Ce directori de școli se mai schimbă? Apel la transparență

8120
87
Ce directori de școli se mai schimbă? Apel la transparență - caredirectorisemaischimba-1439315080.jpg

Articole de la același autor

Am aflat că joi, 13 august, ora 11, la Liceul Tehnologic "Virgil Madgearu" din Constanța va avea loc consiliul profesoral în care se va vota, secret, numirea unui director din rândul profesorilor titulari, așa cum prevede metodologia.

Actualul director, prof. Janeta Borandă, este de părere că o cauză a schimbării sale sunt comentariile apărute pe site-ul "Cuget Liber", chiar și la articolul "Oare cine să fie? Zece directori de școli constănțene nu mai încep anul școlar în… fotoliu". "La Liceul Madgearu ne-a stresat cu anunțurile pe YAHOO GROOP, să facem rapoarte și dintr-o dată când să-i evaluăm activitatea, n-a mai știut să folosească YAHOO GROOP. Voi chiar vă bateți joc de noi? RUȘINE! Așa cum noi profe-sorii suntem evaluați în consiliu în septembrie, vrem reevaluarea directoarei odată cu noi. Nu ne-a convocat nimeni, ce înseamnă asta? V-ați anunțat între voi? Josnicia n-are margini", este un exemplu de comentariu din multele apărute.

Suntem convinși că nu comentariile articolelor determină ISJ Constanța să apeleze la alternativa schimbării sale. Asta ar însemna că și la Liceul Teoretic "Decebal" ar trebui să ne așteptăm la același gen de consiliu profesoral, prof. Liliana Svinarciuc fiind de asemenea pe… "buzele" comentatorilor, sau prof. Mihaela Stan, de la Școala Gimnazială nr. 28 "Dan Barbilian".

O fi presa a patra putere în stat, dar comentariile nu le fac tot jurnaliștii. Poate că or fi și câțiva comentatori cu idei fixe, care de altfel se cunosc între ei, dar, în general, așa cum am mai scris și cu alte ocazii, co-mentariile postate sub oblăduirea anonimatului ascund și sâmburi de adevăr de la care se poate pleca drept supoziție. Vorba românului: "Fum fără foc nu iese!".

Am încercat să obținem de la directorul Liceului "Virgil Madgearu", prof. Borandă, acordul de a participa la consiliul profesoral, pentru o dreaptă dovedire a faptului că nu susținem pe nimeni în acest demers, însă am fost direcționați către ISJ Constanța, în calitate de for suprem. E posibil să obținem acordul, ținând cont de faptul că prof. dr. Răducu Popescu, încă inspector general, ne-a permis participarea și la alte consilii profesorale cu același scop, de alegere a unui nou director. Chiar și cu riscul de a fi fost votat un profesor la care nici "generalul" nu se aștepta, cum a fost cazul la Școala Gimnazială nr. 40 "Aurel Vlaicu". Dar cum Popescu e în concediu…

Comentează știrea

87 comentarii. Pagina 1 din 9. Click pe pagina dorită : 1 2 ...9 
ALINA
12 august 2015
jos si cu Svinarciuc

Si noi vrem la DECEBAL aceeasi sansa pe care o are Madgearu. Transparenta totala. Aceste articole spun si adevaruri, dincolo de numeroase rautati, fireste, ale anonimilor "intelectuali". Este evident ca datorita massnediei cunoastem realitatea. Stim sa citim si sa interpretam, ne dam seama cine denigreaza si cine munceste. Multumim massmediei.

cristina
12 august 2015
numirile s-u facut politic

alegrea este firesc sa fie facuta prin vot secret, politicul trebuie dat deoparte din invatamant. directorii trebuie sa invete sa vorbeasca cuviincios si cu respect pentru munca dascalilor.

dascal
12 august 2015
cerem respectul cuvenit, nimic mai mult

este scandalos cum in unele scoli au ajuns cadrele sa faca pe plac directorului din teama de a nu se razbuna. oare cine le "preda" acestor manageri asa "lectii" inumane? refuz sa cred ca ISJ-ul "EDUCA" directorii. este vorba de rautatea existenta deja in omul din el.

