DISPARE MEDIA DIN GIMNAZIU LA ADMITERE! Apar examene înaintea probelor scrise ale Evaluării Naționale

13283
1
DISPARE MEDIA DIN GIMNAZIU LA ADMITERE! Apar examene înaintea probelor scrise ale Evaluării Naționale - clasaelevi2-1657623657.jpg
Iată ce a declarat ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, cu privire la modificarea admiterii în liceu, prevăzută de viitoarea Lege a educației care va intra în vigoare la 1 septembrie 2023:
„Știu că există un interes legitim pentru admiterea în liceu și Evaluarea Națională. Mă adresez acelor elevi care vor începe în septembrie clasa a VII-a. Ei vor avea o șansă în plus, aceea a susținerii unui examen de admitere într-un liceu. Este vorba despre dreptul care se acordă prin această lege colegiilor naționale. Și aici precizez că urmează să redefinim condițiile necesare dobândirii titulaturii de colegiu național. Elevii vor avea ocazia să susțină un examen de admitere în liceu sau altfel spus aceste licee care au demonstrat și vor demonstra calitatea educației vor avea dreptul să-și organizeze propriile examene de admitere în liceu, pentru ocuparea 90% din numărul de locuri, 10% vor rămâne pentru a fi ocupate prin procesul normal de distribuire în urma Evaluării Naționale. Acest proces de admitere în liceu va trebui și va fi finalizat conform prevederilor legale, înainte de a fi demarată Evaluarea Națională.

În acest fel, acei elevi care vor avea această șansă în plus și e vorba de elevii care încep clasa a VII-a în septembrie, vor avea șansa să se prezinte la Evaluarea Națională pentru a putea candida ca și până acum.

Evident, e nevoie de pregătire pentru acest lucru până în vara anului 2024, e nevoie de pregătirea profesorilor din aceste licee care vor dori să organizeze examene proprii de admitere, iar această pregătire este, de asemenea, prevăzută în textul legii. Pregătirea profesorilor pentru a elabora subiecte pentru concursul propriu de admitere.

În situația în care nu se ocupă toate locurile prin reorganizarea concursului de admitere, locurile rămase se ocupă prin repartiție computerizată în modul deja cunoscut.

Încă de la intrarea în vigoare a legii, înainte de vara anului 2024 când va fi posibil concursul de admitere în liceu valabil pentru cei care încep clasa a VII-a acum, pentru elevii de clasa a VIII-a este important de știut că prezenta lege prevede renunțarea la media din gimnaziu, medii care, din păcate, și-au pierdut relevanța. Încă pentru elevii din clasa a VIII-a această regulă este valabilă, care vor începe clasa a VIII-a”.




Comentează știrea

Ion
12 iulie 2022
o tara de prosti bisericosi

de cel putin 20 de ani , s a umplut tara de semianalfabeti licentiati, odata cu introducerea admiterii pe baza de dosar! Vrem oameni educati, simplu, admitere pe baza de examen in clasa 9a, la fel la orice facultate! Si numai absolventi de BAC!

Pagina a fost generata in 0.9943 secunde