Astăzi se alege șeful Cultului Musulman din România

193
1
Astăzi se alege șeful Cultului Musulman  din România - alegerile2-1430058370.jpg

Articole de la același autor

După ce membrii Consiliului Sinodal au hotărât în urmă cu câteva săptămâni, amânarea alegerilor pentru șefia Cultului Musulman din România, astăzi, 27 aprilie 2015, de la ora 11, mai marii musulma-nilor se vor întâlni iarăși să-și aleagă liderul spiritual.

Actualul muftiu, Iusuf Muurat și Nurla Ozghin, imam în Cumpăna, sunt cei doi pretendenți la funcția de șef al Cultului Musulman din România, validați de Comisia electorală.

Nurla Ozghin, contracandidatul actualului muftiu, Iusuf Muurat, a depus, în urmă cu o lună, o contestație pe motiv că nu a fost respectată data organizării alegerilor. De asemenea, în opinia imamului de Cumpăna, nu se știe dacă și astăzi, 27 aprilie, vor avea loc alegerile. "Nu am fost informat despre ora la care se vor organiza aceste alegeri! Nu mi s-a transmis niciun convocator! Trăim într-un stat de drept. Actualul muftiu nu respectă statutul Cultului Musulman din România!", a declarat contracandidatul lui Iusuf Muurat.

De partea cealaltă, liderul contestat, Iusuf Muurat spune că procedura a fost respectată, ba chiar a dorit să-i lase contracandidatului său timp pentru a se familiariza cu situația lăcașurilor de cult care trebuie reabilitate și problemele comunității.

Amintim că actualul Consiliu Sinodal este format din 15 imami care au rolul de a gestiona, în următorii cinci ani, problemele administrative ale cultului. Noul lider musulman va fi ales de acești 15 imami, constituiți în Consiliul Sinodal cărora li se alătură încă nouă membri: patru reprezentanți ai etnicilor turci, alți patru ai etnicilor tătari, dar și directorul Colegiului Național "Kemal Ataturk" din Medgidia. Iusuf Muurat, actualul muftiu, ocupă funcția de președinte al Consiliului Sinodal (Sura-i Islam). Mai mult, imamul de Cumpăna, Nurla Ozghin, este de părere că "procedura nu a fost respectată nici în momentul în care s-a votat Consiliul, mai multe persoane din acest for neavând drept de vot". 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9983 secunde