SENIOR
12 august 2015
la catedra

smeriti la catedra se vor intoarce toti directorii si inspectorii schimbati din functie si sa aprecieze ca li se da o noua ocazie sa demonstreze ca au bun simt, ca stiu sa coopereze , sa lucreze in echipa alaturi de colegii lor, simpli profesori. doar prin aceasta schimbare in viata lor vor intelege ca profesorii au si ei familii, responsabilitati, prioritati in viata. Eu le-as da o clasa doar cu elevi cu dizabilitati cu care lucreaza cadrele didactice ca sa inteleaga ce atitudine sa adopte la seviciu.

isj-istii
12 august 2015
felicitari

ce mustrare scrisa sau taiat 10% din salariul profesorulu/directorului/inspectorului? e mult mai simplu cum a scris "SENIOR". tine-l pe cel care a avut functie si n-a apreciat la catedra cu o clasa in care sa fie special luati din toata scoala elevi cu dizabilitati si "norma" sa fie cel putin 75% dintre acestia sa obtina diplome, competente extraordinare, altfel, doar "nesatisfacator". acum intelegeti ca avem si dascali care prin lege sunt obligati sa lucreze intr-un stres special fara vreun spor. si apoi mai vine si inspectorul sau directorul sa te scoata din minti cu lipsa lui de bun simt. RUSINE!

Răspuns la: la catedra
Adăugat de : SENIOR, 12 august 2015
smeriti la catedra se vor intoarce toti directorii si inspectorii schimbati din functie si sa aprecieze ca li se da o noua ocazie sa demonstreze ca...
Poteica
12 august 2015
UN NOU INCEPUT

Orice schimbare e o evolutie. Scimba omul din functie, schimba atitudinea, schimba casa, schimba drumul, schimba...schimba...schimba colegii...schimba locul de munca...schimba ....este evident ca se vor porni noi inceputuri. SUCCES!

ISJ Constanta
12 august 2015
Pe BORANDA a numit-o Timofte si Miu

si e mai usor de schimbat dar pe Svinarciuc, a numit-o POPESCU si e mai greu de dat jos. Vrem si cerem schimbarea Lilianei Svinarciuc.

ALINA
12 august 2015
D.N.A.

De ce nu verifica DNA activitatea lui NEAGU GABRIELA CARMEN? Ne-a cerut sa marim notele la bacalaureat, a primit spaga, mereu era nervoasa daca nu primea aur si bani. sa se verifice activitatea ei cu 8-12 ani in urma. Sta cuminte acum. Toti din inspectorat stim ce-a facut .

James BagaBond
12 august 2015
Translucid

Sub acoperișul Consiliilor Profesorale, nea acela cu nume de bebeluș este de fapt translucid. Acum, cu siguranță, s-au înroșit telefoanele celor de la Madgearu. Pai dacă mișca în front, ăia sunt. Și cred ca actualul director nu mai vrea funcție de conducere, adjunctul nu e profesor titular din școală, e ca la balamuc. De ce nu se organizează CP în școlile cu directori puși de bebeluș? Because. Vreți transparentă, dar nu prea mai este lumea interesată. În ziua în care a apărut un articol cu tema maxi-taxi, articolul despre treaba cu marele concurs de general avea mai puține accesări. Probabil ca lumea zice ca oricum toți vor deveni niște foști și nu își mai bate capul deloc.

Janeta Boranda
12 august 2015
Stimata doamna Anghel

Regret ca trebuie sa apelez la aceasta forma de comunicare, dar ma vad silita sa arat care sunt spusele mele si nu parerile pe care credeti ca le am. Avand in vedere faptul ca invocati o convorbire telefonica drept scuza a articolului, dati-mi voie, in virtutea dreptului la libera exprimare la care faceti apel, sa va clarific un aspect pe care nu v-ati obosit sa il verificati. O simpla intrebare la ISJ v-ar fi lamurit faptul ca, inca din luna februarie, am anuntat ca nu mai doresc sa conduc unitatea scolara in anul 2015 - 2016, fapt cunoscut dealtfel de multi dintre colegii mei. Din acest motiv ISJ a decis sa organizeze alegeri in cadrul consiliului profesoral. La fel de simplu ma puteati intreba si pe mine la telefon, dar nu ati fost interesata de verificarea sursei dumneavoastra. Eu cred ca orice stire serioasa trebuie confirmata din mai multe surse pentru a nu ajunge in situatia hilara de acum, cand imi atribuiti doar niste vorbe care sunt parerea dumneavoastra. Cat despre comentariile invocate, nu stiu cati oameni normali s-ar putea bucura de mizeriile pe care le scriu lasii sub anonimat. Va urez succes in cariera si, daca vreti sa demonstrati ca nu aveti nimic personal cu mine, puteti utiliza numarul de telefon pe care il cunoasteti pentru a lamuri situatia, fara a ma mai amesteca degeaba in articole de presa. Deci iata ca nu este nimic spectaculos in faptul ca la Liceul "Virgil Madgearu" se organizeaza alegeri. Cu respect.

87 comentarii. Pagina 1 din 9. Click pe pagina dorită : 1 2 ...9 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 01 August 2015
Stire din Cultură-Educație : Eveniment de marcă pentru ISJ Constanța
Pagina a fost generata in 1.1948 secunde