai fi razbunat ? / E vis, e realitate...? / De n-ai facut-o, treci la fapte! / Popa -Stan, buuun tandem! / Hai cu sanctiunea, ca o vrem!!! / Cum o datI, la pachet? / Ca timp aveti...berechet! / Rautatea-n voi musteste, / Pana anul se sfarseste, / Sigur veti gasi o cale / Sa va faceti tolba mare / De hartii, de hartioare..../ Stiti voi cum s-o dati la-ntors,/ Si sa mai roadeti din OS! // Intrebare: este buuun? / Ca venim si noi acuum! / Tare frica va mai este / Sa nu primiti cumva o veste / De-un concurs, ceva, PE BUNE..../ Sa ramaneti fara "paine'/ Dar psd-ul ce pazeste? / Nu mai are balta peste? / Sperante, sperante...desarte! Ati inceput sa dati din coate.../ .Hai cu scrisu', fetelor, / Cu talent, nu la misto!!!

Constatare
3 noiembrie 2015
Nu esti cam analfabetica?

Sau te faci? Cred ca te faci.....Ce-ti veni sa scrii tocmai acum despre stan, cand nu mai citeste..... aproape nimeni? Din pacate ptr voi, tanti directoarele puse stiti voi cum si de cine, e cam....tardiv! Deja stie toata lumea ce va poate capul! Ptiuu, sa fie la voi acolo!

poetului de ocazie de la ceas de...noapte
3 noiembrie 2015
Despre nimicnicie

Din mesajul vostru razbate satisfactia de a fi ...director si de a fi in prim plan. Jalnica satisfactie! Credetii ca daca sunteti directoare, draga miha, si draga alinuta, l-ati apucat pe dumnezeu de picior? Ce mare scofala ati facut? Va scaldati in noroiul nimicniciei voastre, crezand ca reusiti sa demonstrati ceva. Nu demonstrati nimic, aratati doar intregii lumi, cat de ridicole sunteti, si ce anume va aduce satisfactie! Cu ce altceva va mai laudati? Recunosc ca una dintre voi ar fi putut demonstra si altceva in afara de nimicnicie, cel putin din punct de vedere profesional. Totusi, asta trece in planul secund, de vreme ce a ales sa se coboare atat de jos, la nivelul de scarbosenie si de razbunatoare de serviciu! Urat, oribil! Iesi din cloaca, cat mai ai timp...Tu chiar nu realizezi ca-ti faci mai mult rau decat bine?

