Atenție, elevi de-a VIII-a! Iată când se dă admiterea în liceu

400
Atenție, elevi de-a VIII-a! Iată când se dă admiterea în liceu - fondatentieelevi-1474041488.jpg

Articole recomandate

După cum anunțam în edițiile anterioare, anul școlar 2016-2017 a debutat cu o serie de modificări majore, principalele noutăți referindu-se la examenul de Evaluare Națională 2017, unde s-a schimbat ponderea probelor scrise, dar și notarea acestora.

Așadar, a crescut la 80% ponderea mediei de la probele scrise, iar mediile din gimnaziu vor influența doar o cincime nota de media de intrare la liceu. Din discuțiile purtate cu profesorii, schimbarea nu ar fi atât de semnificativă pe cât pare la prima vedere… dar un punct contează foarte mult când bătălia se dă la miime.

S-a modificat notarea lucrărilor

O altă schimbare importantă se referă la eliminarea prevederii conform căreia nota finală după soluționarea contestațiilor se modifică numai în cazul în care între nota inițială și nota de la contestație există o diferență de minimum 0,5 puncte.

În cazul în care diferența dintre notele celor doi evaluatori este de cel mult 0,50 puncte, notele obținute se trec, pe fiecare lucrare în parte, cu cerneală roșie, de către profesorii evaluatori.

În cazul în care diferența între notele acordate de cei doi evaluatori este mai mare de 0,50 puncte, lucrarea va fi recorectată de alți doi profesori evaluatori numiți de președintele comisiei.

După încheierea evaluării și deschiderea lucrărilor, președintele comisiei de contestații analizează notele acordate după reevaluare, în comparație cu cele acordate inițial. În situația în care se constată diferențe de notare mai mari de 1 punct, în plus sau în minus, între notele de la evaluarea inițială și cele de la contestații, președintele comisiei de contestații numește o a treia comisie formată din alți doi profesori cu experiență, alții decât cei care au evaluat inițial lucrările în centrul de contestații. Reevaluarea se va face după o nouă secretizare a lucrărilor, respectând cu strictețe baremul de evaluare și toate procedurile de evaluare. Nota acordată de a treia comisie este nota finală a comisiei de contestații.

Conform ordinului de ministru postat de portalinvatamant.ro, calendarul admiterii în liceu este:

- 7-9 iunie 2017 Înscrierea la evaluarea națională

- 9 iunie 2017 Încheierea cursurilor pentru clasa a VIII-a

- 19 iunie 2017 Limba și literatura română - proba scrisă

- 21 iunie 2017 Matematica - proba scrisă

- 22 iunie 2017 Limba și literatura maternă - proba scrisă

- 26 iunie 2017 Afișarea rezultatelor (până la ora 16)

- 26 iunie 2017 Depunerea contestațiilor (orele 16 - 20)

- 27-29 iunie 2017 Rezolvarea contestațiilor

- 30 iunie 2017 Afișarea rezultatelor finale după contestații.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4327 secunde