Art Gallery vă prezintă expoziția „Roze și mărgăritare”

10682
Art Gallery vă prezintă expoziția „Roze și mărgăritare” - galeriedeartaconstanta1-1696931978.jpg

Articole de la același autor

Vernisajul expoziției de pictură „Roze și mărgăritare”, cu lucrări semnate de Caba Anca, și-a deschis porțile marți, la ora 17.00, la Art Gallery. Pasionații de pictură sunt așteptați la Tomis Mall, etajul 2, strada Ștefan cel Mare. Organizată sub egida Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu, expoziția reunește 22 de lucrări, în care autoarea propune o incursiune în lumea vegetației. Expoziția este deschisă publicului în perioada 10 – 22 octombrie.

Curatorul expoziției este conf. univ. dr. Gheorghe Caruțiu, iar în deschiderea evenimentului va vorbi criticul și istoricul de artă Cristina Gelan. Gheorghe Caruțiu și Cristina Gelan sunt cadre didactice la Facultatea de Arte din cadrul Universității „Ovidius” din Constanța.

Referitor la lucrările expoziției, criticul de artă Cristina Gelan notează: „Cu un limbaj plastic elaborat, format la Școala Populară de Arte «Theodor Burada» și desăvârșit la Facultatea de Arte, din cadrul Universității «Ovidius» din Constanța, specializarea «Pedagogia Artelor Plastice și Decorative», Caba Anca propune un univers liric, care exprimă emoția revigorării relației cu natura perenă. Cu o forţă extrem de puternică, care nuanţează şi potenţează impactul vizual, lucrările artistei vorbesc despre o poetică a formelor şi culorilor, cu care divinitatea a înzestrat natura și pe care doar omul este capabil să o transpună în opere artistice excepționale. Dinamismul tușelor și pasta groasă sunt expresie a vivacității materialității regnului vegetal și a dezagregării lipsită de orice urmă a pestilențialului. Adevărate poeme cromatice, lucrările Ancăi Caba dovedesc crezul artistei, vorbind despre percepția intimă și în același timp metafizică a naturii, descrisă în perspective profund coloristice. Autoportretul prezent în expoziție funcționează ca o declarație a asumării și autenticității propriului crez artistic”.

Caba Anca este membru stagiar al Uniunii Artiștilor Plastici din România, Filiala Constanța Unu, din anul 2021. Artista a participat până în prezent la 27 de Bienale, la tabere de pictură și a expus lucrările sale în mai multe expoziții colective. În anul 2021 a fost premiată cu mențiune la Bienala de pictură „Alexandru Ciucurencu”, organizată de Institutul de Cercetări Eco-Muzeale „Gavrilă Simion” Tulcea, prin intermediul Muzeului de Artă Tulcea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.6166 secunde