Reacții după concursul de inspector școlar general

Acuzații grave! Au fost candidați care au știut subiectele?

5609
50

Articole de la același autor

Ca după orice examen, e firesc să existe nemulțumiri, iar acestea pot veni doar din partea celor care participă, restul fiind doar niște spectatori care dau cu presupusul. Ieri, am primit pe adresa redacției, din partea prof. Camelia Isabela Marcu, candidat alături de prof. Daniela Blaga, Adriana Oprea, Nicoleta Bercaru și Gabriela Bucovală, un punct de vedere referitor la concursul de inspector general recent desfășurat la Ministerul Educației. 


"Experiența personală și pro-fesională m-au făcut ca încă înainte de începerea primei probe, testul grilă, așezați toți candidații la masă, din Vrancea și Constanța, să cer lămuriri secretarului de stat, Șălaru, de cât timp sunt realizate subiectele. Așa cum intuiam, răspunsul președintelui comisiei a fost «o săptămână»; hipersuficient timp pentru ca cineva curios din fire din Constanța, din echipa managerială, cu influență, să poată intra în posesia răspunsurilor corecte. Îmi argumentez punctul de vedere din cauza situațiilor create de minister, când a numit, în luna iunie, generali adjuncți pe cei doi candidați retrași din competiție sau situații în care unii candidați, din rândul elevilor sau profesorilor la diferite concursuri, știau subiectele deja. Apoi, personal, am trăit experiențe în care inspectorul de specialitate îmi cerea telefonic să măresc nota anumitor elevi înscriși la examenul de bacalaureat la disci-plinele: marketing, mediul concurențial și economia întreprinderii. 


Contest acest concurs desfășurat pe 27 iulie și pentru faptul că două comisii numite la un timp relativ scurt, mai-iulie, nu au reușit să cadă pe același punctaj la evaluarea CV-ului meu, diferența fiind enormă - de la 42,5 la 35 p. 


Aș dori să fac publică atitudinea exemplară a reprezentantului sindi-catului din învățământul constănțean, prezent la acest concurs pe toată durata desfășurării lui", a conchis prof. Marcu. 


De asemenea, prof. Adriana Cristina Oprea a analizat în amănunt ce a fost cu testul grilă și a ajuns la concluzia că "erau întrebări cu mai multe variante de răspunsuri: la o întrebare, în funcție de candidatul care răspunde, putea fi corectă varianta a), la alt candidat a) și b), iar la alt candidat a), b), c). Repet, în funcție de cine răspundea. Nu ni s-a oferit un barem, iar întrebările erau extrem de simple, dar răspunsurile nu mai depindeau de noi", a mai adăugat prof. Oprea.


Comentează știrea

50 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 
profesor
28 iulie 2015
coruptie

Asa au last impresia in ziua concursului, cum se scrie aici. Cele 3 doamne, Nitu Alina, Bucovala si Bercaru se intretineau in discutii cu personalul din cladirea ministerului. Erau cautate si salutate, felicitate. si surpriza : ministru secretar de stat, presedintele comisiei si-a facut aparitia in pantofi rosii. Am crezut ca-l vad pe Mazare la minister, asa uimita am fost sa vad un presedinte de comisie, secretar de stat, incaltat in pantofi rosii. si mai uimita am fost cand am ascultat fara sa vreau cum diversi angajati ai ministerului isi vorbeau despre excursiile facute impreuna cu Popescu, Bucovala, Nitu, pe la mare, prin Germania, vizitele pe care le-au facut ...si tot asa facandu-le si un ceai pe hol, cu tigara in gura de au imbacsit ministerul...am inteles in sfarsit ca acel cerc "mangaiat" a devenit cam prea tare vicios.

alt profesor contrariat
28 iulie 2015
matematica

se practica si la matematica ne-au dat semnele copiilor scrise pe foaia de examen , ce ne mai mira.

socoteala
29 iulie 2015
bercaru

Doamna S.Anghel ,dumneavoastra ati publicat ca doamna BERCARU a luat concursul cu 95-96puncte.Ca sa ia concursul ,trebuia sa faca la fiecare proba din cele 3 ,minimum 35 de puncte.Deci ,daca socotim mai departe ,avem 35punctex3probe=105 DE PUNCTE . .DECI NU A LUAT! se pare ca nu a luat proba de evaluare a C.V-ULUI,prima proba de concurs(socotind a luat nota 6,iar de trecere era 7).De ce nu s-a retras si doamna?si a fost declarata castigatoare pe locul 2!!! numai inteleg nimic ce a fost acolo! trebuia sa se justifice postul de adjunct si intre ele a fost blat

