ASCENSIUNE RAPIDĂ / Din cabinetul Școlii Peștera, în fotoliul de inspector școlar!

4123
18
ASCENSIUNE RAPIDĂ / Din cabinetul Școlii Peștera, în fotoliul de inspector școlar! - mariuspetre5-1439731570.jpg

Articole de la același autor

- Interviu cu profesorul de istorie Marius Petre

După cum se știe, organigrama Inspectoratului Școlar Județean Constanța a cunoscut, în această vacanță de vară, numeroase transformări, unele dintre cele mai surprinzătoare, lăsând la o parte concursurile pentru ocuparea funcțiilor de conducere.

Printre numirile în funcția de inspector, cu delegație, până la data de 31 august, se numără și prof. Marius Petre, care ocupă funcția de inspector școlar pentru dezvoltarea resursei umane.

După un mandat de director la Școala Gimnazială din comuna Peștera, în perioada 2004-2007, din 12 aprilie 2012 a devenit director pentru a doua oară, până pe 8 iulie, când s-a "mutat" în str. Mihai Eminescu, la propunerea inspectorilor școlari cu care a colaborat foarte bine.

- Cum ați ajuns la catedra de istorie a școlii din Peștera?

- În anul 2001, am absolvit Universitatea "Ovidius", Facultatea de Istorie, și m-am întors la locul meu natal, unde am crescut, am învățat și am revenit ca profesor. De la grădiniță până în clasa a VI-a, am învățat la Peștera, apoi m-am mutat la Școala nr. 6 din Medgidia, apoi la liceu tot acolo.

- Sunteți unul dintre directorii norocoși, care administrează o unitate cum nu multe există chiar în Constanța.

- Din fericire, comuna Peștera se bucură din anul 2008 de o bună administrare a banului public și apoi de ceea ce spuneți dvs. Pentru că investițiile nu sunt chiar atât de mari cum se crede din exterior, ci pur și simplu banii sunt mult mai bine manageriați.

Dar avem și elevi cu care ne mândrim. În fiecare an, în fiecare lună și în fiecare zi am încercat să urcăm câte o treaptă la nivelul unei comunități de la țară, iar anul acesta, la Evaluarea Națională, 97% dintre elevi au obținut note peste 5, iar la Matematică - 60%. În total, 78% dintre elevii noștri au obținut note peste 5, la o promoție de două clase, constant.

- Ce credeți că v-a recomandat pentru această avansare?

- Cel mai probabil, colaborarea foarte bună cu Inspectoratul Școlar Județean și cu autoritățile locale, din 2012, că la primul mandat nu pot să spun că am avut o colaborare prea bună. La vremea respectivă, am colaborat bine cu domnul Valentin Vrabie, care era viceprimar, dânsul fiind singurul care sprijinea școala.

- V-ați dori să rămâneți în continuare la Inspectoratul Școlar Constanța?

- Este o provocare nouă, cu valențe diferite față de ceea ce înseamnă munca de director. Chiar vorbeam cu colegele și le spuneam că, din exterior, inspectoratul școlar pare un pic altfel. Adică pare o muncă mai ușoară și mai frumoasă, dar din interior pot să spun că este o muncă asiduă, grea, care nu se termină niciodată.

Revenind la întrebare, vreau să mă consider o persoană modestă și mă văd acolo unde îmi este locul, respectiv unde este nevoie de mine în educație. 

Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
daniella
16 august 2015
ce vina are?

omu' n-are nici o vina ca a fost numit! ISJ-ul numeste doar acei executanti care stiu sa spuna "da". n-au nevoie de calitate, se merge pe principiul :"noi muncim, noi nu gandim". recrutarea, promovarea se face in functie de cat de slugarnic poti fi.

cornelia
16 august 2015
neinteresant

anuntati-ne cu un articol daca se misca ceva in invatamantul asta cu spagarii si prostii din functiile de conducere...avem oameni sau...doar de paie?,,,pe Svinarciuc cand o schimba? astia se fac ca nu pricep? de ce? ca pruncul al mic al lui POPESCU e la gradinita aici? luati-o pe proasta de aici ca a adunat doar clica care nu mai merge la ore, stau la fumat... a ajuns de rasul lumii Decebal.

vera
16 august 2015
presa

trebuia sa stea pe capul lor presa . sa nu-i slabeasca deloc. atatea ilegalitati fac. nu observati ca cei mai in varsta, care au condus candva stau deoparte si se crucesc de mizeriile si amploarea care a luat-o ilegalitatea. toti cei care au fost schimbati tac pentru ca stiu ca nu e inca momentul. presa este o putere care mai poate face ceva. oricum se sta pe un butoi cu pulbere

