Ateliere de vară la Școala Gimnazială nr. 39 "Nicolae Tonitza" din Constanța

385
Ateliere de vară la Școala Gimnazială nr. 39

Articole de la același autor

Chiar dacă este vacanță, elevii Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza" s-au dus cu drag în clase, zilele acestea. Ei au participat la diferite activități organizate în cadrul Școlii de vară, intitulată "Să alungăm plictiseala". Organizați pe grupe de câte 20 de elevi, copii au împletit împreună amintiri ale acestei vacanță de vară cu ateliere de educație plastică, dar și de matematică.


Profesorul Laura Armeanu i-a invitat pe cei mici la atelierul de artă murală "De la schiță și idee la transpunerea desenului pe perete". Toate lucrările realizate de ei au fost ulterior expuse în școală. În altă grupă, copiii au realizat un "Jurnal de vacanță", la care au contribuit cu activități transcurriculare de comunicare, matematică distractivă, muzică și mișcare, arte, îmbinând într-un mod plăcut, antrenant și distractiv cunoștințele de bază acumulate până în prezent.


De asemenea, sub coordonarea profesorilor Dănăilă Vasilica și Ionela Iftimie, s-a desfășurat activitatea "Chipuri de domnitori sfinți ai românilor". Elevii au avut ocazia să afle lucruri noi și inedite despre cei trei domnitori români ce au fost trecuți în rândul sfinților: Ștefan cel Mare, Neagoe Basarab și Constantin Brâncoveanu. Alături de elementele de cultură și spiritualitate românească, elevilor le-au fost prezentate și informații despre viața copiilor din evul mediu.


"Atelierul de pictură pe sticlă" s-a adresat începătorilor și a avut drept scop familiarizarea elevilor cu suprafața de lucru (sticla), precum și cu expresivitatea elementelor de limbaj plastic. Timpul de două zile, sub coordonarea prof. Theodora Pavel, copiii au decorat "borcanul cu miere de albine", apoi au parcurs etapele realizării unei icoane pe sticlă.


Sub titlul "Minunata lume a copilăriei", copii din clasele primare au învățat cum să se joace și să se distreze – o modalitate prin care au privit matematica, nu doar ca pe un complicat șir de exerciții și probleme... Cu ajutorul învățătoarelor Cornelia Bradu și Marilena Stancu, elevii au avut ocazia să descopere și să aprofundeze noțiuni matematice complexe cu ajutorul unor metode practice și distractive.


Apoi, în cadrul atelierului "Între cifre, linii și culoare, copiii au repetat noțiuni și operații matematice, cu ajutorul unor jocuri didactice și pe baza fișelor "de vară". Cei mici au mers pe urmele animalelor, au descoperit numere sub frunze de nufăr, au numărat buburuze, frunze și flori și au descoperit animăluțe drăgălașe. Cei mai mari au realizat meniuri pentru terase, au calculat ore și programe, călătorind pe diferite fuse orare, au dezvăluit pălării și găletușe de plajă, au descoperit insule. Apoi au desenat, au decupat și au pictat. Mici și mari, s-au distrat și au învățat.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1071 secunde