Aproximativ 6.000 de elevii constănţeni au susţinut prima probă din cadrul simulării examenului de evaluare națională

628
Aproximativ 6.000 de elevii constănţeni au susţinut prima probă din cadrul simulării examenului de evaluare națională - x-simulare-1702298381.jpg

Articole de la același autor

Emoţii mari în prima zi a săptămânii pentru elevii claselor a VIII-a. Un număr de 5.920 de adolescenţi au susţinut prima probă din cadrul simulării județene a examenului de evaluare națională, probă care s-a derulat în 130 de centre de simulare (unități de învățământ). Subiectele au fost elaborate de o comisie constituită la nivelul Inspectoratului Școlar Județean (IŞJ) Constanța, urmărind structura celor de la simularea națională din anii anteriori.

Conform precizărilor legislative și metodologice în vigoare, rezultatele obținute de elevi la simulările județene vor fi comunicate acestora și analizate la nivelul fiecărei clase, prin discuții individuale, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării măsurilor adecvate pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Marți, 12 decembrie, se va derula cea de-a două probă, la disciplina matematică. De asemenea, în perioada 13 - 15 decembrie se va desfășura simularea județeană pentru examenul de bacalaureat în 59 de unități de învățământ. Menţionăm că Inspectoratul Școlar Județean Constanța derulează pentru al doilea an școlar câte trei simulări județene, pentru fiecare dintre cele două examene naționale- evaluarea națională pentru elevii de clasa a VIII-a și bacalaureat pentru clasele a XII-a și a XIII-a.

„Experiența anului anterior ne-a demonstrat că aceste activități reprezintă un reper al creșterii performanței la nivelul județului nostru, o oportunitate reală de familiarizare a elevilor cu rigorile examenelor naționale, precum și cu structura subiectelor. De asemenea, importantă este conștientizarea modalităților corecte de abordare a itemilor și a raportării la baremele de corectare. Prezența la aceste simulări confirmă faptul că elevii și părinții au înțeles importanța acestei etape în pregătirea responsabilă pentru examene”, a declarat inspectorul școlar general, Sorin Mihai.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4794 secunde