Apelul Consiliului Național al Elevilor adresat profesorilor și colegilor

425
Apelul Consiliului Național al Elevilor adresat profesorilor și colegilor - elevi-1646731483.jpg

Articole de la același autor

În contextul anunțului făcut aseară de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la ridicarea tuturor restricțiilor, Consiliul Național al Elevilor a transmis un comunicat de presă purtând titlul „Predictibilitatea - principiu pe care (nu) l-am învățat în 2 ani de pandemie!”, prin intermediul căruia solicită decidenților să trateze cu seriozitate situația actuală și atrage în continuare atenția asupra nevoii de predictibilitate în sistemul educațional, astfel încât în rândul elevilor, profesorilor și conducerilor unităților de învățământ să nu se creeze un haos generalizat, care va pune în dificultate întregul mod de desfășurare al cursurilor. „Este important ca orice decizie majoră referitoare la modul de funcționare al școlilor din România să fie comunicată din timp, iar măsurile de relaxare să fie atent analizate, astfel încât să poată fi evitate eventuale noi focare de infecție.

Totodată, reprezentanții elevilor solicită ca orice decizie privind modificarea scenariilor de funcționare să aibă drept fundament o analiză detaliată din partea experților în epidemiologie, care să reliefeze modalitatea optimă prin care măsurile folosite până în prezent pot fi adaptate la realitățile din teritoriu. La doi ani de la debutul pandemiei, putem afirma că o perioadă în care numărul cazurilor de îmbolnăvire este în scădere nu garantează și eliminarea oricăror forme de risc la care populația se expune. Astfel, elevii reprezentanți consideră necesar ca restricțiile impuse în școli să fie ridicate treptat, iar noile măsuri să fie anunțate în timp util, astfel încât atât școlile, cât și elevii și cadrele didactice să poată acționa preventiv, respectând totodată legislația în vigoare.

În același timp, facem apel la elevii și profesorii din România să fie responsabili și să respecte în continuare recomandările autorităților din domeniul medical, păstrând distanțarea și purtând masca de protecție, pentru a evita riscurile de infectare comunitară.

De asemenea, Consiliul Național al Elevilor amintește faptul că toți actorii implicați în sistemul de învățământ ar trebui să privească în urmă și să înțeleagă importanța lecțiilor pe care pandemia de COVID-19 ni le-a oferit, printre cele mai importante fiind necesitatea dezvoltării infrastructurii digitale, a metodelor de predare și importanța adaptabilității. În acest sens, suntem de părere că învățământul online ar trebui în continuare dezvoltat, oferind astfel oportunitatea introducerii unor metode inovative și eficiente de predare, adaptate erei digitale în care trăim. De asemenea, situații excepționale și foarte bine justificate, independente de voința elevilor, ar putea oferi acestora șansa să participe online la cursuri, evitând astfel pierderi pe plan academic”, se mai precizează în comunicatul amintit.

„De astăzi, starea de alertă nu va mai fi prelungită. Chiar și așa, nimeni nu știe la ce să se aștepte. Va fi sau nu masca obligatorie în școli? Testarea elevilor și a profesorilor va mai fi păstrată? Acestea sunt doar câteva dintre întrebările legitime pe care elevii, cadrele didactice și părinții și le pun, iar la care răspunsurile întârzie să apară. Haosul generat de lipsa de seriozitate cu care autoritățile au tratat acest subiect va reprezenta o piedică în buna desfășurare a cursurilor, timp în care elevii vor fi cei care vor avea cel mai mult de suferit. Este imperios ca decidenții să înceapă, pe de-o parte, campanii eficiente de comunicare a noilor măsuri și, totodată, să aleagă varianta sigură, și anume ridicarea treptată a restricțiilor, pentru a evita consecințele grave care pot apărea din punct de vedere epidemiologic”, a declarat Robert Avram, președintele Consiliului Național al Elevilor

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5351 secunde