Expoziție eveniment în România! 46 de lucrări semnate Pablo Picasso vor putea fi văzute la Muzeul de Artă Recentă

2218
Expoziție eveniment în România! 46 de lucrări semnate Pablo Picasso vor putea fi văzute la Muzeul de Artă Recentă - picasso-1693745142.jpg

Articole de la același autor

Muzeul de Artă Recentă București anunță deschiderea oficială a unui eveniment artistic major al deceniului, „Efectul Picasso”. Începând din 26 septembrie, la muzeul din Primăverii vor fi expuse lucrări ale unuia dintre artiștii cei mai curajoși, inovatori, controversați, impresionanți și autentici din istorie, a cărui operă a traversat, a fascinat și a influențat două secole și care a lăsat o amprentă evocatoare asupra artei și artiștilor români, din anii 1960 până la ora actuală.


„Efectul Picasso” va ocupa MARe în întregime, până în ianuarie 2024.


Cu această ocazie, MARe/Muzeul de Artă Recentă din București prezintă 46 de lucrări (picturi, desene, gravuri) semnate Picasso, de la Musée național Picasso-Paris și 65 de lucrări (picturi, sculpturi, ceramică, graffiti) semnate de 37 de artiști români contemporani influențați de opera celei mai importante figuri a artei moderne, în cea de-a doua jumătate a secolului XX și la începutul secolului XXI.


MARe organziează acest eveniment major în preajma celei de-a cincea aniversări, deoarece instituția de cultură a fost inaugurată la 9 octombrie 2018, devenind primul muzeu de artă privat deschis în România în ultimii 110 ani.
Expoziția este organizată în acest an, când se vor împlini cinci decenii la decesul artistului.


MARe/Muzeul de Artă Recentă București - în colaborare cu Muzeul Picasso din Paris - este instituția care va prezenta în România expoziția Efectul Picasso, aceasta fiind una dintre cele 42 de expoziții organizate la nivel mondial consacrate operei, figurii și influenței artistului exemplar al modernității, la 50 de ani de la dispariția lui Pablo Picasso (1881-1973).


Expoziții dedicate lui Pablo Picasso în Franța și Spania, în SUA și Elveția, în Belgia și Germania, în muzee precum Centrul Pompidou și Guggenheim Bilbao, Muzeul Brooklyn și Fundația Beyeler Basel, Muzeul Regal de Artă din Bruxelles și Muzeul Von der Heydt, Wuppertal, vor puncta întregul an 2023.


Expoziția Efectul Picasso de la MARe/Muzeul de Artă Recentă București este susținută de Ministerul Culturii din România și de Institutul Francez/Ambasada Franței din România.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5999 secunde