Răspuns la: neinteresant
Adăugat de : cornelia, 16 august 2015
anuntati-ne cu un articol daca se misca ceva in invatamantul asta cu spagarii si prostii din functiile de conducere...avem oameni sau...doar de...
Profesor
16 august 2015
Realitate

Îl cunosc pe domnul Marius Petre de multă vreme si pot spune ca ma bucur pentru el ca a acceptat aceasta provocare. Dincolo de un om deosebit, este un profesor remarcabil si un manager devotat nevoilor educationale ale scolii. Nu suntem colegi in cadrul scolii de unde provine el, dar acest lucru nu m-a împiedicat sa descopăr calitatile unei persoane deosebite. Sunt sigura ca cine l-a ales a facut o optiune buna. El este speranta ca in ISJ lucrurile se vor schimba. Un barbat echilibrat, inteligent si mai ales, modest, care a raspuns cu promtitudine oricaror sarcini de serviciu. Este omul potrivit la locul potrivit. Succes în tot ce ți-ai propus!

5. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Ovidiu
17 august 2015
Petre

Petre Marius are exercitiul in a fi sluga supusa. In trei cuvinte : mediocru , umil , servil.Daca a fost propus de Zoia ... asta spune totul.

ti-a crescut barba tot mangaind-o
17 august 2015
hai lasa, ce faci? te lauzi singur?

pe cine mai intereseaza mizeriile isj-ului intretinute de slugarnici. mass media tine-ti-va de ei ca scaiul ca au facut multe nereguli, au tras in jos cu josniciile si impertinenta, demnitatea multor cadre didactice. si-au batut joc de cadrele merituoase. au gasit oameni servili potrivit caracterului lor mizerabil. demascati-i. sa dea socoteala.

Răspuns la: Realitate
Adăugat de : Profesor, 16 august 2015
Îl cunosc pe domnul Marius Petre de multă vreme si pot spune ca ma bucur pentru el ca a acceptat aceasta provocare. Dincolo de un om deosebit, este...
parinte nemultumit
17 august 2015
televizoare

mi-am mutat copilul de la decebal pentru ca nu mai suportam cersetoria lui Svinarciuc... fiecare sedinta era la fel, bani-bani-BANI! invatamantul mai e gratuit, sau a devenit un lux? ne-ati pus sa cumparam televizoare (vorbesc serios!!!!) , sa faca profesorii lectii "interactive"... nu va e rusine?

gabriela
17 august 2015
licentiata la zaharescu

asta nu-i nimic! sistemul ala de predare in paralel pe care il foloseste Svinarciuc (cica "recupereaza" elevii cu probleme din judet,invatand ce se face la acest liceu "de renume") e o mare tampenie... e destul ca o pui pe Svinarciuc sa predea copiilor din decebal,dar sa se faca de ras si in restul judetului... cineva pesemne a vrut sa rada de ea

Răspuns la: televizoare
Adăugat de : parinte nemultumit, 17 august 2015
mi-am mutat copilul de la decebal pentru ca nu mai suportam cersetoria lui Svinarciuc... fiecare sedinta era la fel, bani-bani-BANI! invatamantul mai...
alt parinte contrariat
17 august 2015
svinarciu: televizoare si fondul scolii

este inadmisibil sa permita Isj- ul acestei directoare sa transforme liceul Decebal in piata, parca am fi la taraba de la turci: cand intri nu te mai lasa pana cand nu cerseste de ti-e tie rusine: bani, bani si iar bani sub orice forma, fie fondul scolii, fondul clasei, ca facem lectii deosebite....sunteti tampiti ? luati atitudine, dati articole pana cand isi da demisia si mai cautati si alte sesizari pe care le are aceasta Svinarciuc de cand era director adjunct, mergea pe la toate sedintele si cerea bani, jugnea parintii, punea dirigintii sa cerseasca. e revoltataor sa tii asemenea directori incompetenti. nu-si face orele,nu intelegi matematica ei e tot rasul...du-te fatoooooo, du-te.... Popescu, pricepe el mai greu dar a intgeles ca a numit si directori dupa chipul si asemanarea ei si a lui.

Răspuns la: televizoare
Adăugat de : parinte nemultumit, 17 august 2015
mi-am mutat copilul de la decebal pentru ca nu mai suportam cersetoria lui Svinarciuc... fiecare sedinta era la fel, bani-bani-BANI! invatamantul mai...
18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Eveniment de marcă pentru ISJ Constanța
Pagina a fost generata in 0.3028 secunde