ISJ Constanta
29 iulie 2015
Bercaru a picat C.V.-ul

D-na Bercaru a picat C.V.-ul. Ca a fost o experienta, da, dar mai mult nu. Asemeni lui Sorin Mihai nu au facut dovada activitatilor profesionale, nu este suficient sa fii director, trebuie sa ai si participari, asa cum a avut Bucovala, foarte multe facute intre ei, cadou, chiar daca nu au participat si nu s-a facut remarcata aceasta Bucovala pe la proiecte, parteneriate, dar a adunat hartii de pe unde s-a inscris si n-a facut nimic. Se mai poate si asa. Dar poate o sa iasa d-na Bucovala s-o auzim ce trasnai spune. ce merite deosebite are, in afara de banii si aranjamentele din timp folosite.

curios
29 iulie 2015
a-social???

Candidatii nu au voie sa vorbeasca intre ei? Cu atat mai mult cu cat sunt colegi de breasla, oameni care intr-un fel sau altul mai trebuie sa si colaboreze... Pai si TU stimata doamna vroiai sa ajungi INSPECTOR GENERAL? Pai ce faceai cu cei cu care esti in conflict? Nu le vorbeai, nu ii primeai in birou, ii umileai pe la usi ???n Bine ca ne-a ferit Dumnezeu !!!

Răspuns la: coruptie
Adăugat de : profesor, 28 iulie 2015
Asa au last impresia in ziua concursului, cum se scrie aici. Cele 3 doamne, Nitu Alina, Bucovala si Bercaru se intretineau in discutii cu personalul...
SRI ??/
29 iulie 2015
Cum adica?

Cum adica a picat CV-ul ? Rezultatul nu putea fi acela cu Cv picat. Lamureste-ne FRUSTRATO!!! Intelegem ca a trecut scrisul ( dupa parerea ta pt ca a stiut rezultatele), a picat Cv-ul , a mers mai departe doar ca sa se autoflageleze? Sau care naiba este explicatia? Care ar fi explicatia si logica faptului ca ar trebui sa stie 2 persoane si nu una singura subiectele? doar una trebuie sa treaca, nu????

Răspuns la: Bercaru a picat C.V.-ul
Adăugat de : ISJ Constanta, 29 iulie 2015
D-na Bercaru a picat C.V.-ul. Ca a fost o experienta, da, dar mai mult nu. Asemeni lui Sorin Mihai nu au facut dovada activitatilor profesionale, nu...
violeta
29 iulie 2015
stiam deja asta

Haha.pai ce credeati ca noi nu stiam ca amchedoanca si a cumparata subiectele?e mana n mana cu Popescu.care avea pile si s a asigurat ca ramane in locul lui o persoana aleasa de el..iar actele alea se fabrica.ca asa se fabrica punctaje si ptr gradatie..asa avaeam colege care scoteau punctaj colosal la gradatie si pe fisa de autoevaluare se dadaeau de gol ca ele nu au ce scrie.ca n au facut mai nimic..Deci.hartiile erau false ptr gradatie.asa ca.despre ce vorbim?o s ramana machefoanca in fonctie.ca n are nimeni dovezi si gata..

Curios
29 iulie 2015
si...?

si ce ati facut, doamna, cand vi s-au dat semnele? ati cautat lucrarile sau DNA-ul??? cum ati rezulvat problema contrarierii dvs>?

Răspuns la: matematica
Adăugat de : alt profesor contrariat, 28 iulie 2015
se practica si la matematica ne-au dat semnele copiilor scrise pe foaia de examen , ce ne mai mira.
stelu
29 iulie 2015

> Oportunitate pentru >> oricine! Aceasta >> > oportunitate este unica, rodul muncii unei echipe >> de >> > profesionisti >> > inimosi, gata sa va ofere si dvs o cale de a va >> rotunji >> > veniturile! Va >> > asteptam sa incepeti si sa castigati bani acum, din >> prima >> > luna, in >> > ritmul dvs, fara stres, fara obligatii! Cereti mai >> multe >> > informatii la >> > adresa mea de email: [email protected]

ISJ Constanta
29 iulie 2015
bercaru cv=24puncte

te numesti picat, respins, e f. clar

50 comentarii. Pagina 1 din 5. Click pe pagina dorită : 1 2 ...5 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.2579 secunde