Mâine, școlăreii de clasa a II-a susțin proba cititului

180
Mâine, școlăreii de clasa a II-a susțin proba cititului - proba-cititului-1683645786.jpeg

Articole de la același autor

Potrivit calendarului aprobat de Ministerul Educaţiei, de marți, 9 mai, au debutat Evaluările Naționale pentru elevii de clasa a II-a, cu proba scrisă la Limba şi literatura română şi limba maternă (pentru elevii din partea minorităților naționale).

La primul exercițiu au avut de scris un bilet părinților, prin care să-i anunțe că pleacă la bibliotecă, la o activitate organizată de învățătoare. Cea de-a doua cerință a fost să redacteze un text din șase propoziții, în care să povestească prietenilor un vis minunat.

Miercuri, 10 mai, are loc proba de citit la Limba română şi limba maternă iar cea la Matematică este programată joi, 11 mai.

Pe 12 mai va avea loc proba Limba română pentru minoritățile naționale (scris şi citit).

Elevii de clasa a IV-a vor susţine pe 16 mai proba la Limba română, pe 17 mai, Matematică, iar elevii din partea minorităţilor naţionale pe 18 mai proba la Limba maternă.

Pe 24 mai, elevii de clasa a VI-a vor susţine proba la Limbă şi comunicare iar o zi mai târziu pe cea la Matematică şi Ştiinţe ale naturii.

Rezultatele obținute la evaluările naționale II, IV, VI nu se afișează, nu se comunică public şi nu se înregistrează în catalogul clasei.

Aceste rezultate sunt valorificate la nivelul unităţii de învăţământ prin:

- elaborarea planurilor individualizate de învăţare, acolo unde aceasta se impune;

- informarea elevilor şi a părinţilor/a reprezentanţilor legali ai elevului asupra stadiului formării şi dezvoltării competenţelor evaluate și comunicarea către aceștia, dacă este cazul, a planurilor individualizate de învățare.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.7571 secunde