X

Paradoxurile admiterii la liceu. Fratele geamăn mai deștept a "șters" o medie mică

2703
33
Paradoxurile admiterii la liceu. Fratele geamăn mai deștept a
La finalul celor două etape de repartizare computerizată în clasa a IX-a, la Inspectoratul Școlar Județean Constanța au fost primite 124 de solicitări de redistribuire de la un liceu la altul, marea majoritate fiind respinse. 


Recent întrunită, Comisia județeană din cadrul ISJ a soluționat situațiile speciale apărute în urma admiterii, doar 33 fiind aprobate.
Din această comisie condusă de inspectorul general adjunct Alina Codreanu, au făcut parte inspec-torii școlari prof. Oana Mirela Pahon, prof. Icbal Anefi, prof. Manuela Butuman și prof. Dragoș Octavian Ciucan. 


Poate că recordul acestui an îl constituie faptul că jumătate dintre acestea au ca motivație fratele geamăn… mai deștept, existând chiar și o situație, la Liceul Teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia, în care fratele mai deștept dintre tripleți a reușit să-i aducă pe ceilalți doi de la specializările științe ale naturii, respectiv filologie, la mate-info, în cadrul aceleiași unități de învățământ. 


Revenind însă la cele nouă cazuri de frați gemeni aprobate spre transfer conform art. 54, alin 1 din Meto-dologia de organizare a admiterii, ne-a atras atenția diferența mare dintre media unui elev admis cu 6,76 la Liceul "Virgil Madgearu", dar transferat de… geamănul său la Colegiul "Eminescu", unde ultima medie a fost 8,95. Interesant cum va reuși acesta să facă față cerințelor la un liceu bine cotat. 


Prof. Alina Codreanu, președintele comisiei, a declarat, pentru "Cuget Liber", că anul trecut soli-citările nejustificate au fost de trei ori mai multe. 


"În ceea ce privește solicitările depuse de elevii a căror medie a fost mai mare decât cea a ultimului intrat la liceul dorit, metodologia prevede clar că se încadrează la categoria transferuri și care intră sub incidența Regulamentului de organizare și funcționare a unităților de învățământ, urmând a fi soluționate în vacanța intersemestrială, în măsura în care există locuri disponibile", a explicat inspectorul general adjunct. 


Și pentru că am pomenit de locuri disponibile, anul acesta au fost soluționate favorabil și cinci redis-tribuiri în învățământul vocațional, la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" și la Liceul cu Program Sportiv "Nicolae Rotaru", elevii admiși inițial la alte unități promovând proba eliminatorie dintre redistribuiri. 


Comentează știrea

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 
Oarecare
10 august 2016
redistribuire

Se pune intrebarea in articol cum face fata un elev cu media 6,76 la un liceu cu ultima medie 8,95. Eu imi pun intrebarea cum fac fata rromii repartizati pe locuri speciale cu medii de 3 si 4 la acelasi liceu (si la altele).

romii? cum fac fata
10 august 2016
am avut un caz al unui elev rom

care n-a facut fata la lic DECEBAL si s-a transferat la lic MADGEARU, apoi nici aici n-a facut fata si a renuntat la scoala in clasa a xi-a. cam asa sfarsesc lucrurile fortate cand ne mintim unii pe altii!!!....mai devreme sau mai tarziu viata arata locul fiecaruia si-l ofera cu ...mare generozitate!

Paradoxul numirilor
10 august 2016
isj are multa treaba

dupa evaluare si bacalaureat, dupa def, titularizare si repartitia pe posturi, inspectoratul poate in sfarsit sa-si traga sufletul si sa se gandeasca la numirile pe posturi ale directorilor de scoli. Daca pana aici totul a mers cum trebuie, de ce n-ar fi bine si cu numirile? Unde e paradoxul? Pai paradoxul apare tot la scoala 28, unde naibii in alta parte?!? Fosta directoare Stan Mihaela spera si ea sa prinda ceva, macar un post de adjunct daca mai bine nu se poate. Daca ar prinde un post de director plin la alta scoala, ar fi si mai bine din punctul ei de vedere...Numai ca paradoxul ar fi si mai mare, chiar urias...daca tanti stan alias satan s-ar cocota iar pe undeva, cu voia isj-ului. Ar fi de-a dreptul DEZASTRUOS! Nu sacrificati scolile constantene pentru o descreierata! Ajunge, I-a sunat ceasul. Sa se duca la culcare...Nani, nani, tanti stan....Ai nevoie de odihna.

fara bataie de joc
10 august 2016
fara naivitati

mai e un paradox! Probabil isj-ul crede ca orice director ar trimite la 28 va fi mană cerească dupa stan! Ei, nu e chiar asa! Daca vine vreuna din CA-ul lui stan e tot aia...e ca si cum ar fi tot ea! Nu suntem o scoala de NAIVI, domnilor de la ISJ! Nu va bateti joc!

urare pentru miha
10 august 2016
selfie reusit!

Miha, Miha, nu uita sa-ti faci un selfie in cabinet-living -fumoar! Stim ca o sa-ti fie dor de el.....A fost frumos, nu? Daca vrei poti sa pastrezi canapeaua si masuta de cafea, ca nu mai are nimeni nevoie de ele.

geims
10 august 2016
de unde paradox?

E prevedere legală. Simplu, ce mare subiect? Mai scrieti cate o petarda, astfel încât să mai manifeste criticii de la Sc. 28. Dacă o sa o schimbe pe tanti aia o să spunem aferim bre, scăpăm de comentariile lor.

bravo!
10 august 2016
nu conteaza subiectul....

poate ai gura aurita! nu ne mai prinzi pe-aici!

Răspuns la: de unde paradox?
Adăugat de : geims, 10 august 2016
E prevedere legală. Simplu, ce mare subiect? Mai scrieti cate o petarda, astfel încât să mai manifeste criticii de la Sc. 28. Dacă o sa o...
Smeig
10 august 2016
Si vice versa

Rugati-va sa nu cumva sa vi le citim pe ale voastre...curand. Daca scapam de asta si, din cea mai nenorocita intamplare va pica voua pe cap, va sustinem! Nicio grija! Stiti voi, niciodata nu spune "niciodata"!

stan pleaca
10 august 2016
pleaca, pleaca, pleaca....

Noi am aflat "din surse" ca stan isi strange bagajelul (scrumiera, ramele foto cu Crudtutza si maimutza, sticlutzele cu valeriana, dozatorul de apa, paharele de plastic si cam atat). Si ca isi cauta o noua victima, scuze, o noua scoala.

Yahoo
10 august 2016
Anonime

Anonime ramaneti si in viata reala.Asta-i soarta voastra,ce sa va fac.

33 comentarii. Pagina 1 din 4. Click pe pagina dorită : 1 2 ...4 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3388 secunde