Expoziție de ceasuri la Biblioteca Județeană ”I.N. Roman”

38875
Expoziție de ceasuri la Biblioteca Județeană ”I.N. Roman” - x-expozitie-ceasuri-1694601048.jpg

Articole de la același autor

Începând din această săptămână și până la finele lunii octombrie, Biblioteca Județeană „Ioan N. Roman” Constanța invită constănțenii la o frumoasă expoziție de ceasuri, organizată în holul central al instituției.

Sunt expuse diverse forme ale acestui iubit obiect, ceasuri de mână, de perete, de buzunar sau de șemineu, toate adunate prin bunăvoința colegilor și prietenilor bibliotecii. Ceasurile sunt în familiile acestora de mulți ani și în spatele fiecăruia stă o poveste, o amintire, un sentiment. Unele și-au oprit ticăitul, dar își păstrează frumusețea și farmecul.

După cum informează reprezentanții bibliotecii, printre exponate se numără și următoarele obiecte: Set de ceas cu două anse / urne pentru șemineu realizat din porțelan Delft și elemente din bronz . Ceas mecanic Japy Freres cu cadran ceramic cu motive florare și cu cifre arabe. Sfârșit de secol XIX; Ceas de masă cu motive Art Nouveau realizat din bronz, mecanism franțuzesc, anii 60; ascuțitori miniaturi de ceasuri cu elemente în mișcare (se mișcă pendula, se rotesc limbile la ceas etc.). Acest tip de ascuțitori a apărut în anii 70 în Spania, la fabrica Play Me; ceas mecanic specific perioadei Art Deco, mecanism englezesc, realizat din oglindă roz bizotată, pe un suport de bronz. Anii 1930. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4881 secunde