Din bransa
3 noiembrie 2015
Prostie

Sunteti mai mult decat jalnice!Mai clar,SUNTETI FOARTE PROASTE!Toate si toti din anturajul lui Stan!Se scria pe aici ca Popa si Cojocaru sunt mai rasariti.Cojocaru ori e mai beat,a si imbatranit si posibil sa-si fi baut mintile,iar Popa s-a tacanit de tot! Cum poate sa fie de partea lui Stan la asemenea nivel! Nimeni din aceasta gasca a lui Stan nu scrie ceva in aceste comentarii fara sa ceara aprobare,sa se consulte cu Stan si sa verifice Popa ce se scrie si cum se scrie.Pentru ca astea sunt ele,sefe...mari sefe si foarte mari proaste daca au fost de acord cu acest comentariu si sa fie scris la maniera aceasta.Ce,madam Popa,... ai vrut sa pari... cine?! Oricum ai lua-o si oricine ai fi vrut sa pari ca ai fi, nu puteai sa scrii cu atat de mari si multe greseli si nici mesajul nu putea sa fie atat de evident al prostiei.Deci cei din anturajul lui Stan si care ii duc trena sunt niste analfabeti,agramati si mari mincinosi?!Asta ati vrut sa transmiteti?Infatuarea voastra este deasupra oricarei limite si continui sa cred ca tot ea,infatuarea este si principala cauza a atitudinii voastre care e clar ca are la baza prostia.Exprimarea aceasta de "acele amarate din secretariat" denota aceasta.Ambele directoare psd-iste sunt la unison in aceasta privinta.Se considera net superioare subalternilor.Pornind de la educatoare, invatatoare,personal didactic auxiliar si nedidactic.Nici profesorii nu mai sunt de nasul lor,ele discuta la nivel de directori si inspectori,cu restul sterg pe jos.Si Popa si Stan habar nu aveau ce inseamna directorat cand au venit pe functii.Cojocaru le-a mai elucidat,dar si manipulat,Timofte pe Stan referitor la legi,Popa a avut-o pe adjuncta Moraru care cunostea si legi si administrare si organizare.In rest,ce? Fara secretarele care erau pe posturi-Gache si Gorgan,fara contabila sau mai bine zis contabilele pe care le-a tot schimbat(Stan) pana si-a gasit aliatul care le face si mizeriile,fara adm-tora care a fost,nu cele care au venit ca acelea le-a adus Stan si nu erau in domeniu sa cunoasca ce inseamna invatamant,fara oamenii care erau pe posturi si care lucrau de ani de zile si cunosteau circuitul hartiilor, termenelor, metodologiilor.... fara cunostinte in domeniile de secretariat,administratie,contabilitate ce stiau aceste ipocrite?Si nu asta este problema, era firesc sa nu aiba cunostinte atat timp cat nu au mai detinut o astfel de functie.Dar cum poti sa negi rostul si importanta fiecarui post si persoana calificata de pe postul respectiv?Atunci de ce mai exista o asemenea organizare cu asemenea posturi?Astia din minister si de atatia ani sunt tampiti?....Dupa ce au retinut cate ceva au inceput sa faca ordine si sa invete ele pe fiecare ceea ce presupune postul fiecaruia,iar tot ce s-a intamplat,cum s-a lucrat inainte sa vina ele pe functii (mai ales Stan) a fost gresit si ilegal. Alt aspect pe care l-ati abordat in acest comentariu este cel refeitor la actuala adm-tora care este adusa de Stan,stie toata lumea.Vechea adm-tora a aflat aceasta si a spus-o, nici cea in cauza nu a negat asta si s-a si exprimat ca acasa cu mama ei,Stan nu se comporta asa si ca daca stia ce o asteapta nu venea pe post.Mai mult, sunt parinti care cunosc aceasta situatie si au lucrat cu ea la Casa de Pensii unde a fost angajata si si-a dat demisia cand acolo au fost niste probleme.Colege de-ale ei de acolo au spus ca fiind fiica menajerei lui Stan a putut veni pe post.Nu este nicio inventie!....Si unde zici ca erai, in birou? Sub birou?Care birou?Si ai auzit cum discuta secretara cu adm-tora? La asta sunteti bune sa ascultati,sa spionati si sa suspicionati.Ma mir ca discutau cele doua ca acolo trebuie sa ai mare grija ce vorbesti si cu cine,sa vorbesti in soapta sau mai bine sa-ti pui botnita daca se poate. Intai de toate nu mai aduceti in comentariile voastre cretine numele lui Dumnezeu,voi astea care ati facut rau multor persoane,mai ales tu,Stan Mihaela,tu ar trebui sa nu mai poti pune capul pe perna si sa-ti fie frica de cate ti se vor putea intoarce impotriva!Iar tu,Popa Alina mai cauta si poata gasesti macar o farama din profesionalismul(ca profesor de romana) pe care ti-l recunoaste multe persoane si poate iti infrangi pornirile caracterului si te retragi in a mai fi un aliat a lui Stan!Ai dezamagit multa lume si parinti si elevi,nu numai colegi.Pacat!

Răspuns la: Pentru bolnavele mintal
Adăugat de : Lalu, 3 noiembrie 2015
Lalu ieri, ora 20:53 -3 Pentru bolnavele mintal . Dragelor sunte-ti foarte prost informate pe langa faptul ca sunteti foarte lase ca nu aveti...
Ari
3 noiembrie 2015
Cum sa faci bani de acasa!

Cum sa faci bani acasa! Vremurile sunt tot mai grele, nu-i asa? Salariul nu mai e suficient, asa ca e timpul sa inveti cum sa faci bani acasa! Da, noi iti oferim absolut gratuit un curs special online in care inveti pas cu pas si cu toate detaliile cum sa faci bani acasa! Solicita acum toate detaliile la adresa de email: [email protected]

11 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5552 secunde