Oare cine să fie? Zece directori de școli constănțene nu mai încep anul școlar în… fotoliu

7296
56
Oare cine să fie? Zece directori de școli constănțene nu mai încep anul școlar în… fotoliu - 10directori-1438967906.jpg

Articole de la același autor

Cum era de așteptat, ca de altfel după fiecare evaluare "estivală" a activității directorilor de unități de învățământ, se lasă cu anunțuri de schimbare, mai mult sau mai puțin previzibile, ca nominalizări.

Așadar, în Consiliul de administrație al Inspectoratului Școlar Județean Constanța de vineri, 7 august, s-a decis ca în 232 de unități de învățământ constănțene directorii și directorii adjuncți să-și continue activitatea și în anul școlar 2015-2016 sau cel puțin până la declanșarea calendarului de orga-nizare a concursului de ocupare a funcției de directori.

În schimb, alți zece directori sau directori adjuncți nu vor mai avea ocazia să se întoarcă în fotoliul de lângă secretariatul școlii și cel mai probabil vor reveni alături de colegii din cancelarie.

Oficial, așa după cum ne-a informat prof. Alina Codreanu, inspector școlar general adjunct, o parte dintre ei au solicitat să nu mai fie numiți în funcții din motive personale, un alt director a invocat schimbarea de domiciliu, un alt caz fiind motivat de intrarea în concediu pentru creșterea copilului. În schimb, sunt și câteva cazuri de directori în activitatea cărora au fost depistate deficiențe de ordin managerial, motiv pentru care le va înceta activitatea la conducerea instituției. "În consiliul de administrație de astăzi (vineri, 7 august - n.r.), s-a decis ca în următoarea perioadă, în cele zece unități de învățământ să se organizeze consilii profesorale, în cadrul cărora, prin vot secret, să fie ales un profesor titular care să dețină funcția de director începând cu data de 1 septembrie", a mai adăugat prof. Codreanu.

Cât despre numele celor care vor fi schimbați, din motive de "securitate" și pentru a nu mai afla din presă că nu vor mai fi directori, s-a decis ca acest anunț să fie făcut oficial de către Inspectoratul Școlar. De parcă respectivii nu s-ar ști cu musca pe căciula și nu ar fi aflat de câteva săptămâni că le sunt zilele numărate ca… șefi.

Din păcate, ordinul de ministru al Educației, din 22 septembrie 2014, care reglementează funcționarea consiliilor de administrație în unitățile de învățământ și care la alineatul 2 al articolului 14 prevede afișarea la loc vizibil a deciziilor nu se aplică și în cazul ISJ Constanța. 

Comentează știrea

56 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 
profesor
8 august 2015
pentru liceul "V. Madgearu"

Au fost anuntati preferential profesori ptr evaluarea directorului. Unde este transparenta? Directorul are grave probleme de comunicare si relationare, este de chimie...ce masuri lipsite de transparenta se mai iau? vrem alegeri prin vot secret. (2) La unitățile de învățământ cu filiera tehnologică se recomandă ca unul dintre directori să fie de specialitate (inginer, economist, medic etc.), iar la filiera vocațională și la unitățile de învățământ special, se recomandă ca unul din directori să aibă specialitatea corespunzătoare profilului unității de învățământ. Art. 1 Prezenta Metodologie este elaborată în baza prevederilor art. 36, art. 60, art. 97, art. 234, art. 246, art. 257, art. 258 și art. 259 din Legea educației naționale nr. 1/2011.

colegi
8 august 2015
si la "DECEBAL

vrem scimbarea lui Svinarciuc, urgent!

colegi
8 august 2015
cerem reevaluarea

Avem YAHOO GROOP, unde intentionata nu am fost informati de ziua si data evaluarii directorului de la Madgearu. Vrem comunicarea si reevaluarea directorului in consiliu anuntat cu convocator.

ALINA
8 august 2015
CONVOCATOR

lucrati cu convocatorul , convocati profesorii la evaluarea directorilor. de ce va ascundeti?

cristina
8 august 2015
cerem verificari

ISJ-ul sa faca verificari si sa ceara convocatorul sa aflam cand si cum s-a realizat comunicarea catre profesori ptr a fi prezenti la evaluarea directorilor. sunt indignata cum se musamalizeaza si acum nesimtirea, aroganta

alt profesor contrariat
8 august 2015
in fiecare an Boranda

la LIC. MADGEARU ne-a stresat cu anunturile pe YAHOO GROOP, sa facem rapoarte si dintr-o data cand sa-i evaluam activitatea, n-a mai stiut sa foloseasca YAHOO GROOP. Voi chiar va bateti joc de noi? RUSINE! Asa cum noi profesorii suntem evaluati in consiliu in septembrie, vrem reevaluarea directoarei odata cu noi. Nu ne-a convocat nimeni, ce inseamna asta? v-ati anuntat intre voi? josnicia n-are margini.

cadru auxiliar "madgearu"
8 august 2015
realitatea ascunsa

se poarta de parca ar fi pe mosia ma-sii si ea si sotul ei. sa-i faca ISJ-ul o fisa de evaluare si sotului ei ca vine zilnic prin birourile noastre cu arogantele lor de neamuri proaste.

fost director Madgearu
8 august 2015
ISJ sa respecte legea!!!

Corect ce s-a scris aici. inlocuiti directorii conform profilului liceului. va faceti ca n u pricepeti?! (2) La unitățile de învățământ cu filiera tehnologică se recomandă ca unul dintre directori să fie de specialitate (inginer, economist, medic etc.), iar la filiera vocațională și la unitățile de învățământ special, se recomandă ca unul din directori să aibă specialitatea corespunzătoare profilului unității de învățământ. Art. 1 Prezenta Metodologie este elaborată în baza prevederilor art. 36, art. 60, art. 97, art. 234, art. 246, art. 257, art. 258 și art. 259 din Legea educației naționale nr. 1/2011.

Răspuns la: pentru liceul "V. Madgearu"
Adăugat de : profesor, 8 august 2015
Au fost anuntati preferential profesori ptr evaluarea directorului. Unde este transparenta? Directorul are grave probleme de comunicare si...
profesor
8 august 2015
decebal

nu o mai vrem pe svinarciuc!

Rocky71
8 august 2015
-

Bani la domiciliu! Iti mai ramane destul timp sa petreci cu familia ta, dupa ce castigi bani intr-o colaborare lejera si profitabila! Nu mai cauta in alta parte! O experienta minunata de care se bucura deja foarte multi oameni! Seriozitatea noastra este maxima si te asteptam in echipa! Cere acum mai multe detalii la adresa de email:[email protected] cu textul info.

56 comentarii. Pagina 1 din 6. Click pe pagina dorită : 1 2 ...6 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Eveniment de marcă pentru ISJ Constanța
Pagina a fost generata in 0.4742 secunde