Palatul Copiilor Constanța, campioană națională la șah clasic

576
6
Palatul Copiilor Constanța,  campioană națională la șah clasic - sahistele-1438100920.jpg

Articole de la același autor

Două echipe de șahiști de la Palatul Copiilor din Constanța - fete U16 și băieți U18 - s-au înscris la Campionatele Naționale pe echipe, desfășurate la Iași, începând cu data de 22 iulie. Competiția se va încheia săptămâna aceasta.

La turneu sunt înscrise 114 echipe, împărțite în șapte categorii de vârstă, fete și băieți (8- 10- 12- 14- 16- 18- 20-), la șah clasic, rapid și blitz.

După desfășurarea șahului clasic, cea mai importantă secțiune, constănțencele au cucerit titlul de campioane naționale, cu patru victorii și o remiză. Palatul Copiilor din Constanța s-a impus fără drept de apel, cu șapte puncte din opt posibile, în fața formațiilor Politehnica Iași (5 p) și CSU Ploiești (4 p).

De apreciat este faptul că două dintre membrele formației constănțene au vârsta sub categoria la care au participat, Andreea - Bianca Panainte (14 ani) și Maria Anghel (11 ani), cea din urmă fiind singura din concurs care a reușit performanța de a câștiga toate partidele disputate. Echipa constănțeană a fost completată de campioana Arzu Salim.

Tot la șah clasic, băieții de la Palatul Copiilor s-au clasat pe locul cinci.

"Interesul crescut pentru șah, datorat atât frumuseții acestui joc, cât și introducerii acestuia în școli prin disciplina opțională «Educație prin șah», a generat o participare record la această ediție. Rezultatul nostru este foarte important, având în vedere că la campionat au participat centre șahiste cu veche tradiție, cum ar fi Iași, Timișoara, București. De asemenea, din foarte multe zone au participat mai multe cluburi, ceea ce înseamnă că efortul uman (antrenori, instructori) și cel financiar au fost împărțite. Câteva exemple sunt foarte concludente: Galațiul a participat cu 12 echipe aparținând de patru cluburi (Genius, Șah Club, Smart, Diana) și a obținut un titlu la B12, Buzăul a participat cu nouă echipe aparținând de trei cluburi (Palatul Copiilor, Phoenix, Voința) fără să obțină niciun titlul, Ploieștiul (vechi centru șahist) a participat cu opt echipe, de asemenea fără să obțină niciun titlu național", a declarat profesorul Claudiu Iordache, de la Palatul Copiilor.

Vom reveni cu rezultatele șahiștilor constănțeni la probele de șah rapid și blitz. 

Comentează știrea

Ursus
29 iulie 2015
sah

GIGI te mai saruti cu fetele de la podul Agigea?

lupugigi
29 iulie 2015
...mat!

Daaaaaaaaaaaaaa...........

Răspuns la: sah
Adăugat de : Ursus, 29 iulie 2015
GIGI te mai saruti cu fetele de la podul Agigea?
Ciuc
29 iulie 2015
sah

Tony te mai săruți cu fetele de pe variantă?

Adrian
30 iulie 2015
wow

www.curierulnational.ro/Eveniment/2003-05-22/Florin+Apetrei+i-a+taiat+gatul+tatalui+imobilizat+la+pat

Ia Ghici Mariane
31 iulie 2015
wow

Marian Zaim aceelasi GUNOI de om ai ramas, hai sa-ti explic de ce esti un Gunoi. 1.Ieri am jucat sah la City Park la pensionari cu taicasu lui Florin . 2. Stii foarte bine ca este o coincidenta de nume si ca nici Florin nici taicasu nu au locuit vreodata in Bucuresti. 3.Acum esti si travestit , din marian ai devenit Adrian . Bine bai Adriene is sa aratam la lume cum poti fii gasit mai ales ca acum predai si lectii de sah la copii , a ajuns o pocnitoare ca tine sa antreneze copii ma? Stiu parintii la copiii aia cat de Bolnav esti ? Deci Marian travestit in Adrian poate fii gasit la tel 0723 538 871 si pe yahoo messenger : zmarian2009 Mariane sau mai nou Adriane ai promis de la mine un cap in gura si de la nea Vasile cand il vezi sai explici cum de e in viata si mai ales de ce mananci tu rahat despre el si despre Florin. De la Florin ai promis un mare scuipat , de fapt o mare flegma pe capatzana ta de porc.

Lupu
4 august 2015
pat

Tony vrei să fii fetița mea ?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5914 secunde