Elevii constănțeni au "descins" la sediul jandarmilor

153
În zilele de 21 și 22 noiembrie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Constanța a fost gazdă pentru 100 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale nr. 39 "Nicolae Tonitza" din municipiul Constanța. 


"Oaspeții noștri s-au familiarizat cu ceea ce înseamnă Jandarmeria Română, iar într-un cadru interactiv li s-au oferit răspunsuri la întrebările ce au fost adresate cu privire la istoricul, atribuțiile și misiunile specifice Jandarmeriei", au declarat reprezentanții IJJ Constanța, în cadrul unui comunicat de presă. 


De asemenea, cei mici au vizitat Sala Tradițiilor, amenajată la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean Constanța, și au urmărit un film de prezentare a instituției. 


În cadrul vizitei, reprezentanții Inspectoratului de Jandarmi Jude-țean Constanța au subliniat nece-sitatea adoptării de către elevi a unui comportament civic bazat pe respect reciproc, evitarea violenței, dar au pus accent și pe aspecte legate de regimul răspunderii juridice a minorilor. La finalul activităților, elevii au vizitat atelierul de prezentare a tehnicii din dotare, iar unii dintre aceștia și-au exprimat dorința de a deveni jandarmi atunci când vor fi mari.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.3698 secunde